Power BI en Microsoft Teams

Power BI biedt tal van mogelijkheden omtrent het ontsluiten, visualiseren en delen van data. Naast de mogelijkheden van Power BI zelf biedt Power BI ook extra opties door middel van de mogelijke integraties met Office 365 applicaties.
Een van de veelgebruikte Office 365 applicaties is Microsoft Teams. In de afgelopen jaren is het gebruik van Teams geëxplodeerd en steeds meer bedrijven gebruiken Teams voor communicatie tussen collega’s, binnen teams en met externe partijen. De mogelijkheid om Power BI te integreren in Teams vereenvoudigt de manieren om een rapport te delen met een klant of om rapporten te delen binnen uw organisatie. Ontdek in deze blog de kracht van Power BI en Microsoft Teams.

Hoe werkt het?

Net als het delen van inhoud in de Power BI service is het nodig om een Power BI Pro licentie te hebben om de content te kunnen delen in Microsoft Teams. Voor de gebruikers van de Power BI inhoud binnen bijvoorbeeld een Team in Teams is het benodigd om deze toegang te verlenen evenals gebruikelijk is binnen de Power BI service. De Power BI applicatie kan worden toegevoegd door op de drie puntjes in de applicatie balk te klikken. Vervolgens kan in de zoekbalk op ‘Power BI’ worden gezocht waarna na het aanklikken van het Power BI icoontje de app kan worden geïnstalleerd. Een alternatieve manier is om onderaan de applicatie balk op ‘apps’ te klikken en vervolgens de Power BI op te zoeken en te installeren.

De app zal zichtbaar worden in de applicatie balk en kan optioneel worden vastgemaakt aan de balk.

Na installatie kan de gebruiker zonder Teams te verlaten werkruimten, rapporten en apps bekijken en beheren. In de zoekbalk kan door gebruik te maken van ‘@Power’ specifieke Power BI inhoud worden gezocht. Na een keuze zal de gebruiker automatisch naar de Power BI applicatie binnen Microsoft Teams worden geleid.

Een ander optie binnen Microsoft Teams welke mogelijkheden biedt voor het delen van rapporten is het gebruik van Teams kanalen binnen een organisaties en tussen organisaties. Een relevant rapport kan worden toegevoegd aan een Teams groep zodat deze eenvoudig toegankelijk is voor alle personen binnen de Teams groep.

In de keuzebalk binnen een Team kan op het ‘plus’ icoontje worden gedrukt. Vervolgens na keuze van de Power BI app kan het specifieke rapport worden gekozen welke de gebruiker wil delen binnen de Teams groep. Na de keuze zal het rapport worden toegevoegd als tabblad aan de Teams groep en is het rapport op deze manier eenvoudig gedeeld met alle relevante personen.

Conclusie

De integratie tussen Power BI en Microsoft Teams maakt het mogelijk om Power BI inhoud eenvoudig te zoeken en te delen binnen en tussen organisaties en is een waardevolle toevoeging bij het gebruik van Power BI en Microsoft Teams!

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met Business Intelligence. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Business Intelligence (BI) is het technologie gedreven proces van gegevensanalyse dat bedrijven in staat stelt om waardevolle inzichten te halen uit hun gegevens. BI-oplossingen kunnen helpen bij het verzamelen, analyseren en presenteren van bedrijfsgegevens om betere beslissingen te nemen en concurrentievoordeel te behalen.

BI richt zich op het verzamelen, analyseren en presenteren van historische en huidige gegevens om bedrijfsprestaties te meten en te rapporteren. BA daarentegen richt zich meer op het voorspellen van toekomstige trends en mogelijkheden door geavanceerde analysemethoden en -modellen toe te passen op gegevens.

Het gebruik van BI-oplossingen kan bedrijven helpen om hun prestaties te verbeteren, betere beslissingen te nemen en concurrerend te blijven. Het kan hen helpen om inzicht te krijgen in klantgedrag, trends te identificeren, kosten te verlagen, de efficiëntie te verbeteren en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken.

Growteq biedt verschillende BI-oplossingen aan, waaronder Power BI van Microsoft, QlikView en Qlik Sense, Tableau en SAP BusinessObjects. Elk van deze oplossingen heeft zijn eigen sterke punten en functies, en kan worden aangepast aan de behoeften van een bedrijf.

Ja, Growteq kan bedrijven helpen bij het implementeren van BI-oplossingen door het bieden van strategisch advies, consultancy en implementatiediensten. Ze werken samen met klanten om oplossingen op maat te maken die aan hun specifieke behoeften voldoen en hen helpen om waarde te halen uit hun gegevens.

De kosten van BI-oplossingen kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de omvang van de implementatie en de gekozen oplossing. Growteq werkt samen met klanten om oplossingen te vinden die passen bij hun budget en behoeften. De voordelen van het gebruik van BI-oplossingen kunnen echter vaak opwegen tegen de kosten, omdat ze bedrijven kunnen helpen om hun prestaties te verbeteren en hun concurrentievoordeel te behalen.

De implementatie van een BI-oplossing omvat meestal de volgende stappen:

 • Definiëren van de doelstellingen en vereisten van het BI-project
 • Verzamelen en integreren van relevante gegevens uit verschillende bronnen
 • Het ontwikkelen van een datawarehouse om de gegevens op te slaan in een logisch model
 • Implementatie van dashboards, KPI’s en visualisatie voor gegevenspresentatie
 • Training van medewerkers
 • Continue monitoring en optimalisatie van de BI oplossing

BI maakt verschillende soorten analyses mogelijk, waaronder:

 • Descriptive analyse: Hierbij worden historische gegevens gebruikt om te begrijpen wat er in het verleden is gebeurd.
 • Diagnostische analyse: Hierbij wordt onderzocht waarom bepaalde gebeurtenissen of trends zich hebben voorgedaan
 • Voorspellende analyses: Hierbij worden gegevens en modellen gebruikt om toekomstige gebeurtenissen en trends te kunnen voorspellen
 • Prescriptive analyse: Hierbij worden aanbevelingen gedaan over mogelijke acties op basis van analyse en voorspelling

Enkele populaire BI-tools zijn o.a.:

 • Microsoft Power BI
 • QlikView
 • Qlik Sense
 • Tableau
 • MicroStrategy
 • IBM Cognos

Business Intelligence (BI) kan gegevens uit verschillende bronnen gebruiken, zoals:

 • Interne databases en systemen (bijv. CRM-systemen, ERP-systemen)
 • Externe gegevensbronnen (bijv. marktonderzoekgegevens, sociale media)
 • Gestructureerde gegevens (bijvoorbeeld databases en spreadsheets)
 • Ongestructureerde gegevens (bijv. tekstuele gegevens, e-mails, logboeken etc.)
 • Big data-bronnen (bijv. sensorgegevens, weblogs)

Growteq heeft ervaring met al deze bronnen.

Selfservice BI verwijst naar het vermogen van niet-technische gebruikers om zelfstandig gegevens te verkennen, te analyseren en rapporten en dashboards te maken met behulp van gebruiksvriendelijke BI-tools. Enkele voordelen van selfservice BI zijn o.a.:

 • Verminderde afhankelijkheid van IT-afdelingen voor rapportage en analyses
 • Snellere besluitvorming doordat gebruikers direct toegang hebben tot benodigde gegevens
 • Verhoogde flexibiliteit en aanpasbaarheid bij het verkennen van gegevens
 • Stimuleert gegeven gestuurde cultuur binnen de organisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!