6 vernieuwingen in de Spring ‘18 Release die u niet wilt missen

Ondanks dat het nog weinig heeft gevroren, de Olympische winterspelen nog moeten beginnen en de winter nog ruim twee maanden duurt, is Salesforce al begonnen met het uitrollen van de nieuwste release: Spring ‘18. In een deel van de Sandboxes is de Eskimo met de ski’s inmiddels vervangen door een beer met een gieter om aan te geven dat de nieuwste versie van Salesforce actief is. De Productie-omgevingen en de rest van de Sandboxes krijgen begin februari de nieuwste updates.
Zoals gebruikelijk, zit ook deze release weer boordevol nieuwe mogelijkheden en grote en kleinere wijzigingen. De focus van deze release ligt voornamelijk op Lightning Experience, aangezien alle updates beschikbaar zijn voor gebruikers van Lightning Experience en slechts een deel ervan ook voor Classic gebruikers. We geven hieronder een overzicht van 6 vernieuwingen in Salesforce die u niet wilt missen!
Sales Path
Het Sales Path wat tot op heden alleen beschikbaar is voor Opportunities en Leads, kan straks op alle objecten ingezet worden. Dit biedt een breed scala aan nieuwe mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een Path op Cases waarmee in één oogopslag duidelijk is in welke fase een Case zich bevindt.

Tijdvelden
Voor custom velden in Salesforce kan er straks ook worden gekozen voor het type ‘Tijd’. Hierdoor is er straks een standaardtype beschikbaar voor het vastleggen van bijvoorbeeld openingstijden of voor tijdvakken die niet bij een specifieke datum horen.
Nieuw URL-formaat
Let op, deze is belangrijk! Salesforce komt met een kritische update omtrent het URL-formaat. De oplettende gebruikers zullen wellicht opmerken dat de URL een iets andere opmaak krijgt. Belangrijker is echter dat webpagina’s die informatie halen uit de URL, mogelijk anders of niet meer werken na het doorvoeren van deze update. Salesforce kiest er daarom voor om deze update niet direct door te voeren, en gebruikers kunnen zelf deze update activeren nadat ze in een sandbox hebben geverifieerd dat hun custom pagina’s nog werken. Het is echter aan te raden om tijdig actie te (laten) ondernemen, want bij het uitrollen van de zomerversie zal het nieuwe URL formaat voor iedereen worden geactiveerd.
Gepersonaliseerde instellingen voor herinneringen
Herinneringen voor activiteiten kunnen nu per gebruiker worden geconfigureerd. Zo kan er een standaardtijd worden gekozen waarop taakherinneringen worden gestuurd en kan er worden ingesteld hoe lang van te voren een Event-notificatie moet worden gestuurd. Een mooie toevoeging om met Salesforce te werken op een manier die bij uw voorkeuren past!

Inzicht in dagelijkse emaillimiet
Bij het opstellen van email vanuit Salesforce wordt binnenkort weergegeven hoeveel emails uw omgeving vandaag nog mag sturen. Dit geeft meer inzicht en voorkomt ongewenste verrassingen.
Gepersonaliseerde navigatie
Gebruikers kunnen tijdelijke tabbladen toevoegen om belangrijke items direct vanaf de navigatiebalk te kunnen openen, zoals bijvoorbeeld een belangrijk dashboard of een Account wat u straks nog een keer wilt raadplegen. Als u een tijdelijk tabbladen permanent toegankelijk wilt maken, kunt u ze ook definitief vastmaken op de navigatiebalk.

Nieuwsgierig geworden?
Wilt u weten wat Spring ‘18 voor uw organisatie kan betekenen? Wij brainstormen graag met u mee. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

6 vernieuwingen in de Spring ‘18 Release die u niet wilt missen

  1. Home
  2. Overige berichten
  3. 6 vernieuwingen in de Spring ‘18 Release die u niet wilt missen