De 5 meest opvallende vernieuwingen in de Salesforce Summer ’21 release

Een aantal weken geleden hebben we (wat de temperatuur betreft) alvast een voorproefje gekregen op de zomer. Inmiddels is de temperatuur wat gedaald, maar is wel de meteorologische zomer begonnen. Traditiegetrouw betekent dit ook weer een nieuwe Salesforce release: Summer ‘21. Op 12 juni zijn de laatste omgevingen geüpdatet naar de nieuwste versie. In deze blog deel ik de 5 meest opvallende items uit deze release.

Flow updates

Multicolumn screens
Voorheen konden componenten enkel onder elkaar weergegeven worden in een schermflow. Dit resulteerde vaak in veel scrollen binnen een scherm of het verdelen van items over meerdere schermen. Vanaf nu is het mogelijk om meerdere secties en kolommen toe te voegen op één scherm. Dit biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden in het ontwikkelen van schermflows.

Default keuzewaardes
Eindelijk is het mogelijk om een standaardwaarde op te geven voor schermcomponenten met keuzewaardes. Dit geldt voor dropdown velden, radio buttons en checkboxes.

Nieuwe functies in Record-triggered flow formules
Sinds deze release zijn de functies ISCHANGED, ISNEW en PRIORVALUE beschikbaar in record-triggered flows.

Bewerken van records in een rapport (Beta)

Salesforce brengt de kracht van het inline bewerken van records, zoals we gewend zijn in listviews, naar rapporten. Het is nu mogelijk voor een record bepaalde type velden (tekst, nummer en checkbox) te bewerken zonder het rapport te verlaten. Zodra de waarde aangepast is wordt het rapport automatisch ververst. Let wel op dat deze functionaliteit nog in Beta is en dus nog niet officieel uitgerold is.

Download een afbeelding van een Dashboard

Voor het gebruik van een afbeelding van een dashboard hoef je niet meer een schermafbeelding te maken. Het is nu namelijk mogelijk om direct vanaf het dashboard een afbeelding in PNG-formaat te downloaden.

Record toegang in Lightning Experience

Middels de functie ‘Sharing Hierarchy’ in Lightning Experience kun je gemakkelijk inzien welke gebruiker toegang heeft tot een bepaald record. Daarbij wordt ook de reden van toegang aangegeven en welk type toegang een gebruiker heeft.

Native Sales Navigator koppeling met LinkedIn

Voorheen was een koppeling met LinkedIn Sales Nagivator alleen beschikbaar als een applicatie uit de AppExchange. In deze release heeft Salesforce een native integratie met Sales Navigator toegevoegd. Daarmee is een component beschikbaar gekomen dat op de lightning paginalayouts van de objecten Lead, Contact, Opportunity en Account kan worden toegevoegd. Vanuit dit component kunnen gebruikers e-mails versturen via InMail en connectie verzoeken versturen.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vernieuwingen vragen of ondersteuning nodig bij het in gebruik nemen van bepaalde functionaliteit?
Neem dan gerust contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

De 5 meest opvallende vernieuwingen in de Salesforce Summer ’21 release

  1. Home
  2. Blogs
  3. De 5 meest opvallende vernieuwingen in de Salesforce Summer ’21 release