Terugblik op het MKB evenement ‘Klanten vinden, winnen en behouden met Salesforce’

Op 28 september organiseerden KT-Vision samen met Salesforce het evenement ‘Klanten vinden, winnen en behouden’. Hieronder een korte impressie van deze middag.
“Ik ben hierheen gekomen omdat ik de mensen achter KT-Vision en Salesforce wilde ontmoeten.”
Johan Bogaerts – Managing Director Benelux, bij EnerSys
“Welkom in ons nieuwe kantoor”
Aan het begin van de middag stroomde het nieuwe pand van KT-Vision in Ridderkerk langzaam vol. Handen werden geschud en de geur van vers gezette koffie vulde de ruimte.
Hanno Verweij (verantwoordelijk voor Marketing & Sales bij KT-Vision) heet iedereen hartelijk welkom.
“Dymphy Boegem en Micky Chen, beiden Account Executive bij Salesforce, nemen u mee in de wereld van Salesforce mogelijkheden. Eveneens hoort u van Mark Sluis, directeur Sales & Marketing bij Van Domburg Partners, hoe deze organisatie Salesforce gebruikt”, kondigt Hanno Verweij aan.
“Ons team van gecertificeerde consultants en developers bouwt krachtige en innovatieve oplossingen voor marketing, sales en service afdelingen op het Salesforce platform.”
Hanno Verweij – Marketing & Sales bij KT-Vision
Klanten vinden – met marketing automatisering
De manier waarop klanten beslissingen maken is al jaren aan het veranderen. Potentiële klanten weten vaak al wat ze willen, voordat ze met sales gaan praten”, licht Micky toe.
“57% van alle B2B aankoopbeslissingen zijn al genomen, voordat een potentiële klant met sales gaat praten.”
“Hoe eerder u bent in dit proces, hoe groter de kans op het binnenhalen van een deal”, vertelt Dymphy. Met Pardot, de krachtige B2B marketing automatiseringstool van Salesforce, kunt u eerder in contact komen met potentiële klanten, door het opzetten van slimme campagnes.
Meer weten over hoe Pardot uw bedrijf kan helpen? Neem hier contact met ons op.
Klanten winnen – door slimmer te verkopen
Hoe geeft u een potentiële klant de aandacht die nodig is om een nieuwe deal binnen te halen? De Sales Cloud van Salesforce is perfect geschikt om verkoopkansen, ook wel ‘Opportunities’ genoemd te managen. “Met dashboards en rapporten krijgt u inzicht in openstaande offertes en kunt u uw sales team bijsturen”, vertelt Dymphy.
“Sales Cloud is de productiviteitstool voor uw sales afdeling.”
Salesforce bij Van Domburg Partners
“We werken nu 2 jaar succesvol samen met KT-Vision”, aldus Mark Sluis (directeur Sales & Marketing bij Van Domburg Partners). In het begin wilde ik grip op de stapel met van openstaande offertes. Later hebben we Salesforce gebruikt om iedere klant met de juiste aandacht te belonen.”
“We gebruiken Salesforce om samen met ons sales en marketing team steeds weer stappen vooruit te maken.”
Mark Sluis – Director Sales & Marketing bij Van Domburg Partners
Welk advies heb je voor mensen die met Salesforce aan de slag willen gaan?
“Voor het succesvol gebruik van Salesforce moet je zorgen voor draagvlak bij iedereen. Verder zie je pas nadat je Salesforce bent gaan gebruiken hoeveel er mogelijk is. Vergaloppeer je niet aan de mogelijkheden maar breidt het stapsgewijs uit. KT-Vision ondersteunt ons bij het stellen van prioriteiten in de ontwikkeling”, licht Mark Sluis toe.
Klanten behouden – door uitmuntende service
Het is voordeliger om klanten te behouden, dan nieuwe klanten te winnen. De Salesforce Service Cloud ondersteunt bedrijven hierin. “Zo biedt het o.a. een beheersysteem voor vragen en klachten. Ook hebben klanten de optie om zelf de status van een case te bekijken en facturen in te zien. Dit bevordert de zelfhulp en levert minder werk voor de service agents op”, legt Micky Chen uit.
“We zijn ons aan het oriënteren naar een manier om centraal onze servicemeldingen te beheren.”
Marko Herlaar – Service Manager at CERTUS Port Automation
Meer weten hoe Service Cloud uw bedrijf kan helpen? Neem hier contact met ons op.
Implementatie van Salesforce
Wilt u weten of uw bedrijfsprocessen op het Salesforce platform te ondersteunen zijn? Neem dan contact op met één van de specialisten van KT-Vision. Neem hier contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!