Applicaties ontwikkelen met Power Apps

Standaard apps voldoen lang niet altijd aan de behoefte. De kans is groot dat je maar een deel van de functionaliteiten gebruikt, of je mist bepaalde functies. Het laten ontwikkelen van maatwerk-applicaties kosten daarentegen veel tijd en geld. Met Microsoft Power Apps kan je snel en eenvoudig apps op maat ontwikkelen zonder ook maar één regel code te programmeren. De ideale oplossing als gestandaardiseerde applicaties niet voldoen!

Waarvoor gebruik je Power Apps?

  • Een app maken die voelt als maatwerk: je kunt Power Apps inzetten als je een maatwerk oplossing zoekt, maar dan zonder de nadelen van maatwerk software. Met andere woorden: je maakt binnen standaardoplossingen toch een app die naadloos aansluit bij jouw organisatie.
  • 100% volgens jouw specificaties: van je style guide tot aan je koppelingen met externe partijen, met een Power App kun je het precies realiseren zoals jij het voor ogen hebt.
  • Snel een app (laten) ontwikkelen: Het Power Platform is specifiek gebouwd om snel in te kunnen spelen op nieuwe en veranderende situaties.
  • Integratie met Office 365: Alle oplossingen van Microsoft integreren naadloos met elkaar. Dat geldt ook voor Power Apps. Dankzij de Power Apps-integratie met Office 365, Microsoft Flow en Microsoft Power BI is het gemakkelijk om data in en uit SharePoint, Excel of andere 365-apps te krijgen.

Hoe ziet het proces eruit bij de ontwikkeling een Power App door Growteq?

Met PowerApps maak je gebruik van de ontwikkelsnelheid van een modern powerplatform, in combinatie met de uitgebreide rapportage mogelijkheden van Power BI. Zonder complex ontwikkeltraject helpen wij je op weg om (kritische) bedrijfsprocessen veel slimmer, sneller, gebruiksvriendelijker en veiliger te ondersteunen. Zo doen we dat:

  1. Als eerste brengen we in kaart wat de functionele wensen en prioriteiten zijn
  2. Daarna starten we het designproces: we brengen het proces in kaart (onderzoeken het vervangen systeem, indien van toepassing), starten met het UX Design traject, de style guide en het visuele design. Development en design werken nauw samen in deze fases voor een soepel proces
  3. Met de kennis die we hebben opgedaan en aan de hand van het design, creëren we user stories, waarin we benoemen wat een gebruiker moet kunnen met de applicatie en waarom
  4. Met de user stories en de uitkomsten van het design en visual traject komt, gaan wij aan de slag, waarbij we telkens weer een stukje functionaliteit toevoegen.
  5. In sprints van twee weken leveren we met die user stories elke keer een nieuwe en betere versie van het product op, net zolang tot de klant tevreden is
  6. Binnen een tot drie maanden (afhankelijk van de complexiteit) komen we tot het eindproduct

Voor deze bedrijven ontwikkelden wij al maatwerk Power Apps:

Starten met Power Apps?

Ben je op zoek naar een eenvoudige nieuwe applicatie die jouw klanten beter bedient of jouw werkprocessen stroomlijnt? Ons Power Apps team schakelt snel en staat voor jou klaar bij het ontwikkelen van jouw nieuwe applicatie.

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden