Data veilig houden, dat doet Salesforce. Toch?

In elke vorm van databeveiliging is de gebruiker de potentiële zwakke plek. Het is essentieel om je bewust te zijn van hoe je data precies wordt beveiligd en waar de risico’s liggen in jouw Salesforce-omgeving. Gebruikers kunnen de beveiliging ondermijnen door het gebruik van zwakke wachtwoorden, hergebruik van logingegevens, onzorgvuldig omgaan met inloggegevens, phishing-mails beantwoorden, inactieve gebruikersaccounts behouden, of het instellen van te ruime permissies op record- of veldniveau, rollen en profielen.

Salesforce biedt een reeks mechanismen om jouw data te beschermen, en er zijn verschillende instellingen die je zelf kunt doen om schade te voorkomen of te beperken. Bijvoorbeeld, als logingegevens in verkeerde handen vallen, kun je de impact beperken door het instellen van een IP-range waarbinnen gebruikers kunnen inloggen. Op die manier kunnen kwaadwillende gebruikers geen gebruik maken van valide logingegevens vanaf hun eigen netwerk.

Het belang van de Health Check

De gebruiker is de zwakke schakel in databeveiliging, maar we kunnen mogelijke schade beperken door de juiste beveiligingsinstellingen toe te passen. Salesforce biedt diverse mogelijkheden om je data te beveiligen. Een goed startpunt is het uitvoeren van de Health Check in jouw Salesforce-omgeving.

Ga naar Setup, zoek naar “Controle” of “Health Check” en klik op de bijbehorende optie. Hiermee krijg je een veiligheidsscore toegewezen op basis van de Salesforce-norm. Je kunt vervolgens direct actie ondernemen door op “Risico’s corrigeren” te klikken en de aanbevolen actiepunten op te lossen.

Daarnaast is het verstandig om alle instellingen onder “Beveiliging” in Setup te controleren om er zeker van te zijn dat je beveiliging goed is ingeregeld en aan je wensen voldoet.

Extra beveiligingsopties: Salesforce Shield

Naast de ingebouwde Health Check biedt Salesforce de mogelijkheid om extra beveiliging toe te voegen met Salesforce Shield. Deze add-on stelt je onder andere in staat om data geëncrypteerd op de Salesforce-servers op te slaan.

De juiste beveiliging voor jouw data

Er zijn verschillende mogelijkheden om je databeveiliging op orde te krijgen, waaronder het instellen van de juiste beveiligingsinstellingen, het selecteren en configureren van extra add-ons, het definiëren van je eigen normen voor de Health Check, en vooral het creëren van bewustzijn bij je gebruikers. We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om de juiste keuzes te maken. Met onze ervaring zijn we de juiste partner om je daarbij te helpen. We staan klaar om jouw data veilig te houden! Neem gerust contact met ons op.

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!