Ritoptimalisatie en Business Intelligence.

Het proces om goederen van A naar B te brengen – op tijd, op een efficiënte manier en natuurlijk tegen de laagste kosten is de missie van velen logistieke dienstverleners. De Transport & Logistiek sector heeft alleen te maken met veel verschillende partijen, met elk een eigen datasysteem. Dit betekent dat logistieke bedrijven beschikken over een grote hoeveelheid data. De noodzaak om te beschikken over goede oplossingen, die accuraat data verzamelen en snel inzicht verschaffen, is daarom onontbeerlijk.

Gebruik transportgegevens om de bedrijfsvoering te verbeteren.

Transportbedrijven beschikken tegenwoordig over een groot aantal IT-systemen die allerlei verschillende soorten gegevens registreren en opslaan, zoals een TMS en WMS, boordcomputers, financiële systemen, personeels- en klantenbestanden en wagenparkbeheergegevens.

Growteq ontwikkelt sinds 2013 datagedreven oplossingen voor de sector transport en logistiek. Onze datawarehouse-specialisten hebben kennis van de veelgebruikte systemen binnen de sector en koppelen deze aan een centraal datawarehouse. Onze BI specialisten hebben standaard rapportage templates die inzicht bieden in de volgende KPI’s:

  • Omzet, kosten en marges
  • Transportroutes en pick-ups & drop-offs
  • Beladingsgraad, orders en percentage op tijd
  • Laad- en lostijden (per chauffeur of voertuig)
  • CO2-uitstoot

Alle waarden kunnen worden gegroepeerd per tijdsperiode, zoals per jaar, kwartaal of maand, om trends binnen een gegeven tijdspanne visueel weer te geven. Ook kunt je inzoomen op order-, klant-, rit-, voertuig- en chauffeursniveau.

De groeiambities van Falco Lines.

Growteq heeft bij Falco Lines een Salesforce CRM-systeem en een BI/datawarehouse-oplossing geïmplementeerd. Hierdoor kan Falco Lines de klant centraal stellen, bedrijfsdata ontsluiten en visualiseren, real-time inzicht verkrijgen en hun groeiambities ondersteunen. Ze streven ernaar om een toonaangevende logistieke dienstverlener te worden, vergelijkbaar met Booking.com voor de transportsector.

Newport

Newport zet in op flexibiliteit en innovatie.

Growteq heeft voor Newport Tank Containers een BI-omgeving gerealiseerd met behulp van een datawarehouse en Qlik Sense. Met meer dan 200 gebruikers kunnen ze nu snel analyses maken van volumes, omzet en kosten van inkomende orders en hebben ze geen tientallen Excel-spreadsheets meer nodig. Dit zorgt voor structuur en overzicht dankzij de opgeslagen analyses in de overzichtelijke dashboards.

Euser Transport transformeert naar datagedreven organisatie.

Euser Transport staat in een lange traditie van dienstverlening. Het familiebedrijf bestaat ruim 100 jaar en houdt met ruim 350 wagens en 620 chauffeurs de voorraad van vele ketens en bedrijven op peil. De explosieve groei van de afgelopen jaren bracht ook uitdaging met zich mee. Als je van buiten zo hard groeit, is het essentieel dat ook je interne organisatie meegroeit.

Datawarehouse

Net als 100+ anderen efficiënter werken?

Onze 50 experts gaan graag voor u aan de slag.

Ervaring met Business Intelligence & het implementeren van CRM-systemen? Dat hebben onze 50 experts zeker!

In 2023 hebben wij 135 succesvolle projecten afgerond voor meer dan 83 opdrachtgevers. Van MKB tot corporate, wij staan klaar om uw bedrijf inzichtelijk te maken!