Met data science kun je slimme analyses laten uitvoeren door software. Het proces van Data Science bestaat uit een cyclus van stappen. Op ieder moment van de dag wordt data gegenereerd en opgeslagen in databases. Voor het verkrijgen van de juiste voorspellingen moet je bepalen welke data je gaat gebruiken. Het herschikken, filteren en transformeren van data wordt gedaan door middel van programmeren. Met talen zoals Python en R transformeren wij data naar modellen die gebruikt kunnen worden bij het doen van voorspellingen.

Data science in de praktijk

Net als in business intelligence (BI) gaat data science over het analyseren en beheren van gegevens, het verkrijgen van inzichten en het visueel presenteren ervan. Dit gebeurt vooral met begrip van ‘wat er is gebeurd’ en ‘waarom het is gebeurd’. Wat data science daaraan toevoegt, zijn voorspellende analyses en artificial intelligence (machine learning). Deze technieken zijn bedoeld om te voorspellen ‘wat er gaat gebeuren’. Onze consultants werkten aan de volgende concrete gebruiksscenario’s van data science:

  • Detecteren van fraude bij financiële diensten door abnormale acties te herkennen
  • Verbeteren van de verkooporganisatie door aanbevelingen voor klanten te maken op basis van eerdere aankopen
  • Optimaliseren van de supply chain door te voorspellen wat de optimale routes zijn voor  tankcontainers
  • Inschatting van de hoeveelheid uitzendkrachten die nodig zijn in de komende periode, gebaseerd op de verwachte hoeveelheid orders
  • Reserveren transportvolumes bij weg- en luchttransporteurs, gebaseerd op het verwachte volume van de verwachte orders

Links naar andere pagina’s

Meer weten over onze data science oplossingen?

Onze consultants hebben veel datawarehouse ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches. Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Wilco Schellevis

Deze bedrijven ontdekten met ons de voordelen van data science: