Salesforce CPQ

Wat is Salesforce CPQ?

Configure, Price, Quote software (of CPQ-software) is een verzameling verkooptools die zijn ontworpen om organisaties te helpen nauwkeurige, gepersonaliseerde en gerichte offertes te maken. Salesforce CPQ brengt hiervoor alle beschikbare prijsinformatie en klantgegevens samen in het Salesforce Platform. Verkopers kunnen met één druk op de knop verkoopoffertes maken en delen die niet alleen gedetailleerd en nauwkeurig zijn, maar ook zijn afgestemd op de behoeften van de klant.  

Welke voordelen heeft Salesforce CPQ voor jouw bedrijf?

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het implementeren van Salesforce CPQ voor jouw bedrijf: 

  • Stroomlijn uw verkoopproces 

Met Salesforce CPQ kunnen jij en jouw klanten tijd besparen. Door het offerteproces te automatiseren, reduceert CPQ de tijd die normaal gesproken benodigd is binnen een verkooptraject. Dit maakt het voor verkopers mogelijk om meer leads in minder tijd te behandelenVolgens Aberdeen Group Reports zien organisaties die CPQ-software gebruiken een vermindering van 28% in de doorlooptijd van hun verkoopproces en een 49% hoger voorstelvolume per vertegenwoordiger per maand. 

  • Verbeterde nauwkeurigheid 

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. En hoewel jouw klanten wellicht bereid zijn om een ​​kleine fout te vergeven, zullen ze niet zo snel prijsfouten door jouw organisatie over het hoofd zien. CPQ voorkomt menselijke fouten en levert elke keer weer nauwkeurige, betrouwbare offertes. 

  • Klaar voor je abonnementen 

Met Salesforce CPQ ben je volledig voorbereid op de verkoop van abonnementen en facturering op basis van verbruik. Je kunt makkelijker groeien door de automatisering van contractwijzigingen, op gebruik gebaseerde prijzen en door minder verloop dankzij automatisch gegenereerde verlengingsmogelijkheden. 

  • Maximale verkoop 

Alles bij elkaar leiden deze voordelen tot een verhoging van de productiviteit van jouw verkoopafdeling en betere verkopen. 

Salesforce CPQ gaat verder gaan dan standaard CPQoplossingen. Automatiseer offertes en facturen, verzamelbetalingen, beheer abonnementen, bekijk en pas voorwaarden aan en genereer rapporten allemaal vanuit één tool. Bovendien integreert Salesforce CPQ naadloos met Sales Cloud en is Salesforce CPQ volledig cloudgebaseerd en 100% geschikt voor mobiele devices. Het enige dat je nodig hebt, is een verbonden apparaat en je bent op weg om je verkoopproces te optimaliseren, sneller deals te sluiten en je verkoop te maximaliseren. 

Growteq helpt je bij het optimaal inzetten van Salesforce CPQ voor jouw organisatie. Aan de hand van je doelstellingen en de sector waarin je opereert kijken we hoe Salesforce CPQde meeste toegevoegde waarde creëert. We dragen zorg voor de inrichting en bereiden je medewerkers middels een goede training voor op het gebruik van Salesforce CPQ. Na livegang blijven we graag betrokken door middel van Beheer & Support.  

Meer weten over de mogelijkheden van Salesforce CPQ?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een demo van Salesforce.

Maak kennis met onze CPQ specialist Thijs Vermeulen

NEEM CONTACT OP