DB KeukenGroep kiest Qlik Sense.

Qlik Sense is een van de krachtigste business intelligence tools voor analyse en management rapportages. Met Qlik Sense kan DB KeukenGroep eenvoudig hun data uit verschillende software systemen en spreadsheets samenbrengen. Dit maakt het mogelijk voor DB KeukenGroep om hun gegevens te analyseren om zo tot inspirerende inzichten te komen.

Gebruiksvriendelijk

Toegankelijke dashboards

Real-time inzicht

Trends ontdekken

Verbeterde Prestaties en Inzichten

DB Keukengroep heeft na een grondig selectieproces, waarin verschillende Business Intelligence-tools kritisch zijn beoordeeld, besloten om te investeren in Qlik Sense als hun BI-tool, met Growteq als hun gekozen leverancier.

Het implementatietraject begon met een zorgvuldige herdefinitie van alle bestaande rapportages. Deze rapportages zijn geïntegreerd tot één allesomvattend managementinformatiedashboard in Qlik Sense. Dit dashboard stelt medewerkers van DB Keukengroep in staat om gegevens over bezoekers, leads, hot leads, offertes, orders, meer- en minderverkopen, product(groepen), kassasystemen, tickertellers en personeelsinzet te analyseren op basis van winkeltype, specifieke winkels, productgroepen en individuele producten.

Met behulp van Qlik Sense kunnen de medewerkers diepgaande analyses uitvoeren en waardevolle inzichten verkrijgen in de prestaties van verschillende aspecten van hun bedrijf. Ze kunnen trends identificeren, patronen herkennen en verbanden leggen tussen verschillende gegevenspunten. Dit stelt hen in staat om proactief te reageren op marktveranderingen, operationele processen te optimaliseren en strategische beslissingen te nemen die de groei en efficiëntie van DB Keukengroep bevorderen.

Het managementinformatiedashboard in Qlik Sense biedt een intuïtieve gebruikerservaring en is ontworpen om de informatie gemakkelijk toegankelijk en begrijpelijk te maken voor gebruikers op verschillende niveaus binnen de organisatie. Door de mogelijkheid om gegevens op gedetailleerd niveau te analyseren en tegelijkertijd het grotere geheel in het oog te houden, kunnen medewerkers van DB Keukengroep gefundeerde beslissingen nemen en de prestaties van hun winkels en producten optimaliseren.

Excelente beleving en klantcontact

De retail- en consumentensector is in fundamentele transitie door veranderingen in klantgedrag en technologie. E-commerce groeit al jaren met dubbele cijfers wereldwijd. Het is dan ook van het grootste belang om je toegevoegde waarde voor het voetlicht te brengen en een uitmuntende service te verlenen. De bedrijven die in de toekomst succesvol zijn, begrijpen de kracht van hun merk en weten waartoe ze in staat zijn als ze samenwerken met de juiste partijen.

Toegepaste technieken

Qlik Sense

Qlik Sense

Qlik Sense: modern data analytics platform. Qlik Sense is een van de krachtigste business intelligence tools voor analyse en management rapportages. Qlik Sense brengt de data uit je verschillende software…
Meer informatie

Bekijk andere case studies.

DB Keukengroep

DB KeukenGroep is een organisatie van een 7-tal zelfstandig functionerende keukenspeciaalzaken. Corebusiness is het vermarkten en installeren van luxe keukens en sanitair in de gehele breedte van de consumentenmarkt. De vestigingen zijn allemaal lokaal georiënteerd en geworteld in de plaatselijk maatschappelijke samenleving.