Profiteren van Salesforce voor Non-Profit

Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, is het Salesforce platform niet alleen ideaal voor profitorganisaties. Het platform is door middel van speciale licenties en een aangepast datamodel toegankelijk gemaakt voor non-profitorganisaties, als onderdeel van het programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van Salesforce.com. Dit is sinds 2015 ondergebracht in een dochteronderneming, toepasselijk genaamd Salesforce.org. Dit MVO-programma streeft ernaar 1% van de technologie, mensen en middelen te reserveren voor non-profitinstellingen.
Gekwalificeerde instellingen kunnen middels dit programma 10 gratis Salesforce licenties tot hun beschikking krijgen; eventueel additioneel benodigde licenties zijn sterk afgeprijsd. De omgeving die je vervolgens als organisatie tot je beschikking krijgt, is op maat gemaakt voor non-profitorganisaties, die doorgaans een ander datamodel nodig hebben dan de gemiddelde onderneming die met Salesforce werkt. Om Salesforce.org te citeren: “Salesforce for Non Profit draait niet om rijen en kolommen, maar om mensen.” Dit klinkt fantastisch, maar in werkelijkheid is het wel degelijk hetzelfde platform als de profitorganisaties gebruiken. En dat is juist het goede nieuws: je krijgt een volledige Salesforce Enterprise-omgeving tot je beschikking, met alle krachtige functionaliteit die daarbij hoort!
Bovenop de standaard Enterprise-editie is het zogenaamde Nonprofit Success Pack (NFSP) geïnstalleerd, bestaande uit 9 (open-source) pakketten, waarmee de omgeving wordt gestroomlijnd als CRM voor non-profitorganisaties. Als je al bekend bent met Salesforce, kun je de concepten van donateurs en donaties vertalen naar Accounts met een Contactpersoon, en Opportunities. De layout komt je verder waarschijnlijk vertrouwd voor:

Het NFSP biedt allerlei extra functionaliteit voor fondsenverwerving, zoals de invoer van verschillende soorten donaties, betalingen op deze donaties en periodieke donaties.

Ook zit in dit pakket standaardfunctionaliteit voor andere fondsenwervingactiviteiten, zoals lidmaatschappen en betrokkenheidsplannen, en health checks om je configuratie én de ingevoerde data te controleren op volledigheid (helaas is dit te uitgebreid om in dit blog dieper op in te gaan). Alles bij elkaar geeft dit pakket een heel stevige basis om alle gegevens van je organisatie te kunnen opslaan en je processen te volgen en automatiseren, met behulp van standaardgereedschappen die bij het Salesforce platform horen. Een voorbeeld daarvan is de rapportagetool waarmee je eenvoudig en snel inzicht krijgt in de gewenste informatie.

Eén van de grootste uitdagingen van het overstappen naar Salesforce voor non-profitorganisaties is het inrichten van de kersverse omgeving die voor je klaarstaat wanneer er eenmaal is gekozen voor Salesforce. Speciaal voor de groep non-profitgebruikers is er een aparte community opgezet om informatie uit te wisselen met betrekking tot het gebruik van Salesforce en het NPSP in non-profitorganisaties, genaamd de Power of Us Hub. Niet alleen dat: er zijn ook trainingen toegevoegd aan de online leeromgeving Trailhead die zich geheel op het Nonprofit Success Pack richten.
Toch kan er een flinke drempel zijn om te weten waar te beginnen. Dit is waar KT-Vision graag helpt: met onze ervaring bij andere (non-profit)organisaties kunnen we je begeleiden bij het inrichten van je omgeving en de leiding nemen in het proces van overstappen. Zo doen we implementaties voor onder andere Mercy Ships, Stichting Mirro, Stichting Kwaliteit in Basis GGZ en concertgebouw De Doelen.
We helpen daarmee meteen om ook de drie andere grootste struikelblokken te overkomen: het inschatten van doorlooptijd en budget, de migratie van gegevens uit bestaande systemen en training van de gebruikers. Graag helpen we u om te kijken of Salesforce geschikt is voor uw organisatie, en hoe we dat kunnen implementeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Profiteren van Salesforce voor Non-Profit

  1. Home
  2. Blogs
  3. Profiteren van Salesforce voor Non-Profit