Salesforce integreren in Power BI: Meerwaarde uit je marketing- en salesdata.

De rapportageoplossing van Microsoft, Power BI, heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Inmiddels is deze BI-oplossing het meest gebruikte pakket voor rapportages en analyse. De kracht van Power BI schuilt in de goede integratie met andere Microsoft-oplossingen, het eenvoudig beheer en het gemak waarmee Finance & Control medewerkers zelf in staat zijn nieuwe rapporten en datavisualisaties te maken.

Net zoals Microsoft Power BI een standaard is geworden voor rapportagesoftware, is Salesforce dat voor CRM-software. Salesforce als CRM blinkt uit door zijn uitgebreide cloud-gebaseerde infrastructuur, die schaalbaarheid, flexibiliteit en integratiemogelijkheden biedt aan bedrijven van alle groottes.

Ondanks dat bedrijven in Salesforce eigen rapportages kunnen bouwen, zien wij veel vraag naar de integratie van Power BI met Salesforce. De kracht van een goede informatievoorziening is immers om integraal te kunnen sturen. Hierbij ligt het gebruik van één rapportageoplossing voor de hand (Power BI) die vervolgens data vanuit meerdere systemen verwerkt, waaronder de klant- en salesgegevens vanuit Salesforce CRM.

Voordelen van de integratie van Power BI in Salesforce:

 • Inzicht:
  Door Power BI te integreren in Salesforce, kun je diepgaande analyses uitvoeren van je CRM-gegevens. Dit betekent beter inzicht in klantgedrag, verkoopprestaties en marketingefficiëntie.
 • Snelheid:
  Houd je informatievoorziening up-to-date met (semi) realtime rapporten en dashboards. Gegevens worden automatisch bijgewerkt, zodat je altijd toegang hebt tot actuele informatie.
 • Krachtige visualisaties:
  Power BI biedt een breed scala aan datavisualisaties, van grafieken en kaarten tot treemaps en KPI-meters. Hierdoor kun je je gegevens op de meest overtuigende manier presenteren.
 • Self-service:
  Met Power BI kunnen niet-technische gebruikers eenvoudig aangepaste rapporten maken en interactieve dashboards bouwen zonder afhankelijk te zijn van IT.
 • Gegevensintegratie:
  Combineer gegevens uit verschillende bronnen, waaronder Salesforce, om een holistisch beeld van je bedrijf te creëren en verborgen inzichten te ontdekken.

De koppeling van Power BI met Salesforce stelt bedrijven in staat data te transformeren naar strategische inzichten voor sales en marketing, wat leidt tot slimmere beslissingen.

Wilt u Salesforce gebruiken met Power BI?

Onze consultants hebben veel Salesforce ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches. Wij helpen u graag bij het integreren van Salesforce met uw omgeving.

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.