Van Iperen innoveert met Power BI.

Bij Van Iperen, een vooraanstaand bedrijf in de agrarische sector, staat niet alleen de klant centraal, maar ook de ontwikkeling van hun gewaardeerde medewerkers. De passie voor het vak en de agrarische sector is diepgeworteld in hun bedrijfscultuur, wat zich uit in enthousiasme en gedrevenheid. Het is deze toewijding aan groei en ontwikkeling die hen onderscheidt als groeispecialisten in de agrarische wereld.

Toegankelijk dashboard

Gericht sturen

Real-time inzicht

Real-time inzicht in relevante HR stuurinformatie

Om hun medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen en te zorgen voor een optimale werkomgeving, heeft Van Iperen de expertise van Growteq ingeroepen. De samenwerking tussen beide bedrijven heeft geleid tot de ontwikkeling van een bijzonder HR Dashboard, een instrument dat de HR-afdeling en het managementteam essentiële inzichten biedt.

Dit HR-dashboard, tot stand gekomen door het verstandig verbinden van data uit AFAS Software met het bestaande datawarehouse van Van Iperen, stelt de HR-afdeling en het managementteam in staat om cruciale HR-metrics met een glasheldere transparantie te bekijken. Met dit dashboard hebben zij nu vinger aan de pols van essentiële aspecten:

 • ziekteverzuim
 • uitstroom
 • instroom
 • opleidingen
 • formatie
 • werving
 • verlof

Het biedt een solide basis voor datagestuurde besluitvorming en stelt hen in staat om op een proactieve manier te zorgen voor de groei en ontwikkeling van hun medewerkers.

De viering van dit succesvolle project vond plaats op de locatie van Van Iperen, waar het team van Van Iperen en Growteq samenkomen om de mijlpaal te markeren. Deze vruchtbare samenwerking smaakt naar meer, en we kijken uit naar de positieve impact die het HR-dashboard zal hebben op het groeitraject van Van Iperen. Dit is een krachtig voorbeeld van hoe innovatie en datagedreven inzichten samenkomen om een organisatie te versterken en haar medewerkers te ondersteunen op hun weg naar succes.

Datagestuurd werken met integraal klantbeeld

Technologische ontwikkelingen hebben invloed op iedere sector en ieder bedrijf en dus vanzelfsprekend ook op bedrijven in agri- en foodsector. Ook in deze sector wordt veel data verzameld. Op basis van grote hoeveelheden data in combinatie met domeinkennis kunt je betere beslissingen nemen. Denk bijvoorbeeld aan beter inzicht in je productstromen, het productieproces en vormen van een integraal klantbeeld.

Toegepaste technieken

Datawarehouse

Datawarehouse

Een datawarehouse. Wat is dat nu precies? En waarvoor is het nodig? Een datawarehouse (DWH) haalt gegevens op uit verschillende systemen en slaat deze op in een beveiligde, uitleesbare database.…
Meer informatie
Power BI

Power BI

Dé tool voor self-service dashboards en rapportages. Microsoft Power BI is een krachtige tool voor rapportages en Self Service BI. Op eenvoudige wijze kunnen analyses en mooie visualisaties worden opgesteld.…
Meer informatie

Hoe werkt dit dashboard?

Is dit uw eerste ervaring met een HR Power BI dashboard? Bekijk dan even onderstaande instructies. Liever een demo door een van onze experts? Neem dan snel contact op!

 • Elke rapportage is klikbaar. Probeer dus eens op specifieke onderdelen van de rapportage te klikken en zie hoe de data visueel wordt gefilterd.
 • U kunt in het midden onderin klikken op de verschillende tabbladen van de huidige weergave. < 1 van de x >
 • U kunt rechts bovenin klikken op details voor de achterliggende data waarop het Power BI Dashboard is gebaseerd.
 • U kunt rechts bovenin klikken op het huisje om terug te keren naar het hoofddashboard.
 • Ook data vergelijken en visualiseren en Business Intelligence inzetten? Neem dan contact op met onze experts! 

Bekijk andere case studies.