Microsoft Power Platform schematische weergave

De kracht van een all-in-one oplossing.

Het Power Platform is een low-code platform ontwikkeld door Microsoft waarmee bedrijven snel en eenvoudig applicaties kunnen bouwen en automatiseren. Je ziet in de afbeelding een schematische weergave van de verschillende onderdelen.

Ervaring met het Power Platform?
Dat hebben onze 45 experts zeker!

Wij hebben in 10 jaar 532 succesvolle projecten afgerond voor meer dan 168 klanten.
Van MKB tot corporate, wij staan klaar om uw bedrijf inzichtelijk te maken!

Power BI

Power BI

Dé tool voor self-service dashboards en rapportages. Microsoft Power BI is een krachtige tool voor rapportages en Self Service BI. Op eenvoudige wijze kunnen analyses en mooie visualisaties worden opgesteld.…
Meer informatie
Power Apps

Power Apps

Snel maatwerk apps maken met Microsoft Power Apps. Standaard apps voldoen lang niet altijd aan de behoefte en integreren vaak niet met branchespecifieke bedrijfssoftware. De kans is groot dat je…
Meer informatie
Power Automate

Power Automate

Processen en workflows inrichten met Power Automate Power Automate is een tool binnen het Power Platform van Microsoft die bedrijven helpt bedrijfsprocessen te automatiseren en workflows te beheren. Hiermee kunt…
Meer informatie
Power Pages

Power Pages

Snel een website ontwikkelen met Power Pages Power Pages een tool die behoort tot het Power Platform van Microsoft, en helpt bedrijven snel en eenvoudig een zakelijke website te realiseren.…
Meer informatie
Power Virtual Agents

Power Virtual Agents

Snel een chatbot bouwen met Power Virtual Agents Power Virtual Agents is een tool binnen het Power Platform van Microsoft die bedrijven helpt snel en eenvoudig een chatbot te realiseren.…
Meer informatie

Waarom wij het Power Platform adviseren?

Het grootste voordeel van het Power Platform ten opzichte van andere oplossingen is dat het een all-in-one oplossing is die zowel zelfstandig als samen met andere Microsoft-oplossingen kan worden gebruikt. Het biedt een snelle en eenvoudige manier om custom business apps te bouwen, workflows en processen te automatiseren, en data te analyseren en weer te geven, waardoor bedrijven snel en efficiënt kunnen inspelen op veranderende bedrijfsbehoeften. Daarnaast is het ook toegankelijk en betaalbaar voor zowel kleine als grote bedrijven.

4 redenen om het deze oplossing te overwegen

Snellere implementatie

Met het Power Platform kun je snel en eenvoudig digitale oplossingen bouwen en processen automatiseren. Dit kan de implementatietijd significant verkorten en het tijd- en kosteneffectiever maken.

Flexibel platform

Het Power Platform biedt bedrijven de flexibiliteit om op maat gemaakte oplossingen te bouwen die aansluiten bij de specifieke behoeften en wensen van jouw organisatie. Dit betreft vaak processen die niet binnen een standaard ERP-systeem op te lossen zijn, maar wel van wezenlijk belang voor de bedrijfsvoering.

Naadloze integratie

Het Power Platform is gemaakt door Microsoft om een naadloze integratie te creëren tussen hun dienstenaanbod. Door alles te koppelen kan data eenvoudig ingelezen, gegenereerd en gecontroleerd worden binnen 1 platform. Dat biedt mogelijkheden!

Verhoogde efficiency

Door het automatiseren van (routine) bedrijfsprocessen met Power Automate en het analyseren van gegevens met Power BI, zul je de efficiency verhogen en de productiviteit verbeteren.

Hoe ziet onze projectaanpak eruit?

Met behulp van een gedegen Functioneel Ontwerp (FO) wordt er een beeld geschetst van de gewenste situatie. Dit wordt uitgewerkt in korte stappen met zichtbare resultaten: in een sprint van ongeveer 1 maand zal er een tastbaar product worden opgeleverd. Het datawarehouse wordt daarmee per onderwerp steeds verder opgebouwd met data uit de onderliggende databronnen. De ontwikkeling van een fase bestaat uit de stappen in onderstaande schema. De verwachte doorlooptijd van ontwerp tot oplevering is per deelgebied ongeveer 4 weken vanaf de start.

Voorbereiding en Functioneel Ontwerp

In de voorbereidingsfase leggen we de requirements vast voor de realisatie. We brengen de gewenste analyses, rapporten en de belangrijkste queries in kaart, maken een inschatting van de kosten en baten en zetten de belangrijkste voordelen op een rij. We vertalen de behoeften naar een functioneel ontwerp dat als basis dient voor de ontwikkeling.

Realisatie deelontwerp

Nadat het eerste deelonderwerp is goedgekeurd door de stakeholders gaat onze datawarehouse architect aan de slag om de architectuur uit te tekenen en het datamodel te ontwerpen. Vervolgens gaat onze ontwikkelaar aan de slag met het opbouwen van de benodigde logica, het ontwikkelen van de sterschema’s en datamarts.

Validatie en Aanpassingen

Gezamenlijk met de belangrijkste eindgebruikers (key-user) nemen we de conceptinrichting door. Growteq levert voor deze activiteit een testplan waarmee de conceptinrichting functioneel wordt doorlopen. Daarnaast worden in de validatiefase eventueel benodigde aanpassingen en uitbreidingen doorgevoerd en de inrichting en ontwikkeling definitief opgeleverd. 

Livegang en Training op locatie

Dashboards en Datawarehouse komen beschikbaar na akkoord van de opdrachtgever. Gebruikers krijgen tijdens de training uitgebreide uitleg over Power BI en de specifieke inrichting voor de klant. Gebruikers zullen tijdens de training zelf aan de slag gaan in een oefenomgeving. Deze trainingen kunnen extern op locatie worden gegeven of op kantoor in Ridderkerk. 

Monitoring en Health Check

Na oplevering zorgt Growteq ervoor dat de koppelingen blijven werken en er automatische monitoring is op het dataverwerkingsproces. Hiermee borgen we de continuïteit van de informatievoorziening. Daarnaast adviseren we pro-actief over nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden om uw bedrijf nog beter te sturen.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Werk ook slimmer en sneller dan je branchegenoten!

Tijdens ons 10-jarige bestaan hebben wij meer dan 168 opdrachtgevers slimmer en sneller laten werken dan hun branchegenoten. Inmiddels hebben wij brede kennis opgedaan over de ins en outs van onderstaande branches. Zo implementeerden wij Salesforce en Business Intelligence solutions om processen te optimaliseren en inzicht te geven in bedrijfsprestaties.

Meer weten over onze Business Intelligence oplossingen?

Onze consultants hebben veel Power BI ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches. Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden