De combinatie van Salesforce en Tableau; wat brengt het ons?

De combinatie van Salesforce en Tableau; wat brengt het ons?
Op 12 juni 2019 neemt Salesforce de BI-export Tableau over Zie CNBC rapport. Tableau Software is een grote leverancier van business intelligence-oplossingen en datavisualisatie. Andere grote spelers in de BI-markt zijn Qlik en Power-BI van Microsoft. Voor Growteq betekent dit een verdere aanhaling van de banden tussen Salesforce en de BI-wereld. Naast ruime ervaring Qlik en Power-BI komt nu ook de Tableau technologie beschikbaar waarmee klanten van Growteq kunnen profiteren van oplossingen van de drie grootste BI-spelers. Gartners magic quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms, zag er begin februari 2019 als volgt uit: de geel gemarkeerde zijn oplossingen waarvoor u bij Growteq terecht kunt.

Verwachting Strategische Ontwikkeling
Gartner noemt een aantal verwachtingen hoe het BI-vakgebied zich in de toekomst zal ontwikkelen. Een tweetal breng ik graag onder uw aandacht. Wellicht goed om deze te spiegelen aan uw eigen bedrijfsvoering en de consequenties hiervan te overdenken:
• In 2020 zal 50% van de analytische zoekopdrachten worden gegenereerd via zoeken, natuurlijke taalverwerking of spraak, of automatisch worden gegenereerd.
• In 2020 zullen organisaties die gebruikers toegang bieden tot een samengestelde catalogus van interne en externe gegevens, dubbel zoveel bedrijfswaarde halen uit analytische investeringen als bedrijven die dat niet doen.

Wat kun je met Tableau?
Tableau is een krachtige, veilige en flexibele end-to-end analyseplatform voor data. De nieuwe inzichten die hiermee verkregen worden kunnen in hoge mate bijdragen aan een goede sturing van uw organisatie. Om dit mogelijk te maken biedt Tableau een drietal producten die hierbij ondersteunen.

1. Tableau Prep, een tool om snel je data inzichtelijk te maken en gereed te maken voor verdere analyse. Gegevens uit diverse bronnen worden hier samengebracht, gecombineerd en opgeschoond

2. Tableau Desktop is de ultieme tool voor visuele data-analyse

3. Tableau Online is een zelfbedienings-analytics in de Cloud. Geen hardware investering nodig en geen server te beheren en toch veilig schaalbaar. Dit is een handige optie om snel analyses uit te voeren op uw gegevens in Salesforce.
Voor onze Salesforce klanten hieronder de stappen om een Account / Opportunity overzicht als Dashboard in Salesforce te hangen:

1. Registreer voor Tableau Online en kies de optie Probeer Gratis. Vul het formulier in en bevestig het account via de email.
2. Klik in de online omgeving op de knop ‘Create Workbook’
3. In het venster ‘Connect Data’ kies de tab ‘Dashboard Starters’
4. Scroll naar de optie ‘For use with Salesforce – Account Tracking’ en klik op ‘Use Dashboard’.
5. Om de workbook aan te maken selecteer de ‘Default’ project map en druk op ‘Create Workbook’.
6. Kies voor ‘Continue’ om te verbinden met Salesforce. Waarna de gegevens uit Salesforce op heldere wijze worden gepresenteerd:

In onze innovatie workshops hebben we in de achterliggende maanden mooie resultaten geboekt met deze technieken die ik graag met u deel. Benieuwd hoe Tableau en Salesforce voor jullie kunnen werken? Neem dan contact op met Wim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

De combinatie van Salesforce en Tableau; wat brengt het ons?

  1. Home
  2. Blogs
  3. De combinatie van Salesforce en Tableau; wat brengt het ons?