Merford investeert in toekomstgericht dataplatform met Growteq.

Merford werkt dankzij Growteq met een cloudbased Azure datawarehouse en Microsoft Power platform. Daardoor kan Merford data uit verschillende bronnen verzamelen en deze gebruiksklaar in BI-dashboards laden.

Modern datawarehouse

Betere productiviteit

Voortgang inzichtelijk

Snelle rapportages

‘Er is een vuurtje aangewakkerd onder onze managers’

We wonen en werken steeds dichter op elkaar. Geluidshinder ligt daarmee op de loer. Merford vindt dat iedereen hoge eisen mag stellen aan zijn werk-, woon- of leefomgeving. De specialist in lawaaibeheersing, akoestiek en speciale deuren investeerde via Growteq in ‘een innovatief dataplatform’ om haar groeiambities waar te kunnen maken.

Van het Rijksmuseum in Amsterdam en het nieuwe Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch tot de Spoorbrug in Utrecht en Ahoy Rotterdam. Bij veel aansprekende nieuwbouw- of renovatieprojecten in Nederland is geluidsexpert Merford uit Gorinchem aangehaakt voor innovatieve geluidsoplossingen. De belofte van de onderneming spreekt duidelijk velen aan: Merford neemt ongewenst geluid weg en laat gewenst geluid nog mooier tot haar recht komen.

“Geluid kan prachtig zijn, maar het kan je ook gek maken. De markt ziet geluid ook steeds meer als een serieuze factor die woon-, werk- en leefgeluk bepaalt. Wij nemen geluid – in welke vorm dan ook – zeer serieus. Dat doen we met slimme oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben”, vertelt Mandi Damme van Merford. Hij startte zo’n 8 jaar geleden als applicatieconsultant en is inmiddels IT-manager.

Groeiambities

Merford heeft flinke groeiambities. “Ambities zijn mooi, maar een goede IT-infrastructuur vormt het fundament om deze waar te maken”, stelt Mandi. Hij weet waar hij over praat. “Onze onderneming werkte al enige tijd datagedreven met de software Qlikview en Jedox, voor projectinzichten en budgettering. Qlikview is lange tijd steeds uitgebreid met verschillende rapportages. Op enig moment vertrok onze IT-medewerker die hiervoor verantwoordelijk was. Hierdoor werden de rapportages niet meer aangepast en had de organisatie na verloop van tijd andere behoeften dan de rapportages toonden. Er was dus een grote vernieuwing nodig om weer aan te sluiten. Dit alles was de reden dat we kozen om bij een nieuwe IT-oplossing vooral zelf getraind te worden in het aanpassen van rapportages.”

Intussen zag Merford modernere en cloudgebaseerde business intelligente-oplossingen op de markt én was er behoefte aan versimpeling van het applicatielandschap naar één dataplatform. “Bovenal moest onze informatievoorziening efficiënter en effectiever. De stijgende inflatie zet onze marges onder druk. We leveren bijna alleen maar maatwerkproducten. Dat maakt dat al onze kosten controleerbaar moeten zijn. Neem daarbij de krappe arbeidsmarkt en je ziet meteen waarom betrouwbare cijfers en actueel inzicht in kosten en projecten noodzakelijk zijn.”

Ambities zijn mooi, maar een goede IT-infrastructuur vormt het fundament om deze waar te maken.”

Alles in kaart brengen

In de zoektocht naar een IT-partner sprak Merford meerdere partijen. “Bij Growteq hadden we meteen een klik. Zij begrepen onze uitdagingen ook het beste en hadden brede ervaring om innovatieve oplossingen aan te reiken.”

Om de informatiebehoefte van de Gorinchemse onderneming goed in kaart te brengen, startte Growteq begin 2020 met een kpi-workshop met alle betrokken stakeholders binnen Merford. Gerard Baarssen, teamleider Business Intelligence van Growteq, vertelt: “Na afloop hadden we alle doelstellingen en bijbehorende meetbare prestaties (kpi’s) in beeld. Hierna zijn we gestart met een proof of concept voor de ‘salesfunnel’. In dit project hebben medewerkers van Merford onder begeleiding van onze IT-consultant, Arianne Wolting, de voorbereidingen gedaan in het nieuwe datawarehouse. Ze kregen scholing in de tool Power BI en hebben onder begeleiding het eerste dashboard ontwikkeld. Na de succesvolle realisatie is deze goed ontvangen door stakeholders en na finetuning in productie genomen.”

