Een overzicht van Summer ’18: Sales Cloud

Na de recente blogs over de nieuwe functionaliteit van het Salesforce Platform, de Community Cloud en de Service Cloud kan een overzicht van de Sales Cloud zeker niet uitblijven. In deze blog beschrijf ik kort wat de nieuwe functies zijn in de Summer ’18 release voor de Sales Cloud.
Lightning Report Builder
In de vorige release was het mogelijk om via een ‘verstopte’ instelling de ‘Lightning Report Builder Bèta’ te activeren. De nieuwe Report Builder is vanaf nu standaard beschikbaar.

Hierin zijn ook een tweetal nieuwe functies beschikbaar gemaakt:
Een knop op een rapport om direct een dashboard component te maken.De mogelijkheid om een rapport te exporteren naar Excel in exact hetzelfde format (inclusief berekende totalen) als het Salesforce rapport.
De nieuwe lay-out zal voor iedereen even wennen zijn en misschien moet je in het begin even zoeken naar bepaalde functies, maar het ziet er een stuk eigentijdser uit en zorgt er mede voor dat Lightning steeds meer één geheel wordt.
Campagnes
Marketing gebruikers kunnen vanaf nu gemakkelijker focussen op bepaalde Accounts als ze personen toe willen voegen aan een Campagne. In het zoekvenster kan een Accountnaam als zoekterm opgegeven worden, vervolgens kunnen alle contactpersonen van dat Account aangevinkt worden en in één keer toegevoegd worden aan een Campagne. Dit is voornamelijk handig om specifieke lijsten op te stellen. Daarbij is het nu ook mogelijk om direct een e-mail te sturen naar alle personen in de Campagne.

Ook is er de mogelijkheid om hiërarchie aan te brengen in de verschillende Campagnes. Op deze manier kun je Campagnes groeperen om de resultaten van de overkoepelende Campagne of het programma te analyseren.
Producten
Product Schedules zijn nu volledig beschikbaar in Lightning Experience. Voorheen moesten gebruikers nog terugschakelen naar de Classic omgeving om aanpassingen te doen aan de Revenue en Quantity Schedules. Als dit een reden was om niet over te gaan op Lightning is nu het moment gekomen om snel over te schakelen!
Path
Bij verschillende implementaties zijn we er tegenaan gelopen dat keuzelijstvelden die afhankelijk zijn van een keuzelijstwaarde uit een ander veld niet weergegeven werden in bijvoorbeeld een Opportunity Path. Dit zorgde ervoor dat deze fase in het Path niet voltooid kon worden. Vanaf nu is dit verholpen en zijn de afhankelijke keuzelijsten wel beschikbaar.

Daarnaast is het Path nu ook beschikbaar op Contactniveau. Hiermee is het mogelijk om verschillende fases te definiëren om betere relaties op te bouwen met je contactpersonen.
Aan de hand van bovenstaande vernieuwingen en verfijningen zien we dat Lightning steeds completer wordt. Heb je naar aanleiding van deze vernieuwingen vragen over bepaalde functionaliteit of support nodig bij het gebruik van de nieuwe Report Builder? Neem dan gerust contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Een overzicht van Summer ’18: Sales Cloud

  1. Home
  2. Blogs
  3. Een overzicht van Summer ’18: Sales Cloud