Maak van je winkeletalage een verlengstuk van je webshop

Maak van je ‘offline’-etalage een verlengstuk van je (nieuwe) webshop (QR-codes, Python-script). In de huidige lockdown waarbij alle niet-essentiële winkels gesloten zijn is het erg lastig om je producten te verkopen. Begin je net met een webshop dan is het lastig om op te vallen tussen de bestaande webshops. Naast alle online reclamemogelijkheden is het ook een idee om mensen te verwijzen naar je site door gebruik te maken van QR-codes in je ‘offline’ winkeletalage. Deze QR-codes linken direct naar de productpagina op je webshop.

Het kan veel werk zijn om al deze QR-codes handmatig te genereren. Gelukkig kan een Python-script je hierbij helpen.

Wat is de uitkomst?

De output is een Word-document met daarin per pagina 1 artikel waar de afbeelding en de QR-code op zichtbaar is. Deze QR-code verwijst naar de productpagina op de webshop.

Wat heb je nodig?

  • Python 3
  • Pip

Python packages:

  • qrcode -> pip install qrcode
  • docx -> pip install python-docx
  • pandas -> pip install pandas

Benodigde bestanden

In dit voorbeeld maak ik gebruik van het artikel bestand van een schoenenwinkel. Een aantal voorbeeldregels vind je hieronder. Sla dit bestand op als ‘article_output.csv’.

ID Nummer Merk Artikelgroep Omschrijving webshop_link image_url
5 100001 Sioux Damesschoenen Moccasin zwart suede G https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/moccasin-zwart-su-de-g100001_1702 https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/Moccasin_zwart_su_de_G.jpg
6 100002 Sioux Damesschoenen Moccasin grijs suede G https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/moccasin-grijs-su-de-g100002_1702 https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/Moccasin_grijs_su_de_G.jpg
7 100003 Sioux Damesschoenen Zwart suede Cambria F https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/zwart-su-de-cambria-f100003_1702 https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/Zwart_su_de_Cambria_F.jpg
8 100004 Sioux Damesschoenen Moccasin zwart leer https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/moccasin-zwart-leer100004_1702 https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/Moccasin_zwart_leer.jpg
9 100005 Sioux Damesschoenen Grijs suede instapbooty https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/grijs-suede-instapbooty100005_1702 https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/Grijs_suede_instapbooty.jpg
10 100006 Sioux Damesschoenen Blauw suede instapbooty https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/blauw-suede-instapbooty100006_1702 https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/Blauw_suede_instapbooty.jpg
12 100007 Sioux Damesschoenen bl. suede laarsje op hak https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/bl.-suede-laarsje-op-hak-100007_1702 https://webshop.quistschoenen-outdoor.nl/bl_suede_laarsje_op_hak_.jpg

Maak 2 mappen aan in de hoofdmap van je project:

  1. images
  2. word_export

De code

Wanneer je Python geïnstalleerd hebt kun je met je favoriete code-editor (bijvoorbeeld Visual Studio Code) een script maken om de QR-codes automatisch te genereren.

De eerste stap is om de benodigde packages te importeren

De volgende regels definiëren een functie die de QR-codes maakt op basis van de url:

In de regels eronder maken we een functie die de pagina’s aan het document toevoegt.

Als laatste het script wat de gegevens importeert uit een csv-bestand met artikelen en per Merk een Word-document genereert.

De uitkomst van dit script geeft een Word-document terug met daarin op elke pagina 1 artikel met daarin een QR-code.

Dit blog laat in het kort de mogelijkheden zien om automatisch een Word-document te vullen.
Uiteraard kun je de QR-codes op andere manieren gebruiken.

Succes!

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met maatwerkapplicaties. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Maatwerk applicaties zijn softwareoplossingen die specifiek zijn ontworpen voor de unieke behoeften en vereisten van een bedrijf. Ze bieden meer flexibiliteit, schaalbaarheid en aanpasbaarheid dan kant-en-klare software.

Het hangt af van de complexiteit van de applicatie en de specifieke behoeften van uw bedrijf.

Enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de omvang van het project.

Low-code applicaties zijn ontworpen om sneller ontwikkeld te worden met minder code. High-code applicaties zijn robuuster, maar kosten meer tijd en middelen om te ontwikkelen. Welke geschikt is voor uw bedrijf hangt af van de specifieke vereisten van uw project.

.NET, React, Angular, Blazor, Python, Node.js en meer, afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant.

Onze maatwerk applicaties bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding omdat ze precies aan uw behoeften voldoen en we werken met de nieuwste technologieën.

We werken nauw samen met onze klanten om hun unieke vereisten te begrijpen en een op maat gemaakte oplossing te bieden. We ontwikkelen in sprints, waarbij aan het einde van de sprint een nieuw stuk software opgeleverd wordt.

Ja, we bieden uitgebreide onderhouds- en ondersteuningsdiensten om ervoor te zorgen dat uw applicatie optimaal blijft werken en eventuele problemen snel worden opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!