Uniserver kiest Salesforce Sales Cloud.

De Sales Cloud stelt Uniserver in staat eenvoudig leads vast te leggen, nieuwe klanten werven en het verkoopproces volgen. Taken zoals het bijwerken of inzien van klantgegevens en vastleggen van een gespreksnotitie kunnen snel en eenvoudig worden uitgevoerd vanaf elk verbonden apparaat.

Salesforce Sales Cloud

Klantgerichte benadering

Tijdwinst

Consistente kwaliteit

‘Als je de grootste van Nederland wilt worden, moeten je eigen processen op orde zijn’

De grootste en beste van Nederland worden, dat is de droom van Uniserver in Alkmaar. De cloud provider helpt IT-bedrijven beter presteren door hen de technische infrastructuur te leveren voor hun digitale dienstverlening. “Het Financieel Dagblad en BNR noemden ons al de Nederlandse Google of Microsoft. De wereld hoeven we (nog) niet te veroveren, zoals die twee giganten al gedaan hebben, de grootste van Nederland is een mooi begin”, zegt commercieel directeur Emile Schouwstra.

Dat veel mensen de naam Uniserver niet kennen, komt volgens Schouwstra voornamelijk doordat het bedrijf geen diensten direct aan eindgebruikers levert. “We zijn actief op het gebied van Infrastructure-as-a-Service (IaaS), workspace- en multiclouddiensten binnen de B2B markt dan voornamlijk aan IT-bedrijven (MSP/ISV) van groot tot klein. Dankzij onze cloud diensten kunnen honderden aansprekende IT-bedrijven in Nederland online diensten aan hun klanten leveren. Je kunt Uniserver zien als een motorleverancier. IT-bedrijven gebruiken onze motor als basis om hun auto te bouwen. Het type wagen is echter voor elke partner anders. Achter het stuur zit in elk geval een tevreden klant die comfortabel en veilig van A naar B kan rijden. Dat is althans ons ultieme doel; zorgen dat bedrijven kunnen blijven draaien en presteren. We zien onszelf om die reden dan ook steeds vaker als risk-managers dan als IT-specialisten. Al met al geeft ons dat een unieke positie in de Nederlandse Cloud markt.”

Uniserver optimaliseert sales- en contractmanagementsystemen

Uniserver is marktleider in de IaaS-dienstverlening als het gaat om Managed Service Providers. “Ook in de markt van Independant Software Vendors willen we de grootste en beste worden. Dit lukt uiteraard alleen als we onze eigen processen op orde hebben.” Schouwstra doelt op het optimaliseren van het salesproces. “Ons salesproces was nog zeker niet optimaal ingericht en dan met name het effectief gebruik van Salesforce, het huidige CRM. Het is algemeen bekend dat veel salesmedewerkers een CRM-systeem zien als een noodzakelijk kwaad. Bij Uniserver was dat in het begin niet anders. Het was een verplichte registratietool die vooral veel tijd kostte. Mede dankzij Growteq is het nu een echt verlengstuk van ons gedachtengoed en onze manier van werken. We hebben als het ware het stuur van onze auto in handen gekregen.”

Tijdwinst en consistente kwaliteit

Uniserver kan dankzij de koppeling met Salesforce nu bijvoorbeeld ook sneller offreren. “Tijdwinst en een consistente kwaliteit van onze offertes zijn het resultaat. Ik zie onze mensen nu met nog meer plezier werken, omdat Salesforce hen inzicht geeft in data en nuttige gegevens. Compliance, performance en prijs zijn belangrijk als je een speler van formaat wilt zijn. Deze zaken kunnen wij nu dankzij Growteq garanderen. Deze partij snapt ook hoe belangrijk inzicht en soepele werkprocessen zijn en hoe groot de impact is als zaken niet optimaal werken. Vanaf het allereerste moment viel ons ook de klantgerichte benadering op. Wat dat betreft lijken we op elkaar. En alsof het afgesproken was, was de optimalisatie net voor de eerste lockdown afgerond. Growteq heeft ons in dat opzicht zeker geholpen met versnellen en groeien.”

Growteq gaat nu voor Uniserver ook aan slag met de optimalisatie van het contractmanagementsysteem. “Zo weten we precies wanneer welk contract afloopt en kunnen we de tijdig en gericht actie ondernemen. Want voor ons is duidelijk: Wil je groeien, dan moet je investeren in je eigen processen en kwaliteit. Dat betaalt zich uiteindelijk uit. Zeker met een goede partner aan je zijde.”

Procesoptimalisatie en beheersing.

De zakelijke dienstverlening blijft het goed doen. Al jaren op rij groeit de sector. Nieuwe medewerkers zijn nauwelijks te vinden en klantverwachtingen nemen alsmaar toe. Vaak zijn er nog meerdere applicaties in gebruik voor planning, projectadministratie, facturatie en CRM. Daarnaast veranderen betaalmethoden en wordt er steeds vaker gekozen voor een abonnementsmodel met maandelijkse of periodieke betalingen. Door werkprocessen efficiënt en effectief in te richten kunnen dienstverleners veel voordeel behalen. Het verhogen van de scoringskans van offertes aan de voorkant én het verkorten van doorlooptijden van je facturatieproces aan de achterkant.

Toegepaste technieken

Salesforce CPQ & Billing

Salesforce CPQ & Billing

Salesforce CPQ & Billing: dé online verkooptools. Configure, Price, Quote software (of CPQ-software) is een verzameling verkooptools die zijn ontworpen om organisaties te helpen nauwkeurige, gepersonaliseerde en gerichte offertes te…
Meer informatie
Salesforce Sales Cloud

Salesforce Sales Cloud

Salesforce Sales Cloud: de centrale plek voor al je klantgegevens. De Sales Cloud stelt je in staat eenvoudig leads vast te leggen, nieuwe klanten werven en het verkoopproces volgen. Taken…
Meer informatie

Bekijk andere case studies.

Uniserver

Uniserver is een snelgroeiende leverancier van Infrastructure-as-a-Service hostingoplossingen. Door de combinatie van A-merken, de laatste technologieën en innovaties behoort Uniserver tot een van de hoogst gewaardeerde en modernste cloud aanbieders van Nederland.