Hoe automation rules in Pardot nu nog slimmer zijn!

In mijn vorige blog heb ik de vergelijking gemaakt tussen Marketing Cloud en Pardot. Voor iedereen die Pardot gebruikt klinkt ‘Automation Rules’ waarschijnlijk bekend in de oren. Recent is deze functionaliteit uitgebreid met een handige Repeat feature, waar ik wat verder op in wil gaan.
Automation Rule
Een Automation Rule is een functionaliteit in Pardot die je in staat stelt geautomatiseerde acties uit te voeren op basis van vooraf gedefinieerde criteria. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het verlagen van de score van een prospect, wanneer deze 30 dagen niet actief is geweest. Je kunt een Automation Rule dan ook wel vergelijken met een Workflow Rule of Process op het Salesforce Platform.

Repeat Functionaliteit
Sinds kort is daar door Pardot extra functionaliteit aan toegevoegd. In het verleden was het namelijk zo dat een Automation Rule maar eenmalig een prospect kon matchen; de eerste keer wanneer een prospect aan de criteria voldeed. Wanneer een prospect daarna niet meer aan de voorwaarden voldeed maar in een later stadium opnieuw voldeed, werden de acties niet nogmaals uitgevoerd. Dit was in sommige gevallen een voordeel, maar in andere weer een nadeel. Bij sommige formulieren wil je bijvoorbeeld niet dat bij meerdere submits door dezelfde prospect iedere keer dezelfde bevestigingsemail wordt verstuurd.
In het geval van het aanpassen van de score was dat een nadeel, omdat de score maar eenmalig kon worden aangepast. Met de nieuwe Repeat Rule functionaliteit is in te stellen dat een prospect meerdere malen kan worden gematcht: herhalend per 30 dagen bijvoorbeeld.

Op deze manier blijven je prospect scores in balans, omdat inactieve prospects automatisch worden aangepast. Graag geef ik nog een ander voorbeeld wat het herhalende aspect nog iets verduidelijkt: je kunt met een Automation Rule bijvoorbeeld jaarlijks een verjaardagsmail versturen, terwijl dit in de oude situatie maar 1 keer mogelijk was met dezelfde Automation Rule. Ook kun je bijvoorbeeld geautomatiseerd je klanten een email sturen waarmee je de renewal van een aflopende licentie of een aflopend contract onder de aandacht brengt.
En nu?
Hulp nodig bij het aanpassen van uw bestaande Automation Rules of opzetten van nieuwe Automation Rules. Neem eens contact met ons op. Wij brainstormen graag met u mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Hoe automation rules in Pardot nu nog slimmer zijn!

  1. Home
  2. Overige berichten
  3. Hoe automation rules in Pardot nu nog slimmer zijn!