Big Data Expo 2018 – een impressie

Voor veel professionals in onze branche staat het al lang van te voren vast in de agenda: een bezoek aan de Big Data Expo. De Big Data Expo is de afgelopen jaren uitgegroeid naar een groot event waar ontwikkelingen, technieken en mensen rondom (Big) Data bij elkaar komen. Op 19 en 20 september is de Jaarbeurs in Utrecht het epicentrum van Big Data in Nederland.

Growteq is uiteraard ook aanwezig op de Big Data Expo! Met onze eigen stand en een sessie samen met de BOVAG hebben we actief bijgedragen aan het succes van de Big Data Expo.

Onze stand
In onze stand hebben we een kleine showcase gemaakt van de verschillende technieken die we inzetten. Met een beveiligingscamera hebben we in combinatie met persoonsherkenning via Python in kaart gebracht hoeveel mensen langs onze stand zijn gelopen en hoeveel onze stand ook echt bezocht hebben. Uiteraard zijn geen beelden vastgelegd, de output van de code was het aantal mensen op een tijdstip. We hebben deze data realtime gevisualiseerd in een Power BI dashboard middels de realtime streaming data source-functie van de Power BI-API. De buzz voor onze stand per daguur zag er als volgt uit:

In de gesprekken met bezoekers vroegen we naar de impact van big data solutions op hun organisatie en verdiepten we dit door na te gaan of de belemmeringen meer aan de technische of de menselijke kant liggen. Dit combineerden we realtime in hetzelfde Power BI dashboard:

(stand van vrijdag, met de camera uit, dus vandaar de twee lege vlakken linksbovenin. De uitkomsten zijn gemiddelden op een 5-puntsschaal)

De enquête (uitgevraagd in een .NET webformulier) geeft een leuke praatplaat met de bezoekers over de impact van big data en de uitdagingen. Natuurlijk is het realtime tonen van de uitkomsten ook een leuke feature.

Sessie: datadriven procesoptimalisatie

Onze CEO Wilco Schellevis heeft samen met  Renate Weggemans (Manager Leden en Beleid van de BOVAG) een presentatie gegeven over datadriven procesoptimalisatie in de automotive-sector. Renate gaf een helder beeld van belangrijke trends in de automotive en behandelde de ambitieuze agenda van de BOVAG rondom de digitale evolutie in de automotive. Dit vormde een mooie brug naar de unieke samenwerking tussen de BOVAG en Refine-IT. Wilco behandelde de concrete aanleiding voor de datagedreven procesoptimalisatie: het afleverproces van een leaseauto. In dit proces staan handmatige formulieren centraal in afstemming tussen leasemaatschappijen, dealerbedrijf en berijder. Refine-IT heeft dit bewerkelijke en kostbare proces vervangen met een datahub, flexibele API’s en een webbased app (Dely-app). Een mooie showcase hoe op een praktische manier de samenwerking tussen verschillende partijen in de automotivesector verbeterd kan worden.

Onze afdronk
Twee drukke dagen, maar we hebben genoten van de vele gesprekken, impressies en inspiratie. Meer weten over onze oplossingen of de casus in de automotive? Bel of mail ons!

Wilt u de slides van de lezing nog eens rustig doornemen? Via de volgende link kunt u deze in PDF formaat downloaden: Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!