Terug naar lijst

Recent heeft er een wijziging plaatsgevonden in de authenticatie van Exact Online. Hierdoor is het in veel gevallen niet meer mogelijk om automatisch data te verversten.

Hoe werkt de Exact Online koppeling?
Exact Online werkt volgens het oAuth2 principe. Hierbij werken met mij refresh tokens. Enkele keer als je naar Exact Online gaat om data op te halen dan genereren zij een Refresh-token die je in kunt wisselen voor een Acces-code. Na gebruik Acces-code krijg je ook weer een nieuwe Refresh-token. Door dit oAuth2 principe varieert dus de authenticatie voor elke nieuwe aanvraag en kun je dit niet eenvoudig standaardiseren in Power BI.

Onze Power BI Exact Online Connector
Om dat veel klanten daar tegenaan liepen we een custom connector gebouwd die de gegevens ophaalt vanuit Exact Online. Deze kan door Exact Online klanten dagelijks gebruikt worden voor het ophalen (authentiseren), verversen en verwerken van gegevens. Wij zorgen er daarbij voor dat de Tokens zodanig opgeslagen worden dat je nieuwe aanvraag ook altijd goed gaat. Hiervoor maken we o.a. gebruik van Power BI gateway die op een locale Windows machine bij de klant wordt geïnstalleerd.

Hoe werkt onze Exact Online koppeling?
Binnen de Custom Connector zijn mogelijkheden aanwezig om de oAuth2 authenticatieflow af te handelen. Deze mogelijkheid is (op dit moment) niet beschikbaar in Power BI desktop.

Waarom Growteq?
Onze consultants hebben veel kennis van Power BI en Exact Online. Hierbij kiezen we altijd voor een bedrijfsspecifieke aanpak. De connector wordt zo ingericht (endpoints) dat deze aansluit bij de informatiebehoefte van de klant. Betrokkenen krijgen zo binnen hun eigen aandachtsgebied structureel en consistent managementinformatie aangereikt, die analyseerbaar is tot op details.

Relevante bronnen:
Lees het stappenplan blog “Self Service data ophalen vanuit Exact Online in Power BI”

Meer informatie over de training custom Exact Online connector in 1 dag