Power Apps

Snel maatwerk apps maken met Microsoft Power Apps.

Standaard apps voldoen lang niet altijd aan de behoefte en integreren vaak niet met branchespecifieke bedrijfssoftware. De kans is groot dat je maar een deel van de functionaliteiten gebruikt, of je mist bepaalde functies. Het laten ontwikkelen van maatwerk-applicaties kosten daarentegen veel tijd en geld. Met Microsoft Power Apps kan je snel en eenvoudig apps op maat ontwikkelen zonder ook maar één regel code te programmeren. De ideale oplossing als gestandaardiseerde applicaties niet voldoen!

Ervaring met Power Apps?
Dat hebben onze 50 experts zeker!

Wij hebben in 10 jaar 532 succesvolle projecten afgerond voor meer dan 168 klanten.
Van MKB tot corporate, wij staan klaar om uw bedrijf inzichtelijk te maken!

Een app maken die voelt als maatwerk

Je kunt Power Apps inzetten als je een maatwerk oplossing zoekt, maar dan zonder de nadelen van maatwerk software. Met andere woorden: je maakt binnen standaardoplossingen toch een app die naadloos aansluit bij jouw organisatie.

100% volgens jouw specificaties

Van je style guide tot aan je koppelingen met externe partijen, met een Power App kun je het precies realiseren zoals jij het voor ogen hebt.

Integratie met Office 365

Alle oplossingen van Microsoft integreren naadloos met elkaar. Dat geldt ook voor Power Apps. Dankzij de Power Apps-integratie met Office 365, Microsoft Flow en Microsoft Power BI is het gemakkelijk om data in en uit SharePoint, Excel of andere 365-apps te krijgen.

Snel een app (laten) ontwikkelen

Het Power Platform is specifiek gebouwd om snel in te kunnen spelen op nieuwe en veranderende situaties.

Hoe ziet het proces eruit bij de ontwikkeling een Power App door Growteq?

Met PowerApps maak je gebruik van de ontwikkelsnelheid van een modern powerplatform, in combinatie met de uitgebreide rapportage mogelijkheden van Power BI. Zonder complex ontwikkeltraject helpen wij je op weg om (kritische) bedrijfsprocessen veel slimmer, sneller, gebruiksvriendelijker en veiliger te ondersteunen. Zo doen we dat:

  1. Als eerste brengen we in kaart wat de functionele wensen en prioriteiten zijn.
  2. Daarna starten we het designproces: we brengen het proces in kaart (we onderzoeken het te vervangen systeem, indien van toepassing), starten met het UX-designtraject, de style guide en het visuele ontwerp. Development en design werken nauw samen in deze fase, zodat alles soepel verloopt.
  3. Met de kennis die we hebben opgedaan omtrent de functionele vereisten én aan de hand van het design, creëren we user stories waarin we benoemen wat een gebruiker moet kunnen met de applicatie en waarom.
  4. Met de user stories en de uitkomsten van het design en visual traject gaan wij aan de slag. Wij werken op een manier waarbij we steeds weer een stukje functionaliteit wordt toegevoegd.
  5. In sprints van twee weken leveren we aan de hand van de user stories consistent nieuwe en betere versies van het de Power App op, net zolang tot de opdrachtgever tevreden is.
  6. Binnen een tot drie maanden (afhankelijk van de complexiteit) komen we tot een eindproduct dat live staat en functioneert zoals gewenst.

Starten met Power Apps?

Ben je op zoek naar een eenvoudige nieuwe applicatie die jouw klanten beter bedient of jouw werkprocessen stroomlijnt? Ons Power Apps team schakelt snel en staat voor jou klaar bij het ontwikkelen van jouw nieuwe applicatie.

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden

Klik op onderstaande demodashboards en ontdek hoe u van overzicht naar inzicht kan gaan.

U kunt doorklikken op de relevante controlegebieden om van een totaalplaatje naar een detailinzicht te gaan. U vindt hier de cruciale stuurinformatie om uw koers mee te bepalen. Uiteraard wordt een dashboard geheel afgestemd op uw organisatie en de bijbehorende KPI’s.

Hoe ziet onze projectaanpak eruit?

