Vink Installatiegroep kiest Business Intelligence.

Als totaalinstallateur gespecialiseerd in klimaat- en sanitaire installaties, elektrotechniek, service en onderhoud, had Vink Installatiegroep behoefte aan uniforme, begrijpelijke en direct beschikbare managementinformatie. De bestaande rapportagevoorziening diende te worden uitgebreid en geoptimaliseerd om als effectief sturingsmiddel te kunnen dienen.

Alle data op één plek

Diepgaand inzicht

Eén interactief dashboard

Data veilig en centraal opslaan in een Azure Datawarehouse.

Growteq adviseerde hen om een datawarehouse op te zetten. Dat is een plek waar alle belangrijke gegevens worden verzameld en gecombineerd, zodat het overzichtelijker wordt. Het datawarehouse zorgt er ook voor dat de bronsystemen niet overbelast worden, omdat de gegevens op specifieke tijden worden ververst.
Een ander voordeel is dat er meerdere logica-lagen worden toegevoegd in het datawarehouse, waardoor de rapporten consistent zijn en beter op elkaar aansluiten. Een datawarehouse bewaart ook de historische data, door alle mutaties in de oorspronkelijke databases op te slaan.

Efficiënte bedrijfsanalyse en optimalisatie met Microsoft Power BI

Voor de rapportages koos Vink Installatiegroep voor Microsoft Power BI. Daarmee kunnen ze data verbinden en visualiseren in overzichtelijke rapporten. Met Power BI heeft het installatiebedrijf inzicht in de voortgang van projecten en de status van lopende opdrachten. De gegevens in de dashboards worden dagelijks bijgewerkt.  Dit helpt bij het optimaliseren van planning en resourcebeheer, waardoor de bedrijfsactiviteiten effectiever verlopen. Daarnaast voorzien de dashboards en rapporten het management van diepgaande analyses van kosten, winstgevendheid en uitgaven, waardoor weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen.

Optimale Besluitvorming dankzij Syntess Data-integratie

De belangrijkste databron die in het datawarehouse werd opgenomen, is Syntess. Daaruit haalt Vink Installatiegroep alle nodige gegevens en projectinformatie om in Power BI overzichtelijke managementinformatie te krijgen.
Dankzij de samenwerking tussen Vink Installatiegroep en Growteq hebben ze nu een modern systeem om beslissingen te ondersteunen. Met Power BI en het datawarehouse kunnen ze efficiënter werken en hun positie als leidende installateur versterken.

Proactief sturen op resultaat

De bouw- en installatiesector wordt de laatste jaren geconfronteerd met tal van technologische innovaties. Bij veel daarvan speelt het gebruik en de analyse van data een belangrijke rol. Producten en processen kunnen hiermee slimmer en efficiënter worden gemaakt. Growteq helpt bouw- en installatiebedrijven meer grip op de eigen organisatie te krijgen door waardevolle informatie uit data te halen en te voorspellen wat er gaat gebeuren.

Toegepaste technieken

Datawarehouse

Datawarehouse

Een datawarehouse. Wat is dat nu precies? En waarvoor is het nodig? Een datawarehouse (DWH) haalt gegevens op uit verschillende systemen en slaat deze op in een beveiligde, uitleesbare database.…
Meer informatie
Trainingen

Power BI

Wordt getraind door onze experts. Wil jij (beter) met Power BI leren werken? Wij leren je hoe je Power BI in kunt zetten voor het modelleren en rapporteren van jouw…
Meer informatie
Syntess

Syntess en Power BI

Syntess data grondig analyseren met Power BI. Een efficiënte manier om uw bedrijfsdata te analyseren? Ons team van experts koppelt Syntess aan Power BI dashboards die uitblinken in flexibiliteit en…
Meer informatie

Bekijk andere case studies.