Qlik Sense nieuwe licentiestructuur en functies

Qlik Sense nieuwe licentiestructuur en functies

Qlik heeft recent een nieuwe Qlik Sense versie geïntroduceerd. Met deze nieuwe versie bewijst Qlik Sense  dat het maken van analyses simpel maar krachtig kan zijn, door in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Visuele Analyses en BI. In deze release van Qlik Sense zijn een aantal nieuwe en verbeterde functionaliteiten aangebracht.

Hieronder een kleine greep uit de features die in Qlik Sense June 2018 beschikbaar zijn gemaakt:

 • Web connectoren maken nu kosteloos onderdeel uit van de Qlik Sense. U kunt eenvoudig gegevens ophalen van social media en andere web-based gegevensbronnen!
 • Het vaste grid waarin objecten geplaatst kunnen worden is volledig Dit verbeterd de mogelijkheden voor grotere tabellen en scrollbare pagina’s.
 • Na het inladen van data kan de ontwikkelaar op ‘insights’ klikken. Deze functie in Sense geeft op basis van de data een aantal aanbevolen grafieken en visualisaties met de zogenaamde Cognitive Engine.
 • In de nieuwe Qlik Sense versie zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd in de ingebouwde kaartfunctionaliteit zoals support voor meerdere kaartlagen en labels voor datapunten en gebieden.
 • De nieuwe Analyzer en Professional licenties kunnen in deze nieuwe release toegevoegd worden worden!

Wat is de impact van de nieuwe Qlik Sense licentiestructuur?

Qlik Sense’s nieuwe licentiemodel zorgt ervoor dat je over meer mogelijkheden beschikt zoals Qlik DataMarket Essentials pack, Qlik GeoAnalytics Base pack en de Qlik Web Connectors Premium pack(alle connectors exclusief SAP connectors). Deze extra’s zijn in het oude model betaalde opties maar worden in het nieuwe model gratis meegeleverd bij zowel de Analyzer als Professional licenties.

Verder kan Qlik Sense vanaf nu worden afgenomen op basis van twee verschillende type gebruikers. Qlik Sense komt hiermee tegemoet aan een wens die bij veel gebruikers leeft. Er zijn immers ook in het bedrijf twee type gebruikers: mensen die rapportages maken en de gebruikers ervan. Dit komt helemaal terug in de nieuwe licentiestructuur (en pricing!):

 • Professional licentie: Volledige gebruiker, die naast kijkrechten ook nieuwe dashboards en rapportages kan bouwen en publiceren naar gebruikers.
 • Analyzer licentie: Een “klik en kijk” licentie met analyse- en kijkrechten voor een onbeperkt aantal dashboards, gebruiker kan zelf geen dashboard bouwen.

Lees in de volgende bijlage alles over de Qlik Licence Metrics. Klik hier.

Naast bovengenoemde nieuwe functionaliteiten, zijn in de release Qlik Sense Juni 2018 verbeteringen aangebracht wat betreft de gebruiksvriendelijkheid. Dit alles om het werken met Qlik Sense zo gemakkelijk, snel, intuïtief, krachtig en rendabel te maken als mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Qlik Sense nieuwe licentiestructuur en functies

 1. Home
 2. Diensten
 3. Qlik Sense
 4. Qlik Sense nieuwe licentiestructuur en functies