Salesforce’s Zomer Release

De eerste tropische dag van het jaar hebben we alvast gehad. De zomer zal waarschijnlijk snel intrede doen. Traditiegetrouw komt Salesforce rond deze tijd ook weer met een nieuwe release: Summer ’17. Vanaf zaterdag 10 juni beschikken alle gebruikers over de nieuwste versie. De regenboog van de vorige release zal plaatsmaken voor twee zeemeeuwen met zonnebril. De gebruiker die in de afgelopen 2 weken in een sandbox ingelogd heeft, zal deze verandering vast opgevallen zijn. De grote vraag bij een nieuwe release is echter: ‘Wat zijn de nieuwste features en welke daarvan zijn interessant voor ons’? In deze blog zal ik de meest interessante en mogelijk nuttige functies voor u kort beschrijven.

Productiviteit en Inzichten

Met de komst van Summer ’17 wordt het mogelijk om sneltoetsen in Lightning Experience te gebruiken. Hiermee kunt u zonder tussenkomst van muisklikken onder andere pagina’s bewerken, opslaan en zoeken.

Opportunity Fases

In Lightning Experience worden nu ook alle wijzigingen in fases van een opportunity inzichtelijk gemaakt middels een gerelateerde lijst. In deze lijst verschijnt de complete geschiedenis van de fase, waarschijnlijkheid, sluitingsdatum en het bedrag van de opportunity. Deze lijst bestond al in Classic en nu ook in Lightning Experience.

Hiërarchie Contactpersonen

Deze in Lightning Experience nieuwe functie geeft salesmedewerkers de mogelijkheid een verkoopstrategie te plannen op basis van de verschillende rollen van contactpersonen op een bepaald account. Op basis hiervan kan contact opgenomen worden met de juiste (beslissingsbevoegde) persoon.

Google Integratie

Voor bedrijven die met applicaties zoals Gmail en Google Calendar werken, wordt het heel eenvoudig om gegevens uit te wisselen tussen Salesforce en de Google applicaties. De meest in het oog springende mogelijkheden zijn:
E-mails aan records in Salesforce koppelen. Inclusief relevante en belangrijke bijlagen uit e-mails in Salesforce opslaan.Contactpersonen en agenda items synchroniseren van Salesforce naar Google en vice versa.

Omni-Channel

De Omni-Channel functionaliteit is nu ook beschikbaar in Lightning Experience. Deze console app is geschikt voor zowel de Service- als de Sales Cloud.
  • Service: Als voorbeeld gebruiken we het afhandelen van cases. Openstaande cases kunnen met behulp van Omni-Channel toegewezen worden aan medewerkers (Salesforce gebruikers). Dit kan gedaan worden op basis van beschikbaarheid en bezetting van medewerkers en prioriteit van de case. Een beschikbare medewerker krijgt een pop-up en/of een e-mail met een beschrijving van de case en een mogelijkheid om de case te accepteren of te weigeren.
  • Sales: Voor salesmedewerkers kan deze toepassing gebruikt worden voor het toewijzen van leads. De leads met de grootste potentie komen op basis van verschillende criteria bovenaan te staan en worden aangeboden aan de meest geschikte verkoper.
Omni-Channel is toe te passen op verschillende bedrijfsprocessen en volledig naar uw wensen aan te passen.

Import Wizard

Het afhandelen van errors tijdens de import is verbeterd. Wanneer in de voorgaande versies van Salesforce een CSV bestand met een ongeldige waarde of een duplicaat werd geïmporteerd, werd het veld leeg gelaten zonder dat de gebruiker daar bericht van kreeg. In de nieuwe release wordt de gehele rij niet geïmporteerd en krijgt de gebruiker een e-mail met meer informatie over de ongeldige data.
In het algemeen zien we in deze release weer veel functionaliteit uit Classic die nu ook in Lightning Experience beschikbaar is.
Vragen?
Heeft u vragen over een of meerdere vernieuwingen in Summer ‘17? Of wat de mogelijkheden in deze nieuwe release kunnen betekenen voor uw gebruikers of processen? Wij brainstormen graag met u mee. Neem gerust contact met ons op!

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!