Salesforce’s Zomernieuws

De eerste tropische dag van het jaar hebben we alvast gehad. De zomer zal waarschijnlijk snel intrede doen. Traditiegetrouw komt Salesforce rond deze tijd ook weer met een nieuwe release: Summer ’17. Vanaf zaterdag 10 juni beschikken alle gebruikers over de nieuwste versie. De regenboog van de vorige release zal plaatsmaken voor twee zeemeeuwen met zonnebril. De gebruiker die in de afgelopen 2 weken in een sandbox ingelogd heeft, zal deze verandering vast opgevallen zijn. De grote vraag bij een nieuwe release is echter: ‘Wat zijn de nieuwste features en welke daarvan zijn interessant voor ons’? In deze blog zal ik de meest interessante en mogelijk nuttige functies voor u kort beschrijven.

Productiviteit en Inzichten
Met de komst van Summer ’17 wordt het mogelijk om sneltoetsen in Lightning Experience te gebruiken. Hiermee kunt u zonder tussenkomst van muisklikken onder andere pagina’s bewerken, opslaan en zoeken.

Opportunity Fases: In Lightning Experience worden nu ook alle wijzigingen in fases van een opportunity inzichtelijk gemaakt middels een gerelateerde lijst. In deze lijst verschijnt de complete geschiedenis van de fase, waarschijnlijkheid, sluitingsdatum en het bedrag van de opportunity. Deze lijst bestond al in Classic en nu ook in Lightning Experience.

Hiërarchie Contactpersonen: Deze in Lightning Experience nieuwe functie geeft salesmedewerkers de mogelijkheid een verkoopstrategie te plannen op basis van de verschillende rollen van contactpersonen op een bepaald account. Op basis hiervan kan contact opgenomen worden met de juiste (beslissingsbevoegde) persoon.

Google Integratie
Voor bedrijven die met applicaties zoals Gmail en Google Calendar werken, wordt het heel eenvoudig om gegevens uit te wisselen tussen Salesforce en de Google applicaties. De meest in het oog springende mogelijkheden zijn:
E-mails aan records in Salesforce koppelen. Inclusief relevante en belangrijke bijlagen uit e-mails in Salesforce opslaan.Contactpersonen en agenda items synchroniseren van Salesforce naar Google en vice versa.

Omni-Channel

De Omni-Channel functionaliteit is nu ook beschikbaar in Lightning Experience. Deze console app is geschikt voor zowel de Service- als de Sales Cloud.
Service: Als voorbeeld gebruiken we het afhandelen van cases. Openstaande cases kunnen met behulp van Omni-Channel toegewezen worden aan medewerkers (Salesforce gebruikers). Dit kan gedaan worden op basis van beschikbaarheid en bezetting van medewerkers en prioriteit van de case. Een beschikbare medewerker krijgt een pop-up en/of een e-mail met een beschrijving van de case en een mogelijkheid om de case te accepteren of te weigeren.

Sales: Voor salesmedewerkers kan deze toepassing gebruikt worden voor het toewijzen van leads. De leads met de grootste potentie komen op basis van verschillende criteria bovenaan te staan en worden aangeboden aan de meest geschikte verkoper.

Omni-Channel is toe te passen op verschillende bedrijfsprocessen en volledig naar uw wensen aan te passen.
Import Wizard
Het afhandelen van errors tijdens de import is verbeterd. Wanneer in de voorgaande versies van Salesforce een CSV bestand met een ongeldige waarde of een duplicaat werd geïmporteerd, werd het veld leeg gelaten zonder dat de gebruiker daar bericht van kreeg. In de nieuwe release wordt de gehele rij niet geïmporteerd en krijgt de gebruiker een e-mail met meer informatie over de ongeldige data.
In het algemeen zien we in deze release weer veel functionaliteit uit Classic die nu ook in Lightning Experience beschikbaar is.
Vragen?
Heeft u vragen over een of meerdere vernieuwingen in Summer ‘17? Of wat de mogelijkheden in deze nieuwe release kunnen betekenen voor uw gebruikers of processen? Wij brainstormen graag met u mee. Neem gerust contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!