Een handmatig proces digitaliseren en automatiseren met Power Apps

Power Apps is onderdeel van het Microsoft Power Platform en stelt gebruikers in staat om maatwerk business apps te bouwen. Met Power Apps kunnen zowel developers als niet-technici snel zakelijke apps bouwen die verbinding maken met online en on-premises databronnen. Het bouwen van apps kan zonder, of met minimaal gebruik van, code.

Met behulp van apps die gebouwd zijn in Power Apps kun je handmatige bedrijfsprocessen transformeren naar digitale en geautomatiseerde processen.

De apps hebben een responsief ontwerp en kunnen naadloos worden uitgevoerd op tablet, telefoon en webbrowsers.

Binnen Power Apps kunnen 2 soorten apps gemaakt worden:

 1. Model-driven apps

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een complete maatwerk ERP-applicatie

 1. Canvas apps

Canvas apps kunnen gebruikt worden om eenvoudig een gedeelte van een bedrijfsproces te automatiseren, denk bijvoorbeeld aan een app voor kilometerregistratie.

De apps maken gebruik van gegevens die opgeslagen zijn op het onderliggende gegevensplatform ‘Common Data Service’ of in verschillende online en on-premises databronnen, zoals SharePoint, Dynamics 365, Office 365, SQL Server, Excel etc.

In de praktijk

In de praktijk heeft iedere organisatie wel één of meerdere handmatige processen die door middel van een app gedigitaliseerd en geautomatiseerd kunnen worden.

Een aantal praktische voorbeelden zijn;

Het reserveren van een werkplek op kantoor.
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is er op kantoor een maximaal aantal werkplekken beschikbaar. Met een Power App kan het reserveren van een werkplek gefaciliteerd worden. Bij het versoepelen of aanscherpen van de maatregelen kan het maximaal aantal beschikbare werkplekken eenvoudig op- en afgeschaald worden.

       

Toevoegen extra informatie aan een Power BI dashboard

Soms wil je extra gegevens, die niet direct uit een gegevensbron komen, gebruiken in een Power BI dashboard. Denk bijvoorbeeld aan het aantal bezoekers in de showroom per dag, klantbeoordelingen, begrotingen etc.

Je kunt hiervoor een Power App gebruiken. Met de app kun je via je telefoon of webbrowser eenvoudig deze gegevens vastleggen binnen je bestaande dataopslag laag om vervolgens via Power BI op te halen.

Daarnaast zijn en nog talloze situaties te bedenken waarin een Power App ondersteuning kan bieden:

 • Cliënt intake formulier
 • Medewerker onboarding
 • Mobiele app voor inspectie en review op locatie
 • Serviceaanvragen
 • Verlofaanvragen
 • Declaraties
 • Etc.

Kortom, elke organisatie kan wel een app gebruiken om een handmatig proces te transformeren naar een digitaal en geautomatiseerd proces.

Ben je benieuwd welke proces binnen jouw organisatie geautomatiseerd kan worden met een Power App? Neem vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met je mee!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Een handmatig proces digitaliseren en automatiseren met Power Apps

 1. Home
 2. Blogs
 3. Een handmatig proces digitaliseren en automatiseren met Power Apps