Benut de kracht van data – 4 voordelen van TimeXtender

Data is tegenwoordig overal. Denk alleen al aan de informatie in alle IT-systemen die je gebruikt. En dan is er nog data uit andere bronnen, zoals de gegevens over de bezoekers van uw website of social media-accounts. Het juiste inzicht in deze data is cruciaal voor uw bedrijfsvoering. Data-gedreven beslissingen helpen u om de volgende stap te zetten en je concurrentie voor te blijven.

De enorme groei aan data maakt het echter lastig om snel duidelijke én juiste inzichten uit deze data te halen. Het koppelen en inladen van data kost vaak veel tijd, geld en resources. De ambitie botst dus enorm met de tijd en kosten die het onderhouden van een dataplatform met zich meebrengt. Gelukkig is er een oplossing: TimeXtender.

TimeXtender is een data platform dat gebruik maakt van de kracht van automatisering om snel een moderne datalaag te creëren, te onderhouden en te documenteren. Een toekomstbestendig platform dat de implementatie en werking van je volledige datadomein vereenvoudigt en automatiseert. TimeXtender biedt 4 belangrijke voordelen die je kunnen helpen bij de implementatie van je datastrategie.

“Met TimeXtender ontwikkel je een datawarehouse sneller en bespaar op beheer omdat het geautomatiseerd (ETL) script en documentatie genereert.”

Tijd- en kostenbesparing

Tijd doet ertoe. Om concurrerend te blijven, moeten organisaties relevante data sneller en eenvoudiger beschikbaar maken voor iedereen. Terwijl de meeste andere benaderingen een mix van tools voor datascripting, datavoorbereiding en blending vereisen, is TimeXtender een geïntegreerd agile platform dat zowel tijd als geld bespaart.

 • Krachtige automatisering: het biedt een snellere, eenvoudigere en nauwkeurigere manier om toegang te krijgen tot je gegevens, deze te modelleren en te beheren.
 • Metagedreven aanpak: Om je data toegankelijk en schaalbaar te maken zonder extra IT-last, is hxt belangrijk om op metadataniveau te werken.
 • Volledige controle: bespaar tijd en zet complexe gegevens om in waardevolle informatie zonder codering.
 • Tijd- en kostenefficiënt: behaal resultaten die tien keer sneller zijn dan traditionele methoden, wat neerkomt op 70% verlaging van de bouwkosten en tot 80% verlaging van de onderhoudskosten.

Beveiliging en naleving

In de Europese Unie moet elke organisatie die gegevens opslaat en beheert, voldoen aan de AVG. Het TimeXtender platform is zo ontworpen dat iedereen gebruik kan maken van dezelfde gecontroleerde data waarbij de toegang beveiligd is en voldoet aan de AVG. Om de privacy van uw klanten te behouden, vereist de AVG dat u het volgende documenteert:

 • Welke gegevens je bewaart
 • Waar je deze bewaart
 • Waar wordt het voor gebruikt?
 • Wie heeft er toegang toe?

TimeXtender helpt je bij de naleving van de AVG, door:

 • Geautomatiseerde documentatie: de selfservice, geautomatiseerde architectuur stelt gebruikers in staat toegang te krijgen tot de gegevens die ze nodig hebben, zonder afbreuk te doen aan de gegevensbeveiliging.
 • Traceerbaarheid: data lineage en impactanalyse stellen je in staat de bron van het gegevenspunt te zien en de effecten die elke wijziging zal hebben.
 • Beveiliging: anonimiseer snel en eenvoudig alle persoonlijk identificeerbare gegevens, terwijl je ze toch gebruikt om bruikbare inzichten voor uw bedrijf te bieden.
 • Aggregatie: eenvoudig zoeken naar, verzamelen en presenteren van gegevens van diverse systemen en platforms.

Efficiëntie

TimeXtender verbetert de efficiëntie bij het ophalen en verwerken van data. Met name de IT-afdeling bespaart een hoop tijd aangezien ze de data heel éénvoudig kunnen structureren zonder opschalingsproblemen en moeilijkheden bij het integreren van nieuwe databronnen.

 • Standaard connectors: out-of-the-box meer dan 200 connectors met bekende bronsystemen als SAP, Microsoft, Salesforce, SQL en meer.
 • Volledig geïntegreerd: het platform ondersteunt alle stappen in het proces van datamanagement: van verbinding met de databronnen tot het omzetten van de gegevens in semantische BI-modellen die kunnen worden gebruikt door analisten.
 • Eén geautomatiseerd platform: biedt een samenhangend platform voor zowel on-premises technologie als Azure-services, waardoor het niet meer nodig is om tools voor ETL, gegevensmodellering, codebeheer enz. handmatig aan elkaar te koppelen.

Betrouwbaarheid

TimeXtender helpt je met de stap naar een moderne datastrategie, door een extra niveau van beveiliging en zekerheid toe te voegen.

 • Semantische laag: Beheerde modellen worden eenmalig gedefinieerd en vervolgens automatisch gebruikt om gegevens in de juiste vorm en context aan Power BI of Qlik te leveren.
 • Data lineage: als je een cijfer in een rapport in twijfel trekt, kun je de data lineage-functie in TimeXtender gebruiken om dat getal terug te leiden naar de oorsprong door simpelweg op dat veld te klikken.
 • Microsoft architectuur als basis: TimeXtender is ontwikkeld om naadloos te integreren met Azure en andere Microsoft-technologie waarin Growteq een echte specialist is. De combinatie resulteert in een complete, futureproof dataoplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Benut de kracht van data – 4 voordelen van TimeXtender

 1. Home
 2. Blogs
 3. Benut de kracht van data – 4 voordelen van TimeXtender