Met behulp van een gedegen Functioneel Ontwerp (FO) wordt er een beeld geschetst van de gewenste situatie. Dit wordt uitgewerkt in korte stappen met zichtbare resultaten: in een sprint van ongeveer 1 maand zal er een tastbaar product worden opgeleverd. Het datawarehouse wordt daarmee per onderwerp steeds verder opgebouwd met data uit de onderliggende databronnen. De ontwikkeling van een fase bestaat uit de stappen in onderstaande schema. De verwachte doorlooptijd van ontwerp tot oplevering is per deelgebied ongeveer 4 weken vanaf de start.

Voorbereiding en Functioneel Ontwerp

In de voorbereidingsfase leggen we de requirements vast voor de realisatie. We brengen de gewenste analyses, rapporten en de belangrijkste queries in kaart, maken een inschatting van de kosten en baten en zetten de belangrijkste voordelen op een rij. We vertalen de behoeften naar een functioneel ontwerp dat als basis dient voor de ontwikkeling.

Realisatie deelontwerp

Nadat het eerste deelonderwerp is goedgekeurd door de stakeholders gaat onze datawarehouse architect aan de slag om de architectuur uit te tekenen en het datamodel te ontwerpen. Vervolgens gaat onze ontwikkelaar aan de slag met het opbouwen van de benodigde logica, het ontwikkelen van de sterschema’s en datamarts.

Validatie en Aanpassingen

Gezamenlijk met de belangrijkste eindgebruikers (key-user) nemen we de conceptinrichting door. Growteq levert voor deze activiteit een testplan waarmee de conceptinrichting functioneel wordt doorlopen. Daarnaast worden in de validatiefase eventueel benodigde aanpassingen en uitbreidingen doorgevoerd en de inrichting en ontwikkeling definitief opgeleverd. 

Livegang en Training op locatie

Dashboards en Datawarehouse komen beschikbaar na akkoord van de opdrachtgever. Gebruikers krijgen tijdens de training uitgebreide uitleg over Power BI en de specifieke inrichting voor de klant. Gebruikers zullen tijdens de training zelf aan de slag gaan in een oefenomgeving. Deze trainingen kunnen extern op locatie worden gegeven of op kantoor in Ridderkerk. 

Monitoring en Health Check

Na oplevering zorgt Growteq ervoor dat de koppelingen blijven werken en er automatische monitoring is op het dataverwerkingsproces. Hiermee borgen we de continuïteit van de informatievoorziening. Daarnaast adviseren we pro-actief over nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden om uw bedrijf nog beter te sturen.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Werk ook slimmer en sneller dan je branchegenoten!

Tijdens ons 10-jarige bestaan hebben wij meer dan 168 opdrachtgevers slimmer en sneller laten werken dan hun branchegenoten. Inmiddels hebben wij brede kennis opgedaan over de ins en outs van onderstaande branches. Zo implementeerden wij Salesforce en Business Intelligence solutions om processen te optimaliseren en inzicht te geven in bedrijfsprestaties.

Microsoft Power Platform schematische weergave

Power Platform

De kracht van een all-in-one oplossing. Het Power Platform is een low-code platform ontwikkeld door Microsoft waarmee bedrijven snel en eenvoudig applicaties kunnen bouwen en automatiseren. Je ziet in de…
Meer informatie
Power BI

Power BI

Dé tool voor self-service dashboards en rapportages. Microsoft Power BI is een krachtige tool voor rapportages en Self Service BI. Op eenvoudige wijze kunnen analyses en mooie visualisaties worden opgesteld.…
Meer informatie
Power Apps

Power Apps

Snel maatwerk apps maken met Microsoft Power Apps. Standaard apps voldoen lang niet altijd aan de behoefte en integreren vaak niet met branchespecifieke bedrijfssoftware. De kans is groot dat je…
Meer informatie
Power Automate

Power Automate

Processen en workflows inrichten met Power Automate Power Automate is een tool binnen het Power Platform van Microsoft die bedrijven helpt bedrijfsprocessen te automatiseren en workflows te beheren. Hiermee kunt…
Meer informatie
Power Pages

Power Pages

Snel een website ontwikkelen met Power Pages Power Pages een tool die behoort tot het Power Platform van Microsoft, en helpt bedrijven snel en eenvoudig een zakelijke website te realiseren.…
Meer informatie
Power Virtual Agents

Power Virtual Agents

Snel een chatbot bouwen met Power Virtual Agents Power Virtual Agents is een tool binnen het Power Platform van Microsoft die bedrijven helpt snel en eenvoudig een chatbot te realiseren.…
Meer informatie