Dataplatform

Merford werkt dankzij Growteq met een cloudbased Azure datawarehouse en Microsoft Power platform. Daardoor kan Merford data uit verschillende bronnen verzamelen en deze gebruiksklaar in BI-dashboards laden. Mandi beheerst intussen zelf de vaardigheden om nieuwe kpi’s in power BI-dashboards in beeld te brengen. “Na de salesfunnel hebben we ook de dashboards voor Financieel en Projecten uitgewerkt. We beschikken nu over een IT-infrastructuur die het mogelijk maakt om geïnformeerde voorspellingen voor de toekomst te doen. Dat is allemaal nieuw en spannend, maar als ik kijk naar wat we bij Merford graag willen, namelijk de klant zo goed mogelijk helpen, dan zijn dit ideale tools. Ik kan zeggen dat er bij onze managers een vuurtje is aangewakkerd dankzij ons dataplatform. We deden al veel met data, maar het vliegwiel draait als nooit tevoren.”

We deden al veel met data, maar het vliegwiel draait als nooit tevoren.”

‘Ideale IT-partner’

De IT-manager is zeer te spreken over de samenwerking met Growteq. “We zochten een innovatieve en creatieve partij die niet alleen software kwam implementeren, maar ons ook wilde leren hoe we zelfstandig met het systeem konden werken. Dat is precies wat Growteq ons heeft geboden. Het is een IT-partner met kennis, kunde, veel ervaring én een hands on-mentaliteit. Fijn is het dat ze ook echt goed luisteren naar wat de organisatie nodig heeft.”

De implementatie en training zijn inmiddels achter de rug. “Het hele traject is soepel verlopen, op wat corona-hobbels na. Growteq blijft als vraagbaak beschikbaar. We krijgen ook nog steeds proactief informatie over nieuwe features. Daaruit spreekt nauwe betrokkenheid. Dankzij Growteq is Merford minder kwetsbaar op IT-vlak geworden. Toen ik laatst op vakantie was, ging er even iets mis in de Power App die de processen bewaakt. Mijn collega heeft direct Growteq gebeld en binnen een uurtje was het al opgelost. Geen collega die het heeft gemerkt. De ideale back-up!”

Proactief sturen op resultaat.

De bouw- en installatiesector wordt de laatste jaren geconfronteerd met tal van technologische innovaties. Bij veel daarvan speelt het gebruik en de analyse van data een belangrijke rol. Producten en processen kunnen hiermee slimmer en efficiënter worden gemaakt. Growteq helpt bouw- en installatiebedrijven meer grip op de eigen organisatie te krijgen door waardevolle informatie uit data te halen en te voorspellen wat er gaat gebeuren.

Toegepaste technieken

Datawarehouse

Datawarehouse

Een datawarehouse. Wat is dat nu precies? En waarvoor is het nodig? Een datawarehouse (DWH) haalt gegevens op uit verschillende systemen en slaat deze op in een beveiligde, uitleesbare database.…
Meer informatie

Finance Dashboard

Hoe werkt dit dashboard? Is dit uw eerste ervaring met een Finance Power BI dashboard? Bekijk dan even onderstaande instructies. Liever een demo door een van onze experts? Neem dan…
Meer informatie
Microsoft Power Platform schematische weergave

Power Platform

De kracht van een all-in-one oplossing. Het Power Platform is een low-code platform ontwikkeld door Microsoft waarmee bedrijven snel en eenvoudig applicaties kunnen bouwen en automatiseren. Je ziet in de…
Meer informatie

Projecten Dashboard

Hoe werkt dit dashboard? Is dit uw eerste ervaring met een Projecten Power BI dashboard? Bekijk dan even onderstaande instructies. Liever een demo door een van onze experts? Neem dan…
Meer informatie

Bekijk andere case studies.

Merford

Van het Rijksmuseum in Amsterdam en het nieuwe Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch tot de Spoorbrug in Utrecht en Ahoy Rotterdam. Bij veel aansprekende nieuwbouw- of renovatieprojecten in Nederland is geluidsexpert Merford uit Gorinchem aangehaakt voor innovatieve geluidsoplossingen. De belofte van de onderneming spreekt duidelijk velen aan: Merford neemt ongewenst geluid weg en laat gewenst geluid nog mooier tot haar recht komen.