Data veilig houden, dat doet Salesforce. Toch?

Ja, inderdaad. Toch is het goed om je bewust te zijn van hoe je data precies wordt beveiligd en waar de zwakke plekken zitten in de databeveiliging in jouw Salesforce-omgeving. Dé zwakke plek in elke vorm van databeveiliging is de gebruiker van het systeem.
Een gebruiker of administrator kan beveiliging nutteloos maken door onder andere:
Korte, makkelijk te raden wachtwoorden te gebruiken.Dezelfde logingegevens te gebruiken voor verschillende systemen.Anderen toegang te geven (delen van logingegevens, scherm open laten staan als je zelf even niet achter je PC zit).Te reageren op phishing mails.Een gebruikersaccount ‘actief’ te laten terwijl de werknemer inmiddels uit dienst is.Te vrije permissies in te stellen op record- of field-niveau, rollen en profielen.
Salesforce gebruikt een reeks aan mechanismen om jouw data te beveiligen. Daarnaast zijn er allerlei instellingen die je zelf kunt doen om schade te voorkomen of te beperken.
Bijvoorbeeld: stel dat logingegevens in verkeerde handen vallen. Je kunt die min of meer ‘onbruikbaar’ maken door een IP-range in te stellen waarbinnen gebruikers kunnen inloggen. Een malafide gebruiker kan valide logingegevens dan niet gebruiken vanaf zijn eigen netwerk.
De gebruiker is dé zwakke schakel in databeveiliging. We kunnen mogelijke schade beperken door de juiste beveiligingsinstellingen te doen. Dat zijn er nogal wat in Salesforce. Gelukkig hoef je niet overal verstand van te hebben, want de Health Check vertelt je precies waar je je beveiliging kunt verbeteren.

Neem allereerst een moment de tijd om de Health Check (in een omgeving in het Nederlands heet dit: Controle voor toestand) in jouw Salesforce-omgeving uit te voeren. Ga naar Setup, type Controle/Health Check in het Snel Zoeken tekstvak en klik op Health Check/Controle van toestand. Op basis van de Salesforce-norm wordt jouw omgeving een bepaalde veiligheidsscore toegekend. Klik op de knop Risico’s corrigeren om één of meer actiepunten direct op te lossen.
Deze controle geeft je een beeld van enkele mogelijkheden die Salesforce biedt om je data te beveiligen. Controleer ook eens alle instellingen onder Beveiliging in Setup, om er zeker van te zijn dat je beveiliging naar wens en behoren is ingeregeld.
Naast de ingebouwde Health Check is er een add-on Salesforce Shield beschikbaar die je, onder andere, de mogelijkheid geeft om data geëncrypt op de Salesforce servers op te slaan.
Er zijn legio mogelijkheden om je databeveiliging op orde te krijgen: de juiste instellingen, selectie en configuratie van extra add-ons, het definiëren van je eigen normen voor de Health Check en als belangrijkste: het creëren van bewustzijn bij je gebruikers. We begrijpen dat je wellicht door het bos de bomen niet meer ziet. Met onze ervaring zijn we de juiste partner om daar jullie weg in te vinden. We helpen je graag om de veiligheid van jouw data te waarborgen! Neem gerust contact op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Data veilig houden, dat doet Salesforce. Toch?

  1. Home
  2. Overige berichten
  3. Data veilig houden, dat doet Salesforce. Toch?