TimeXtender

TimeXtender: een modern datawarehouse nieuwe stijl.

TimeXtender is een krachtig datamanagementplatform waarin het proces om ruwe data te ontsluiten, modelleren en beheren volledig geautomatiseerd is. Je hoeft dus zelf geen code te schrijven, wat enorme tijdwinst oplevert. Door de integratie met Power BI en Qlik kunnen de gegevens in één flow worden getoond aan de business. Wil je een moderne state-of-the-art data-omgeving? Dan is TimeXtender zeker het overwegen waard.

Ervaring met TimeXtender?
Dat hebben onze 45 experts zeker!

Wij hebben in 10 jaar 532 succesvolle projecten afgerond voor meer dan 168 klanten.
Van MKB tot corporate, wij staan klaar om uw bedrijf inzichtelijk te maken!

Waarom TimeXtender?

De behoefte aan Analytics en is enorm toegenomen en als gevolg ook het aantal databronnen en de hoeveelheid data die worden ontsloten. Als gevolg wordt het voor IT-afdelingen steeds lastiger om data uit allerlei bronnen te integreren en beschikbaar te maken. Er is een groot aantal verschillende tools en de beheerlast voor IT-afdelingen neemt toe. TimeXtender biedt hierop het antwoord.

De kracht van TimeXtender zit hem in de eenvoud. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Hiermee is het bouwen en onderhouden van een datawarehouse niet langer een kostbaar en tijdrovend proces.

De voordelen:

Snelle toegang

Snel en volledig toegang tot alle bedrijfsdata.

Voordelig

Forse besparingen op beheerkosten.

Geautomatiseerd

Minder handmatig werk (geen code, geen scripting).

Naadloze integraties

Naadloze integratie met Azure en andere Microsoft-technologie.

Klik op onderstaande demodashboards en ontdek hoe u van overzicht naar inzicht kan gaan.

U kunt doorklikken op de relevante controlegebieden om van een totaalplaatje naar een detailinzicht te gaan. U vindt hier de cruciale stuurinformatie om uw koers mee te bepalen. Uiteraard wordt een dashboard geheel afgestemd op uw organisatie en de bijbehorende KPI’s.

Hoe ziet onze projectaanpak eruit?

Met behulp van een gedegen Functioneel Ontwerp (FO) wordt er een beeld geschetst van de gewenste situatie. Dit wordt uitgewerkt in korte stappen met zichtbare resultaten: in een sprint van ongeveer 1 maand zal er een tastbaar product worden opgeleverd. Het datawarehouse wordt daarmee per onderwerp steeds verder opgebouwd met data uit de onderliggende databronnen. De ontwikkeling van een fase bestaat uit de stappen in onderstaande schema. De verwachte doorlooptijd van ontwerp tot oplevering is per deelgebied ongeveer 4 weken vanaf de start.

Voorbereiding en Functioneel Ontwerp

In de voorbereidingsfase leggen we de requirements vast voor de realisatie. We brengen de gewenste analyses, rapporten en de belangrijkste queries in kaart, maken een inschatting van de kosten en baten en zetten de belangrijkste voordelen op een rij. We vertalen de behoeften naar een functioneel ontwerp dat als basis dient voor de ontwikkeling.

Realisatie deelontwerp

Nadat het eerste deelonderwerp is goedgekeurd door de stakeholders gaat onze datawarehouse architect aan de slag om de architectuur uit te tekenen en het datamodel te ontwerpen. Vervolgens gaat onze ontwikkelaar aan de slag met het opbouwen van de benodigde logica, het ontwikkelen van de sterschema’s en datamarts.

Validatie en Aanpassingen

Gezamenlijk met de belangrijkste eindgebruikers (key-user) nemen we de conceptinrichting door. Growteq levert voor deze activiteit een testplan waarmee de conceptinrichting functioneel wordt doorlopen. Daarnaast worden in de validatiefase eventueel benodigde aanpassingen en uitbreidingen doorgevoerd en de inrichting en ontwikkeling definitief opgeleverd. 

Livegang en Training op locatie

Dashboards en Datawarehouse komen beschikbaar na akkoord van de opdrachtgever. Gebruikers krijgen tijdens de training uitgebreide uitleg over Power BI en de specifieke inrichting voor de klant. Gebruikers zullen tijdens de training zelf aan de slag gaan in een oefenomgeving. Deze trainingen kunnen extern op locatie worden gegeven of op kantoor in Ridderkerk. 

Monitoring en Health Check

Na oplevering zorgt Growteq ervoor dat de koppelingen blijven werken en er automatische monitoring is op het dataverwerkingsproces. Hiermee borgen we de continuïteit van de informatievoorziening. Daarnaast adviseren we pro-actief over nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden om uw bedrijf nog beter te sturen.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Werk ook slimmer en sneller dan je branchegenoten!

Tijdens ons 10-jarige bestaan hebben wij meer dan 168 opdrachtgevers slimmer en sneller laten werken dan hun branchegenoten. Inmiddels hebben wij brede kennis opgedaan over de ins en outs van onderstaande branches. Zo implementeerden wij Salesforce en Business Intelligence solutions om processen te optimaliseren en inzicht te geven in bedrijfsprestaties.

Deze bedrijven maken al gebruik van onze BI en Data oplossingen:

Meer weten over dit datamanagementplatform?

Growteq biedt samen met partner TimeXtender een praktische workshop aan. We laten je kosteloos kennismaken met de TimeXtender architectuur en zorgen voor een leuke hands-on ervaring, met onder andere:

  • Het verbinden van meerdere databronnen met een Operational Data Exchange (ODX)
  • Het maken van een eenvoudig modern datawarehouse
  • Het definiëren van een semantische laag
  • Het bereiden van een datamodel voor om data in Power BI of Qlik te visualiseren.

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.