Boost je productiviteit direct vanuit je Inbox

Iedereen die zich bezighoudt met sales herkent zich in het vele schakelen tussen je inbox en het CRM systeem. E-mails wil je loggen bij de juiste opportunity in het CRM en leiden tot taken die je ook wilt vastleggen in het CRM. Om bepaalde e-mail te beantwoorden heb je inzicht in het CRM nodig. Het vele schakelen en alle handelingen om informatie te verwerken kosten tijd, tijd die je beter kunt besteden. In deze blog vind je het antwoord op de vraag hoe dit efficiënter en beter kan.
Deze blog gaat over Salesforce Inbox; een tool van Salesforce die je helpt om productiever te zijn. De tijd die je hiermee wint kun je weer besteden aan activiteiten die er echt toe doen. Meer deals sluiten in minder tijd: wie wil dat nou niet?
Salesforce Inbox is dé tool die de data in Salesforce CRM op een intelligente manier verbindt aan je inbox en agenda. Op die manier heb je alle data op één plek beschikbaar. Door de intelligentie die in Inbox is ingebouwd, wordt alle relevante data naast een geselecteerde e-mail getoond. Je conversaties worden geanalyseerd en middels de plugin is het eenvoudig om door te klikken naar de gerelateerde data en wijzigingen door te voeren of activiteiten aan te relateren. Dit betekent bijvoorbeeld het aanmaken van taken en het opslaan van een e-mail aan het relevante record in je Salesforce omgeving.

In Inbox is ook e-mail tracking geïntegreerd. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in wanneer en hoe vaak een e-mail door een ontvanger is geopend. Aan de hand daarvan krijg je slimme notificaties om de juiste energie en effort te steken in de belangrijkste deals en conversaties. Deze helpen je om geen opportunities te missen, en relevante informatie direct in Salesforce op te slaan of bij te werken.
Daarnaast is het mogelijk om e-mailsjablonen op te zetten, zodat je verschillende vooraf gedefinieerde sjablonen kunt gebruiken voor het beantwoorden van een e-mail. Verder kun je shortcuts maken; korte berichtjes die je kunt gebruiken om snel te kunnen antwoorden.

Een andere krachtige functionaliteit betreft het in een email kunnen invoegen van je beschikbaarheid voor een bijeenkomst. Waar je voorheen een aantal keer moest mailen of bellen om een moment af te stemmen voor een meeting, kun je nu eenvoudig je beschikbaarheid delen in een e-mail. De ontvanger kan met een klik zijn keuze bevestigen waarna de afspraak direct in de agenda’s verschijnt. En het mooiste: wanneer je agenda verandert, verandert je beschikbaarheid mee, zodat je geen dubbele afspraken maakt.
Inbox ondersteunt je ook bij je werkzaamheden door follow-up acties voor te stellen. Zo kun je een taak laten maken wanneer een reactie op een e-mail uitblijft. Op die manier wordt ook de kans op het missen van een afspraak of het terugkomen hierop behoorlijk verkleind.

Ook samenwerken in teams gaat eenvoudiger met bovengenoemde voordelen. Het vinden van een moment voor een meeting waarop iedereen beschikbaar is, wordt eenvoudiger door bovengenoemde functionaliteiten. Middels een paar klikken kun je de juiste collega’s uitnodigen voor een meeting, de beschikbaarheid van collega’s zien en dit delen met je klant. Ook is het eenvoudig om een afspraak voor een collega te maken en zijn of haar beschikbaarheid te delen met een klant. Wanneer de klant vervolgens een van de gedeelde tijdstippen selecteert, wordt de afspraak in de juiste agenda gemaakt en de collega automatisch en op de hoogte gesteld, alsof ze de afspraak zelf hebben gemaakt.
Tot nu toe is dit de meest krachtige connector tussen e-mail, agenda en Salesforce die wij gezien hebben. Minder schakelen tussen je inbox en Salesforce CRM, meer inzicht en snel informatie toevoegen aan het CRM, helpen je productiever te zijn, minder tijd te besteden aan administratieve handelingen en meer tijd te besteden aan waardevolle activiteiten. Salesforce Inbox is beschikbaar voor Outlook en GMail. Ook voor iOS en Android zijn apps beschikbaar.
Wilt u meer informatie over de voordelen en het gebruik van Salesforce Inbox? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u er graag alles over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Boost je productiviteit direct vanuit je Inbox

  1. Home
  2. Overige berichten
  3. Boost je productiviteit direct vanuit je Inbox