Haal meer waarde uit data voor slimmere zorg

Op alle niveaus van de zorg in Nederland bestaat groot potentieel om meer gebruik te maken van de mogelijkheden van digitale zorg. Deze mogelijkheden bevinden zich op drie functionele gebieden: connectiviteit, automatisering en Analytics & BI. Het succesvol benutten van deze mogelijkheden leidt tot een zorg van hogere kwaliteit, met meer oog voor wensen van patiënt en zorgverlener.
Growteq maakt datagedreven werken in de zorg mogelijk. Door data uit verschillende systemen samen te voegen, deze inzichten te combineren en mensen en processen met elkaar te verbinden.

Wat wij doen voor organisaties in de zorg:

 • Automatiseren en integreren van processen waaronder HL7 FHIR
 • Leveren en implementeren van een BI-tool voor dashboarding, reporting en analyse
 • Opzetten van een modern datawarehouse met Microsoft-database producten, waaronder SQL Server Datawarehouse, Azure Synapse, Azure Data Factory en met TimeXtender.
 • Adviseren over datamanagement en informatie-analyse
 • Training en co-development met van BI professionals in de zorg
 • Salesforce healthcare partners

Stevig fundament voor een data-gedreven organisatie

We begrijpen dat u als zorgprofessional wilt focussen op het verlenen van zorg. Daarom regelen wij alles op het gebied van techniek en proces. Van het inrichten en beheren van je dataplatform tot het managen van data governance en het inrichten van datamanagement.

Wij zijn overtuigd van de grote meerwaarde van data binnen de zorg. Samen met onze klanten zorgen wij ervoor dat deze data, welke voor het grootste deel binnen de organisaties reeds aanwezig is, zo kan worden ontsloten en geïntegreerd dat de informatie op een slimme manier kan worden gebruikt binnen deze organisaties. Dit leidt er toe dat de voorspelbaarheid van processen toeneemt, de aanwending van schaarse resources wordt geoptimaliseerd en vooral dat de kwaliteit van zorg stijgt.

Automatisering en integratie van zorgprocessen

Door de talloze hoeveelheden e-health oplossingen ontstaat vaak de focus op het voor elkaar krijgen van de automatisering zelf, in plaats van het creëren van de inzichten in de zorgprocessen die zorgen voor de echte verbetering. Growteq helpt bij het integreren en optimaliseren van zorgprocessen waarbij achterliggende systemen geautomatiseerd worden aangestuurd en voorzien van de juiste informatie. Zo krijg je meer grip op operationele processen, wordt er efficiënter gewerkt én is er meer focus op zorg.

Hoe werkt dit dashboard?

Is dit uw eerste ervaring met een Zorg Power BI dashboard? Bekijk dan even onderstaande instructies. Liever een demo door een van onze experts? Neem dan snel contact op!

 • Elke rapportage is klikbaar. Probeer dus eens op specifieke onderdelen van de rapportage te klikken en zie hoe de data visueel wordt gefilterd.
 • U kunt in het midden onderin klikken op de verschillende tabbladen van de huidige weergave. < 1 van de x >
 • U kunt rechts bovenin klikken op details voor de achterliggende data waarop het Power BI Dashboard is gebaseerd.
 • U kunt rechts bovenin klikken op het huisje om terug te keren naar het hoofddashboard.
 • Ook data vergelijken en visualiseren en Business Intelligence inzetten? Neem dan contact op met onze experts! 

Links naar andere pagina’s

Wat is uw business case voor eHealth?

Sommige organisaties willen eHealth inzetten om hun cliënten beter van dienst te kunnen zijn, maar weten eigenlijk niet precies hoe. Growteq helpt graag bij het uittekenen van uw plannen. De vestiging Growteq Noord-Oost in Uddel is gespecialiseerd in de Zorgmarkt, passend bij de ervaring van de co-founders. Ons team heeft jarenlange opgedaan in zorgland en werkten voor opdrachtgevers zoals hieronder vermeld.

Heeft u een dashboard of datawarehouse nodig?

Ons team van experts staat voor u klaar! Neem snel contact op!

Ervaring met Business Intelligence & het implementeren van CRM-systemen? Dat hebben onze 45 experts zeker!

