Profiteren van Salesforce voor Non-Profit

Het Salesforce-platform is niet alleen geschikt voor profitorganisaties. Ook non-profit organisaties kunnen profiteren van dit veelzijdige platform. Salesforce.com heeft zich sinds 2015 toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen via haar dochteronderneming Salesforce.org. Dit MVO-programma heeft als doel 1% van de technologie, mensen en middelen te reserveren voor non-profitinstellingen. Met speciale licenties en een aangepast datamodel kunnen gekwalificeerde non-profitinstellingen gebruikmaken van het Salesforce-platform.

Toegang tot Salesforce voor Non-profitorganisaties

Via het MVO-programma kunnen gekwalificeerde non-profitinstellingen 10 gratis Salesforce-licenties ontvangen. Eventuele extra benodigde licenties zijn sterk afgeprijsd. De omgeving die beschikbaar wordt gesteld, is op maat gemaakt voor non-profitorganisaties, die vaak een ander datamodel nodig hebben dan profitorganisaties. Salesforce.org stelt dat “Salesforce for Nonprofit niet draait om rijen en kolommen, maar om mensen.” Hoewel het platform hetzelfde is als dat voor profitorganisaties, biedt het een volledige Salesforce Enterprise-omgeving met alle krachtige functionaliteiten.

Het Nonprofit Success Pack (NFSP)

Het Nonprofit Success Pack (NFSP) is een aanvulling op de standaard Enterprise-editie van Salesforce. Het NFSP bestaat uit 9 open-source pakketten die de omgeving stroomlijnen en specifiek zijn ontworpen als CRM voor non-profitorganisaties. Als je bekend bent met Salesforce, kun je de concepten van donateurs en donaties vertalen naar Accounts met een Contactpersoon en Opportunities. De lay-out zal waarschijnlijk bekend voorkomen.

Het NFSP biedt extra functionaliteit voor fondsenwerving, zoals het invoeren van verschillende soorten donaties, betalingen en periodieke donaties.

Daarnaast bevat het pakket standaardfunctionaliteit voor andere fondsenwervingsactiviteiten, zoals lidmaatschappen en betrokkenheidsplannen. Het NFSP bevat ook health checks om de configuratie en ingevoerde data te controleren op volledigheid. Met de rapportagetool kun je eenvoudig en snel de gewenste informatie inzien.

Ondersteuning voor Non-profitgebruikers

Voor non-profitgebruikers is er de Power of Us Hub, een community waar informatie wordt uitgewisseld over het gebruik van Salesforce en het NPSP in non-profitorganisaties. Daarnaast zijn er speciale trainingen beschikbaar op het online leerplatform Trailhead, gericht op het Nonprofit Success Pack.

Hulp bij Implementatie en Overstappen

Het overstappen naar Salesforce kan een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar te beginnen. Gelukkig staat Growteq klaar om je te helpen. Met onze ruime ervaring bij andere non-profitorganisaties kunnen we je begeleiden bij het inrichten van je Salesforce-omgeving en de leiding nemen in het hele overstapproces. We hebben succesvolle implementaties uitgevoerd voor gerenommeerde non-profitorganisaties, waaronder Mercy Ships, Stichting Mirro, Stichting Kwaliteit in Basis GGZ en concertgebouw De Doelen.

Als ervaren Salesforce-partner begrijpen we de specifieke behoeften en uitdagingen van non-profitorganisaties. We helpen je graag om de drempels te overwinnen en een soepele overstap naar Salesforce te realiseren. Of het nu gaat om het configureren van je omgeving, het migreren van gegevens of het trainen van je gebruikers, wij staan voor je klaar.

Rondom implementatie en overstappen zijn er vaak nog enkele struikelblokken waar non-profitorganisaties tegenaan kunnen lopen. Growteq biedt ondersteuning bij het inschatten van doorlooptijd en budget, de migratie van gegevens uit bestaande systemen en de training van gebruikers. We helpen graag om te beoordelen of Salesforce geschikt is voor jouw organisatie en hoe we het implementatieproces kunnen aanpakken.

Conclusie

Salesforce biedt non-profitorganisaties de mogelijkheid om gebruik te maken van een krachtig platform met het Nonprofit Success Pack. Met speciale licenties en aangepaste functionaliteit kunnen non-profitorganisaties profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van Salesforce voor het beheren van gegevens, het automatiseren van processen en het verkrijgen van waardevolle inzichten. Met de ondersteuning van Growteq kun je een soepele overgang naar Salesforce realiseren en optimaal profiteren van dit platform om de doelen van je non-profitorganisatie te bereiken.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Salesforce en het Nonprofit Success Pack jouw non-profitorganisatie kunnen ondersteunen en hoe wij je kunnen begeleiden bij de implementatie ervan.

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!