Eteck

Eteck is één van de grootste aanbieders in Nederland van duurzame energie. De portefeuille van de Waddinxveense onderneming telt meer dan 25.000 aansluitingen. Speerpunten van de bedrijfsvoering vormen efficiënte processen en een goede klantbeleving.

Eteck zet daarom vol in op Business Intelligence (BI) en data-analyse. Growteq implementeerde diverse BI oplossingen en maakte de koppeling met het ERP mogelijk. Hierdoor heeft Eteck direct alle benodigde data ter beschikking om de analyses voor proces- en projectverbeteringen uit te voeren.

Het management van Eteck heeft dankzij stuurinformatie dashboards continu zicht op de belangrijkste data in de onderneming. Als er afwijkingen zijn kan er direct worden ingegrepen. Het bedrijf kan op projectniveau zien hoe zijn installaties het doen en welke CO2-reductie is behaald. De technologie helpt Eteck bij het slim aankopen van nieuwe installaties.

Directeur Cees Verloop is enthousiast over de controle tools die hij in handen heeft: “We hebben met veel financiers te maken en rapportageverplichtingen naar allerlei partijen. Onze cijfers moeten 100% betrouwbaar zijn. Ik kan onze financiers tonen dat we op alle fronten in controle zijn. Ze weten overigens serieus niet wat ze zien; Dashboards zo uitgebreid en op maat gemaakt, zijn ze nog nergens tegengekomen. Het wekt veel vertrouwen. Dat zorgt er in elk geval voor dat we nieuwe financieringen loskrijgen of tegen gunstiger ratio’s. Afgelopen jaar hebben we nog 70 miljoen euro groeikapitaal opgehaald bij een Britse investeerder. Zonder dashboards was dat niet zoveel geweest”.

Over Eteck
Eteck is het duurzame energiebedrijf van Nederland dat systemen voor levering van warmte en koude ontwikkelt, installeert en exploiteert. Met een ruime ervaring van 10 jaar en referenties van vele grootschalige systemen voor de woningbouw en de utiliteit is Eteck één van de toonaangevende spelers in dit marktsegment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!