In 2022 hebben wij 124 succesvolle projecten afgerond voor meer dan 78 opdrachtgevers. Van MKB tot corporate, wij staan klaar om uw bedrijf inzichtelijk te maken!

Hoe ziet onze projectaanpak eruit?

Met behulp van een gedegen Functioneel Ontwerp (FO) wordt er een beeld geschetst van de gewenste situatie. Dit wordt uitgewerkt in korte stappen met zichtbare resultaten: in een sprint van ongeveer 1 maand zal er een tastbaar product worden opgeleverd. Het datawarehouse wordt daarmee per onderwerp steeds verder opgebouwd met data uit de onderliggende databronnen. De ontwikkeling van een fase bestaat uit de stappen in onderstaande schema. De verwachte doorlooptijd van ontwerp tot oplevering is per deelgebied ongeveer 4 weken vanaf de start.

Voorbereiding en Functioneel Ontwerp

In de voorbereidingsfase leggen we de requirements vast voor de realisatie. We brengen de gewenste analyses, rapporten en de belangrijkste queries in kaart, maken een inschatting van de kosten en baten en zetten de belangrijkste voordelen op een rij. We vertalen de behoeften naar een functioneel ontwerp dat als basis dient voor de ontwikkeling.

Realisatie deelontwerp

Nadat het eerste deelonderwerp is goedgekeurd door de stakeholders gaat onze datawarehouse architect aan de slag om de architectuur uit te tekenen en het datamodel te ontwerpen. Vervolgens gaat onze ontwikkelaar aan de slag met het opbouwen van de benodigde logica, het ontwikkelen van de sterschema’s en datamarts.

Validatie en Aanpassingen

Gezamenlijk met de belangrijkste eindgebruikers (key-user) nemen we de conceptinrichting door. Growteq levert voor deze activiteit een testplan waarmee de conceptinrichting functioneel wordt doorlopen. Daarnaast worden in de validatiefase eventueel benodigde aanpassingen en uitbreidingen doorgevoerd en de inrichting en ontwikkeling definitief opgeleverd. 

Livegang en Training op locatie

Dashboards en Datawarehouse komen beschikbaar na akkoord van de opdrachtgever. Gebruikers krijgen tijdens de training uitgebreide uitleg over Power BI en de specifieke inrichting voor de klant. Gebruikers zullen tijdens de training zelf aan de slag gaan in een oefenomgeving. Deze trainingen kunnen extern op locatie worden gegeven of op kantoor in Ridderkerk. 

Monitoring en Health Check

Na oplevering zorgt Growteq ervoor dat de koppelingen blijven werken en er automatische monitoring is op het dataverwerkingsproces. Hiermee borgen we de continuïteit van de informatievoorziening. Daarnaast adviseren we pro-actief over nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden om uw bedrijf nog beter te sturen.

Klik op onderstaande demodashboards en ontdek hoe u van overzicht naar inzicht kan gaan.

U kunt doorklikken op de relevante controlegebieden om van een totaalplaatje naar een detailinzicht te gaan. U vindt hier de cruciale stuurinformatie om uw koers mee te bepalen. Uiteraard wordt een dashboard geheel afgestemd op uw organisatie en de bijbehorende KPI’s.

Finance dashboard

U kunt online een generieke demo bekijken van ons financedashboard. Liever een maatwerkdemo? Klik dan hier!

Projecten dashboard

U kunt online een generieke demo bekijken van ons projectendashboard. Liever een maatwerkdemo? Klik dan hier!

HR-dashboard

U kunt online een generieke demo bekijken van ons HR-dashboard. Liever een maatwerkdemo? Dat is ook mogelijk!

Werk ook slimmer en sneller dan je branchegenoten!

Tijdens ons 10-jarige bestaan hebben wij meer dan 168 opdrachtgevers slimmer en sneller laten werken dan hun branchegenoten. Inmiddels hebben wij brede kennis opgedaan over de ins en outs van onderstaande branches. Zo implementeerden wij Salesforce en Business Intelligence solutions om processen te optimaliseren en inzicht te geven in bedrijfsprestaties.

Al onze diensten op een rij

Heeft u een dashboard of datawarehouse nodig?

Ons team van experts staat voor u klaar! Neem snel contact op!