Summertime! Tijd voor de Summer ’20 release van Salesforce

Het is zomer (let even niet op de regen)! De Salesforce Admins onder ons weten wat dat betekent; tijd om vanuit de tuin, vanaf het terras of gewoon op het strand de nieuwe features van de Salesforce Summer ’20 Release te ontdekken. Dit zijn de belangrijkste features waar de eindgebruiker direct van profiteert.

Split List View

Dit gaat tijdwinst opleveren; met de nieuwe weergave-instelling Split View (bekend van de Sales Console en Taken) kunnen eindgebruikers veel sneller door hun verschillende records heen bladeren en hoeven ze niet meer terug te gaan naar de List View om een andere record te openen.

Kanban View verbeteringen

De Kanban view is uitgebreid met een Details overzicht (aan de rechterzijde van het scherm). Hierdoor hoeft de eindgebruiker de Kanban View niet meer te verlaten om de belangrijkste Details van een Record te kunnen zien. Nog meer tijdswinst.

In-App Guidance Walkthroughs

Creëer een stapsgewijze instructie voor eindgebruikers met Walkthroughs, de nieuwste toevoeging aan In-App Guidance. Met In-App Guidance hebben Admins nu al de mogelijkheid om middels verschillende typen vensters binnen de Salesforce App met een gerichte notificatie uitleg te geven over het gebruik van Salesforce, inclusief bijv. een foto of instructievideo. Dit is ook bij uitstek een geschikte manier om bijvoorbeeld nieuwe features aan te kondigen, of om het belang van een bepaalde werkwijze toe te lichten. Met Walkthrough kan de user nu echt stapsgewijs door een serie van activiteiten worden meegenomen. Voor deze feature is een add-on licentie (of een myTrailhead licentie) nodig.

Dynamic Forms (preview)

Deze langverwachte feature introduceert een compleet nieuwe manier om Lightning Pages samen te stellen. Daarbij neemt Salesforce afscheidt van Page Layouts (een erfenis uit het Salesforce Classic tijdperk). Met Dynamic Forms voegt de Admin via de Lightning App Builder de velden (middels Drag & Drop) toe. Daarbij kan de Admin secties creëren waarvan de zichtbaarheid conditioneel is in te stellen. Hierdoor wordt de inhoud van een Lightning Page veel beter afgestemd op de context van de user en / of het record. We hebben nog wel geduld nodig; de feature heeft de status Non-GA (Generalyl Available) preview (de feature kan dus alleen op aanvraag getest worden) en is op dit moment alleen beschikbaar voor custom objecten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Summertime! Tijd voor de Summer ’20 release van Salesforce

  1. Home
  2. Blogs
  3. Summertime! Tijd voor de Summer ’20 release van Salesforce