AutoKievit combineert Incadea met Power BI.

AutoKievit is een Renault-, Dacia- en occasiondealer met vijf vestigingen in het zuidwesten van Nederland. AutoKievit maakt gebruik van het Dealer Management Systeem Incadea. Dit pakket is gebaseerd op de technologie van Microsoft Dynamics Business Central. Incadea ondersteunt de essentiële bedrijfsprocessen binnen het dealerbedrijf, met modules voor de werkplaats, het magazijn en de autoverkoop.

Naadloze implementatie

Zelfstandige analysemogelijkheden

Verbeterd inzicht

De realisatie van integrale stuurinformatie via dashboards

Ondanks de tevredenheid van AutoKievit over Incadea als ERP-oplossing voor de automatisering en vastlegging van de belangrijkste bedrijfsprocessen, miste het bedrijf nog goede rapportages. De wens van AutoKievit was om integraal te kunnen sturen. Hierbij moesten meerdere databronnen, zoals CRM- en Google-data, worden ontsloten en in combinatie met data uit Incadea worden vertaald naar actiegerichte stuurinformatie via dashboards.

Omdat Growteq al veel ervaring had in de automotive branche, werden wij gevraagd AutoKievit te ondersteunen bij de realisatie van de dashboards. In de eerste fase werd Incadea ontsloten en sales-gerelateerde data naar het Power BI-dashboard gebracht. Het salesdashboard bevat meetwaarden zoals omzet, marge, aantallen en uren. Ook kan AutoKievit inzoomen op medewerkers, kostenplaatsen en afzonderlijke transacties achter de trends. Daarnaast zijn selecties mogelijk per vestiging, klantnaam, verkoper en discipline (showroom/werkplaats). Alle meetwaarden in het dashboard, ook wel feiten genoemd, kunnen worden gegroepeerd per tijdsperiode, zoals per jaar, maand, week of dag, om trends binnen een gegeven tijdsbestek visueel weer te geven. Ook is het mogelijk om in te zoomen op verschillende dimensies.

Verbeterd inzicht en zelfstandige analysemogelijkheden via Power BI-dashboards

Dankzij de Power BI-dashboards heeft AutoKievit nu dagelijks inzicht in de complete bedrijfsvoering. De dashboards zijn zo opgezet dat salesmanagers op actie kunnen sturen. Hierdoor kunnen ze wekelijks effectief communiceren met hun salesmedewerkers en hen proactief ondersteunen bij het behalen van individuele en teamdoelstellingen.

Naast het ontsluiten van Incadea als databron en het opzetten van de dashboards, heeft Growteq ook interne medewerkers opgeleid om zelf vervolgstappen te zetten bij het creëren van nieuwe rapportages. Doordat er een centraal datamodel is ingericht en data binnen dit model gevalideerd en opgeschoond wordt, kunnen medewerkers vanuit Finance & Control eenvoudig nieuwe analyses maken en op basis van de bedrijfsbehoeften nieuwe thema’s ontwikkelen.

Automotive: Slimmer en efficiënter werken door digitalisering.

Automotive is een erg competitieve sector. Autofabrikanten worden veeleisender en de druk om efficiënt te werken neemt toe. Daarnaast zijn er diverse ontwikkelingen, denk aan elektrisch rijden en dalende aftersales, die invloed hebben op de verkoopcijfers. De noodzaak om te beschikken over goede systemen, die snel en accuraat inzicht verschaffen, is daarom onontbeerlijk.

Toegepaste technieken

Webapplicaties

Business Intelligence (BI)

Growteq helpt bedrijven inzicht en overzicht te krijgen door het verbinden van databronnen aan dashboards. Growteq is dè specialist voor data en BI oplossingen voor middelgrote organisaties. Wij hebben jarenlange…
Meer informatie
Datawarehouse

Datawarehouse

Een datawarehouse. Wat is dat nu precies? En waarvoor is het nodig? Een datawarehouse (DWH) haalt gegevens op uit verschillende systemen en slaat deze op in een beveiligde, uitleesbare database.…
Meer informatie

Bekijk andere case studies.