Giesbers Installatiegroep kiest Business Intelligence.

Growteq heeft in nauwe samenwerking met Giesbers InstallatieGroep de rapportages voor sturing geoptimaliseerd. Als toonaangevend bedrijf in de installatietechniek zocht Giesbers InstallatieGroep naar efficiëntere sturingsmogelijkheden en een betere omzetprognose. Growteq heeft geholpen bij het ontsluiten van zowel project- als financiële data uit Syntess en de integratie ervan in Power BI-dashboards.

Alle data op één plek

Diepgaand inzicht

Eén interactief dashboard

Optimale Besluitvorming dankzij Syntess Data-integratie

In het verleden heeft Growteq voor Giesbers InstallatieGroep meerdere Power BI dashboards ontwikkeld die inzicht geven in de status en voortgang van projecten. Maar met de voortdurende ontwikkelingen binnen Giesbers InstallatieGroep en de groeiende informatiebehoefte, ontstond de wens om ook financiële data uit Syntess te ontsluiten in het datawarehouse. Het doel was om deze gegevens ook te integreren in Power BI dashboards, waardoor het management meer en sneller inzicht kon krijgen in de margeontwikkeling en omzetprognose. Door de projectgegevens te combineren met de data vanuit de boekhouding kan Giesbers nu integraal sturen.

Data veilig en centraal opslaan in een Azure Datawarehouse.

Growteq heeft zich ingezet om de financiële data uit Syntess te ontsluiten en te integreren in het bestaande datawarehouse, inclusief data uit Asta Powerproject om een volledige omzetprognose te kunnen presenteren. Dit zorgt voor een geconsolideerde en betrouwbare informatiebron voor Giesbers InstallatieGroep.

Efficiënte bedrijfsanalyse en optimalisatie met Microsoft Power BI

Gedurende het project waren de medewerkers van Giesbers InstallatieGroep nauw betrokken bij de ontwikkeling van de bijbehorende Power BI dashboards. Onder begeleiding van een consultant van Growteq bouwde het team interactieve dashboards. Hierbij werden effectieve templates en best practices toegepast, waardoor de medewerkers “on the job” werden getraind en nu in staat zijn om zelfstandig toekomstige rapportages te ontwikkelen.

Proactief sturen op resultaat

De bouw- en installatiesector wordt de laatste jaren geconfronteerd met tal van technologische innovaties. Bij veel daarvan speelt het gebruik en de analyse van data een belangrijke rol. Producten en processen kunnen hiermee slimmer en efficiënter worden gemaakt. Growteq helpt bouw- en installatiebedrijven meer grip op de eigen organisatie te krijgen door waardevolle informatie uit data te halen en te voorspellen wat er gaat gebeuren.

Toegepaste technieken

Datawarehouse

Datawarehouse

Een datawarehouse. Wat is dat nu precies? En waarvoor is het nodig? Een datawarehouse (DWH) haalt gegevens op uit verschillende systemen en slaat deze op in een beveiligde, uitleesbare database.…
Meer informatie
Trainingen

Power BI

Wordt getraind door onze experts. Wil jij (beter) met Power BI leren werken? Wij leren je hoe je Power BI in kunt zetten voor het modelleren en rapporteren van jouw…
Meer informatie
Syntess

Syntess en Power BI

Syntess data grondig analyseren met Power BI. Een efficiënte manier om uw bedrijfsdata te analyseren? Ons team van experts koppelt Syntess aan Power BI dashboards die uitblinken in flexibiliteit en…
Meer informatie

Bekijk andere case studies.