Integreer SAP met Salesforce en profiteer van flexibiliteit en productiviteit.

Als een van de meest gebruikte enterprise resource planning-oplossingen op de markt, speelt SAP een belangrijke rol in de kritische bedrijfsprocessen voor veel bedrijven. Om hun operaties verder te optimaliseren, moeten bedrijven SAP integreren met andere applicaties binnen hun organisatie.

Met Salesforce als marktleider in CRM-software en SAP als marktleider in ERP-software, spreken we veel klanten die overwegen een omgeving te creëren waarin Salesforce en SAP worden gecombineerd om zo optimaal gebruik te maken van een ‘Best of Breed’ IT strategie.

Gebruik van SAP & Salesforce-integratie:

Integratie tussen SAP en Salesforce wordt gebruikt om gegevens tussen de twee systemen te synchroniseren. Bijvoorbeeld, wanneer informatie van een nieuwe klant wordt ingevoerd in Salesforce, is het belangrijk dat deze gegevens tijdig beschikbaar zijn voor financiën, performance management, en andere bedrijfsfuncties die door SAP worden beheerd. Andere toepassingen van SAP-Salesforce integratie zijn onder andere:

  • Het synchroniseren van (master) productlijsten tussen SAP en Salesforce
  • Het versturen van gegevens over gewonnen opportunities in Salesforce naar SAP voor het aanmaken van facturen

Voordelen van de integratie van SAP in Salesforce:

Wanneer SAP en Salesforce goed zijn geïntegreerd, kunnen bedrijven hun bedrijfsprocessen stroomlijnen en volledig automatiseren. Bedrijven profiteren verder van de integratie van SAP en Salesforce op de volgende manieren:

  • Naadloze Gegevenssynchronisatie: Integratie van SAP in Salesforce betekent dat belangrijke gegevens, zoals klantinformatie, financiële gegevens en voorraadinformatie, automatisch worden gesynchroniseerd. Hierdoor beschik je altijd over actuele en nauwkeurige informatie.
  • Verbeterde Klantrelaties: De combinatie van Salesforce’s krachtige CRM-functies en SAP’s operationele gegevens zorgt voor beter inzicht in je klanten. Dit stelt je in staat om gepersonaliseerde marketingcampagnes te creëren en betere klantenservice te bieden.
  • Efficiëntie in Bedrijfsprocessen: Het wegnemen van de noodzaak voor dubbele gegevensinvoer, waardoor tijd en geld worden bespaard
  • Inzichtelijke Rapportage: SAP biedt krachtige rapportage- en analysemogelijkheden, waarmee je diepgaande inzichten kunt krijgen in je bedrijfsprestaties. Combineer dit met Salesforce’s rapportagefuncties voor een holistisch overzicht.
  • Geïntegreerde Workflows: Stel aangepaste workflows in die rekening houden met zowel CRM- als operationele gegevens, waardoor bedrijfsprocessen naadloos verlopen.

De integratie van SAP in Salesforce biedt de mogelijkheid om de kracht van bedrijfsprocessen en klantrelaties te combineren.

Wilt u Microsoft Salesforce gebruiken met SAP?

Onze consultants hebben veel Salesforce ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches. Wij helpen u graag bij het integreren van Salesforce met uw omgeving.

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.