Een overzicht van Summer ’18: Sales Cloud

Na de recente blogs over de nieuwe functionaliteit van het Salesforce Platform, de Community Cloud en de Service Cloud kan een overzicht van de Sales Cloud zeker niet uitblijven. In deze blog beschrijf ik kort wat de nieuwe functies zijn in de Summer ’18 release voor de Sales Cloud.

Lightning Report Builder

In de vorige release was het mogelijk om via een ‘verstopte’ instelling de ‘Lightning Report Builder Bèta’ te activeren. De nieuwe Report Builder is vanaf nu standaard beschikbaar.

Hierin zijn ook een tweetal nieuwe functies beschikbaar gemaakt:
  • Een knop op een rapport om direct een dashboard component te maken.
  • De mogelijkheid om een rapport te exporteren naar Excel in exact hetzelfde format (inclusief berekende totalen) als het Salesforce rapport.

De nieuwe lay-out zal voor iedereen even wennen zijn en misschien moet je in het begin even zoeken naar bepaalde functies, maar het ziet er een stuk eigentijdser uit en zorgt er mede voor dat Lightning steeds meer één geheel wordt.

Campagnes

Marketing gebruikers kunnen vanaf nu gemakkelijker focussen op bepaalde Accounts als ze personen toe willen voegen aan een Campagne. In het zoekvenster kan een Accountnaam als zoekterm opgegeven worden, vervolgens kunnen alle contactpersonen van dat Account aangevinkt worden en in één keer toegevoegd worden aan een Campagne. Dit is voornamelijk handig om specifieke lijsten op te stellen. Daarbij is het nu ook mogelijk om direct een e-mail te sturen naar alle personen in de Campagne.

Ook is er de mogelijkheid om hiërarchie aan te brengen in de verschillende Campagnes. Op deze manier kun je Campagnes groeperen om de resultaten van de overkoepelende Campagne of het programma te analyseren.

Producten

Product Schedules zijn nu volledig beschikbaar in Lightning Experience. Voorheen moesten gebruikers nog terugschakelen naar de Classic omgeving om aanpassingen te doen aan de Revenue en Quantity Schedules. Als dit een reden was om niet over te gaan op Lightning is nu het moment gekomen om snel over te schakelen!

Path

Bij verschillende implementaties zijn we er tegenaan gelopen dat keuzelijstvelden die afhankelijk zijn van een keuzelijstwaarde uit een ander veld niet weergegeven werden in bijvoorbeeld een Opportunity Path. Dit zorgde ervoor dat deze fase in het Path niet voltooid kon worden. Vanaf nu is dit verholpen en zijn de afhankelijke keuzelijsten wel beschikbaar.

Daarnaast is het Path nu ook beschikbaar op Contactniveau. Hiermee is het mogelijk om verschillende fases te definiëren om betere relaties op te bouwen met je contactpersonen.
Aan de hand van bovenstaande vernieuwingen en verfijningen zien we dat Lightning steeds completer wordt. Heb je naar aanleiding van deze vernieuwingen vragen over bepaalde functionaliteit of support nodig bij het gebruik van de nieuwe Report Builder? Neem dan gerust contact met ons op!

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!