Innova Energie kiest voor de kracht van Salesforce, Exact & Ecedo.

De keuze voor Salesforce betekent een nieuwe stap vooruit in de klantgerichtheid van Innova, aangezien het bedrijf streeft naar een 360-graden klantbeeld om haar serviceverlening te verbeteren.

Salesforce Sales & Service Cloud

360-graden klantbeeld

Alle info op één centrale plek

Geautomatiseerde service en gecentraliseerd case management

Innova Energie heft de strategische keuze gemaakt om werknemers niet allerlei verschillende applicaties voor te schotelen, maar zoveel mogelijk te integreren. Iets dat volledig in lijn is met Salesforce Customer 360, waarbij je in één applicatie al de relevante informatie van een klant kunt inzien, zonder dat je daarvoor op meerdere plekken hoeft in te loggen.

Medewerkers van Innova Energie werken primair in een Salesforce omgeving, waarin alle informatie wordt samengebracht vanuit achterliggende systemen. Denk hierbij aan informatie over nieuwe aanmeldingen, contracten en service-meldingen. Een belangrijk onderdeel van de te implementeren oplossing is een krachtige integratie met het ERP-systeem voor energieleveranciers, Ecedo, en financiëel pakket Exact Online.

Door in te zetten op een zorgvuldig ingerichte Salesforce Customer 360-omgeving kunnen klanten sneller worden geholpen en medewerkers efficiënter werken. Het Salesforce Platform is daarmee het cement tussen de verschillende applicaties.

Energietransitie zorgt voor dynamiek.

De impact van de energietransitie blijft groeien. Consumenten worden steeds veeleisender en verwachten innovatie, duurzaamheid en kostenefficiëntie. Dat betekent dat de productie van energie schoner moet en het verbruik van energie slimmer. Om aan de veranderende vraag vanuit de markt te kunnen blijven voldoen, is het nodig dat de sector aanhaakt bij ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, automatisering en the Internet of Things.

Toegepaste technieken

Salesforce implementeren

Salesforce implementatie: snel van start!

Op zoek naar een Salesforce Implementatie partner? Een succesvolle Salesforce implementatie vereist de nodige kennis en expertise. Onze Salesforce consultants zijn experts op het gebied van Marketing-, Sales- en Serviceprocessen.…
Meer informatie
Salesforce Sales Cloud

Salesforce Sales Cloud

Salesforce Sales Cloud: de centrale plek voor al je klantgegevens. De Sales Cloud stelt je in staat eenvoudig leads vast te leggen, nieuwe klanten werven en het verkoopproces volgen. Taken…
Meer informatie
Salesforce Service Cloud

Salesforce Service Cloud

Salesforce Service Cloud: de online klantenservice-oplossing. Met Salesforce Service Cloud bied je een efficiëntere klantenservice doordat medewerkers één compleet overzicht van de activiteit van klanten hebben. Vanuit hier kunnen je…
Meer informatie

Bekijk andere case studies.

Innova Energie

Innova Energie is een Nederlandse energieleverancier die elektriciteit en gas levert aan particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Ze leveren vele Nederlanders al jarenlang gas en 100% groene stroom én zijn expert in duurzame energieoplossingen, zoals zonnepanelen.