Salesforce en Blockchain

Blockchain, een veelbelovende technologie, heeft ook de aandacht getrokken van Salesforce. De toepassingen van blockchain binnen het Salesforce-ecosysteem zijn fascinerend en de moeite van het verkennen waard. In deze blog gaan we op een korte verkenningstocht om meer inzicht te krijgen in de plannen van Salesforce met betrekking tot blockchain.

De fundamenten van blockchain

Blockchain wordt het best omschreven als een digitaal, gedecentraliseerd, publiek, privé of beperkt beschikbaar grootboek van transacties. Het grootboek beschrijft een serie transactieblokken in chronologische volgorde die allemaal gelinkt zijn aan het voorgaande transactieblok. Een blok is een groep van transacties. Blockchain technologie is betrouwbaar om drie redenen:

  1. Encryptie
  2. Transparantie
  3. Decentralisatie

Iedereen met een ‘publieke sleutel’ kan data decrypten. Data wordt niet per definitie centraal opgeslagen, maar verspreid over het blockchain netwerk. Elke partij kan de volledige blockchain bezitten. Elke partij kan de blockchain verifiëren. Dit maakt het heel transparant welke transacties er door de tijd heen zijn geweest, en maakt data ook onveranderlijk: een belangrijk principe.

Onder transacties kunnen we alle mogelijke wijzigingen in data verstaan. Heeft een klant een bestelling gedaan op uw website? Dit wordt onveranderlijk, geëncrypt, verifieerbaar, herleidbaar, decentraal opgeslagen. Heb je een contract aangeboden of getekend retour ontvangen? Blockchain technologie legt dit betrouwbaar vast en maakt het eenvoudig inzichtelijk voor alle betrokken partijen.

Toepassingen van blockchain in bedrijfsprocessen

Op dit moment beheert elke partij zijn eigen data. Denk aan een bestelling die je plaatst bij bedrijf A: je vraagt een offerte op en plaatst een order. Deze data wordt bij bedrijf A opgeslagen. Via de mail krijg je een kopie. Vervolgens wordt de bestelling opgehaald door postbedrijf B (bestelling is te volgen via hun website), via transportbedrijf C over zee getransporteerd (bestelstatus wordt gedeeld met PostNL), en via PostNL bij je afgeleverd (bestelling is te volgen via hun website). Tot slot ontvang je van bedrijf A de rekening. Alle verschillende transacties, zoals aanvraag offerte, plaatsen order, pakket aangemeld bij postbedrijf, pakket aangekomen in warehouse, verzenden van factuur, factuur betaald, worden beheerd in de verschillende systemen van de verschillende bedrijven. Blockchain kan hier worden ingezet om voor elke stap in het proces een blok toe te voegen aan de blockchain. Zo beschikt elke partij gegarandeerd over betrouwbare informatie.

Blockchains maken betrouwbare, verifieerbare transacties mogelijk in elk bedrijfsproces:

  1. Jij en je partners maken beslissingen en opereren op basis van exact dezelfde data
  2. Jij en je partners maken afspraken op basis van iets, wat je niet gedaan zou hebben als dat ‘iets’ door een enkele partij beheerd zou worden
  3. Je maakt gebruik van betrouwbare informatie waarmee gegarandeerd niet is gerommeld
  4. Bestaande processen worden verbeterd omdat informatie beter zichtbaar is voor jou, je leveranciers en klanten

Op dit moment is Salesforce hard aan het werk om blockchain technologie te integreren in hun software. Deze oplossing hopen ze binnenkort op Dreamforce (einde september 2018) te presenteren. We zien ernaar uit!

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!