Newport Tank Containers kiest voor Qlik Sense.

Qlik Sense is een van de krachtigste business intelligence tools voor analyse en management rapportages. Met Qlik Sense kan Newport eenvoudig hun data uit verschillende software systemen en spreadsheets samenbrengen. Dit maakt het mogelijk voor Newport om hun gegevens te analyseren om zo tot inspirerende inzichten te komen.

Modern Datawarehouse

Stuurinformatie dashboards

Visuele analyses

Verbeterde bottom-line

Nieuwe datastructuur en business dashboards

De complexe en internationale activiteiten van Newport resulteerden in een sterk verzuilde informatie-huishouding. Afdelingen rapporteerden verschillend en met eigen gereedschap: Excel of zelfgebouwde rapportageoplossingen.

Managers kregen vaak pas na een paar dagen een papieren afdruk of een Excel-sheet met de gevraagde informatie. Samengevat had Newport behoefte aan twee zaken. Het aanbrengen van structuur in rapportages en de mogelijkheid om meer in detail te kijken om antwoord te krijgen op vragen als: Waar ligt de omzet van inkomende orders? Bij welke productgroepen? Bij welke klanten?

Een datawarehouse en analytics software

Growteq realiseerde een BI omgeving die meer dan 200 gebruikers voorziet van informatie. Met een combinatie van een datawarehouse en QlikView kan Newport razendsnel analyses maken van volumes, omzet en kosten (actuals en forecasts) van inkomende orders. Het stelt Newport in staat om direct analyses te maken op detailniveau en zorgt tegelijkertijd voor de nodige structuur. Het bedrijf heeft inmiddels geen tientallen Excel-spreadsheets meer nodig om te kunnen sturen. Relevante analyses worden direct in het programma bekeken en opgeslagen in overzichtelijke dashboards.

Ritoptimalisatie en Business Intelligence

Het proces om goederen van A naar B te brengen – op tijd, op een efficiënte manier en natuurlijk tegen de laagste kosten is de missie van velen logistieke dienstverleners. De sector heeft alleen te maken met veel verschillende partijen, met elk een eigen datasysteem. Dit betekent dat logistieke bedrijven beschikken over een grote hoeveelheid data. De noodzaak om te beschikken over goede oplossingen, die accuraat data verzamelen en snel inzicht verschaffen, is daarom onontbeerlijk.

Toegepaste technieken

Webapplicaties

Business Intelligence (BI)

Growteq helpt bedrijven inzicht en overzicht te krijgen door het verbinden van databronnen aan dashboards. Growteq is dè specialist voor data en BI oplossingen voor middelgrote organisaties. Wij hebben jarenlange…
Meer informatie
Data architectuur

Data architectuur & integratie

Data architectuur als strategische asset. Een moderne data architectuur is de basisingrediënt voor datagedreven werken. Data integratie is een complex proces, waarbij data uit diverse databronnen en IT-applicaties van een…
Meer informatie
Datawarehouse

Datawarehouse

Een datawarehouse. Wat is dat nu precies? En waarvoor is het nodig? Een datawarehouse (DWH) haalt gegevens op uit verschillende systemen en slaat deze op in een beveiligde, uitleesbare database.…
Meer informatie

Bekijk andere case studies.

NewPort Tank Containers

NewPort Tank Containers is gespecialiseerd in het vervoer van chemische vloeistoffen, levensmiddelen en gas in tankcontainers. Hun activiteiten hebben een internationaal karakter. NewPort is wereldwijd vertegenwoordigd met eigen kantoren en een groot agenten netwerk.