Verrijk bedrijfsinformatie met een actuele KvK-koppeling in je CRM

Als je gebruik maakt van Salesforce, bevindt zich hoogstwaarschijnlijk een omvangrijk klantenbestand in jouw groeiende Salesforce-omgeving, dat dagelijks blijft groeien. Het is een voortdurende uitdaging om de adresgegevens up-to-date te houden. Deze uitdaging kennen wij ook. Bij Growteq kijken we uit naar onze aanstaande verhuizing naar een nieuw pand. Naast de gebruikelijke praktische aspecten van zo’n verhuizing, is het ook van cruciaal belang dat deze adreswijziging vlekkeloos wordt doorgevoerd, met inbegrip van de noodzaak voor onze klanten om hun gegevens aan te passen.

Volgens het CBS verhuizen Nederlanders gemiddeld zeven keer in hun leven, terwijl jaarlijks ongeveer 6% van de bedrijven een adreswijziging doormaakt. Het automatiseren van dit proces zou ongetwijfeld een aanzienlijke efficiëntieverbetering zijn. Maar hoe kun je de gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) benutten om je Salesforce-gegevens altijd actueel te houden?

Ontdek hoe je jouw Salesforce-gegevens niet alleen actueel, maar ook nauwkeurig kunt houden door gebruik te maken van de mogelijkheid om gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) te integreren.

 1. Handmatig Gegevens Ophalen via de KvK-Website:
  • Bezoek www.kvk.nl om handmatig gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) op te halen.
  • Zoek op bedrijfsnaam en verkrijg cruciale informatie zoals de juridische bedrijfsnaam, KvK-nummer (handig om duplicaten te voorkomen), vestigingsnummer, straatnaam met huisnummer, postcode, woonplaats, en de officiële link naar de bedrijfswebsite.
  • Kopieer deze gegevens eenvoudig naar jouw eigen administratie.
 2. KVK API Handelsregister Zoeken:
  • Maak gebruik van de KVK API producten om gegevens direct uit het KvK-register over te nemen naar jouw eigen administratie.
  • Zoek ondernemingen in het Handelsregister op basis van verschillende criteria, zoals KVK-nummer, RSIN, vestigingsnummer, handelsnaam, of straatnaam/plaats. Verkrijg vervolgens de gegevens met behulp van een andere API, zoals het KVK Handelsregister Basisprofiel of het KVK Handelsregister Vestigingsprofiel.
  • De kosten voor de KVK API aansluiting bedraagt €6,00 per maand. Bekijk de KVK-website voor de actuele prijzen en voor meer details.
 3. Salesforce-app van Company.info:
  • Met de Salesforce-app van Company.info kun je bedrijfsgegevens direct opvragen vanuit jouw Salesforce-omgeving.
  • Vul eenvoudigweg een postcode, huisnummer of KvK-nummer in om aanvullende gegevens te verkrijgen.
  • Een abonnement op deze service biedt jaarlijks een vast bedrag en een tegoed voor data-opvragingen, inclusief informatie over financiële prestaties, vastgoed en voertuigen. Bekijk de website van Company.info voor de actuele prijzen.

Waarom een KvK koppeling?

Het actueel en nauwkeurig houden van klantgegevens in jouw CRM-systeem draagt bij aan een efficiëntere afhandeling van taken zoals contractopstelling, debiteurenbeheer en klantcommunicatie. Door een KvK-koppeling te gebruiken, kunnen klanten eenvoudig bevestigen dat de verstrekte informatie juist is, zonder de noodzaak van het invullen van een uitgebreid formulier. Hierdoor wordt niet alleen de workflow geoptimaliseerd, maar wordt ook de klantervaring verbeterd, aangezien het proces voor hen vereenvoudigd wordt.

En nu? Het Stappenplan voor de KVK naar CRM Koppeling

Nu je het belang van een KVK-koppeling begrijpt, rijst de vraag: hoe pak je dit aan voor jouw bedrijf? Ontdek de meest geschikte aanpak door zorgvuldig de onderstaande stappen te volgen. Dit stappenplan begeleidt je door het volledige proces, van evaluatie tot implementatie. Laten we samen verkennen hoe je de KVK aan jouw CRM koppelt en daarmee de efficiëntie van jouw bedrijfsprocessen optimaliseert.
 1. Evaluatie van Huidige Processen
  • Beoordeel het bestaande proces voor adresupdates.
  • Identificeer inefficiënties en mogelijke foutgevoeligheden.
 2. Verkenning van Handmatige Updates
  • Onderzoek de haalbaarheid van handmatige updates via de KvK-website.
  • Geschikt voor kleinere klantenbestanden.
 3. Gebruik van Handelsregister Dataservice
  • Onderzoek de mogelijkheden en voordelen van de Handelsregister Dataservice.
  • Vergelijk deze met de huidige methoden.
 4. Implementatie van Salesforce-app van Company.info
  • Analyseer de voordelen van de Salesforce-app van Company.info voor KvK-koppeling.
  • Overweeg de implementatie voor efficiënter adresbeheer.
 5. Tijdsbesparing en Foutreductie
  • Implementeer de gekozen methode(s) om tijd te besparen en fouten te verminderen.
 6. Uniformiteit van Klantenbestand
  • Zorg voor uniformiteit en actualiteit in het klantenbestand.
  • Dit is essentieel voor een verbeterde klantervaring en sterke zakelijke relaties.
 7. Regelmatige Evaluatie en Bijstelling
  • Evalueer periodiek de effectiviteit van de gekozen methode.
  • Maak indien nodig aanpassingen voor voortdurende verbetering.

Conclusie

Het actueel houden van adresgegevens in jouw Salesforce-omgeving kan een uitdaging zijn, vooral met een groeiend klantenbestand. Gelukkig bieden verschillende mogelijkheden, zoals handmatig ophalen via de KvK-website, gebruikmaken van de Handelsregister Dataservice, of het benutten van de Salesforce-app van Company.info, een KvK-koppeling voor directe toegang tot actuele en betrouwbare adresgegevens. Profiteer van de voordelen van een KvK-koppeling om je bedrijfsprocessen efficiënter te maken, tijd te besparen en fouten te minimaliseren. Houd je klantenbestand uniform en up-to-date voor een verbeterde klantervaring en succesvolle zakelijke relaties.

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met Salesforce. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!