Eteck kiest BI en data-analyse.

Eteck zet vol in op Business Intelligence (BI) en data-analyse. Growteq implementeerde diverse BI oplossingen en maakte de koppeling met het ERP mogelijk. Hierdoor heeft Eteck direct alle benodigde data ter beschikking om de analyses voor proces- en projectverbeteringen uit te voeren.

Volledige controle

Continu inzicht

100% betrouwbare cijfers

➜ 100.000 aansluitingen

Business Intelligence (BI) en data-analyse

Eteck Energie Bedrijven B.V. is één van de grootste aanbieders in Nederland van duurzame energie. De portefeuille van de Waddinxveense onderneming telt meer dan 56.000 aansluitingen. Speerpunten van de bedrijfsvoering vormen efficiënte processen en een goede klantbeleving.

Eteck zet daarom vol in op Business Intelligence (BI) en data-analyse. Growteq implementeerde diverse BI oplossingen en maakte de koppeling met het ERP mogelijk. Hierdoor heeft Eteck direct alle benodigde data ter beschikking om de analyses voor proces- en projectverbeteringen uit te voeren.

Dashboards

Het management van Eteck heeft dankzij stuurinformatie dashboards continu zicht op de belangrijkste data in de onderneming. Als er afwijkingen zijn kan er direct worden ingegrepen. Het bedrijf kan op projectniveau zien hoe zijn installaties het doen en welke CO2-reductie is behaald. De technologie helpt Eteck bij het slim aankopen van nieuwe installaties.

Directeur Cees Verloop is enthousiast over de controle tools die hij in handen heeft: “We hebben met veel financiers te maken en rapportageverplichtingen naar allerlei partijen. Onze cijfers moeten 100% betrouwbaar zijn. Ik kan onze financiers tonen dat we op alle fronten in controle zijn. Ze weten overigens serieus niet wat ze zien; Dashboards zo uitgebreid en op maat gemaakt, zijn ze nog nergens tegengekomen. Het wekt veel vertrouwen. Dat zorgt er in elk geval voor dat we nieuwe financieringen loskrijgen of tegen gunstiger ratio’s. Afgelopen jaar hebben we nog 70 miljoen euro groeikapitaal opgehaald bij een Britse investeerder. Zonder dashboards was dat niet zoveel geweest”.

Energietransitie zorgt voor dynamiek.

De impact van de energietransitie blijft groeien. Consumenten worden steeds veeleisender en verwachten innovatie, duurzaamheid en kostenefficiëntie. Dat betekent dat de productie van energie schoner moet en het verbruik van energie slimmer. Om aan de veranderende vraag vanuit de markt te kunnen blijven voldoen, is het nodig dat de sector aanhaakt bij ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, automatisering en the Internet of Things.

Toegepaste technieken

Data architectuur

Data architectuur & integratie

Data architectuur als strategische asset. Een moderne data architectuur is de basisingrediënt voor datagedreven werken. Data integratie is een complex proces, waarbij data uit diverse databronnen en IT-applicaties van een…
Meer informatie
Datawarehouse

Datawarehouse

Een datawarehouse. Wat is dat nu precies? En waarvoor is het nodig? Een datawarehouse (DWH) haalt gegevens op uit verschillende systemen en slaat deze op in een beveiligde, uitleesbare database.…
Meer informatie
Qlik Sense

Qlik Sense

Qlik Sense: modern data analytics platform. Qlik Sense is een van de krachtigste business intelligence tools voor analyse en management rapportages. Qlik Sense brengt de data uit je verschillende software…
Meer informatie

Bekijk andere case studies.

Eteck

Met meer dan 250 projecten en 56.000 aansluitingen, is Eteck de grootste duurzame warmte-en-koude-exploitant van Nederland. Het succesvolle bedrijf heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt. Met de recente kapitaalinbreng van een Britse investeringsmaatschappij gaat Eteck grootschalig investeren in warmte-installaties in nieuwbouwwoningen. Doel: 100.000 aansluitingen.