Power Platform: een krachtige combi

Als we de naam Power BI horen roepen, weten we vaak wel waar we het over hebben. Steeds vaker hoor je ook de naam Power Apps. Wat is dat dan precies? Power Apps, een naam die steeds vaker en prominenter opduikt… Maar wat is dan precies de link met Power Platform?? In deze blog neem ik je mee in de ontwikkelingen van het Power Platform. En ja, inderdaad, Power BI en Power Apps zijn (naast Power Automate en Power Virtual Agents) een onderdeel van het Power Platform. In deze blog focus ik vooral op de samenhang tussen Power BI en Power Apps.

Power Platform

Met het Power Platform biedt Microsoft-organisaties één (online) platform om data te analyseren, apps te bouwen en processen te automatiseren.
De onderliggende tools zijn Power BI (data-analyse), Power Apps (ontwikkelen van low-code apps), Power Automate (automatiseren van processen) en Power Virtual Agents (intelligente chatbots).

De tools zijn afzonderlijk te gebruiken, maar juist door het te combineren komt het hele Power Platform echt tot zijn recht!

Power BI

Power BI, voor velen al geen onbekende meer. In menige organisatie wordt gebruik gemaakt van deze robuuste BI-tool waarmee je data omzet in waardevolle inzichten.

In combinatie met een datawarehouse geef je de organisatie één versie van de waarheid: samen kijken en sturen op basis van dezelfde cijfers. Geen discussies meer in Salesmeetings of MT-vergaderingen over de duiding van de cijfers.
Data uit meerdere databronnen (bijv. financiële, CRM en operationele softwarepakketten) kunnen samengebracht worden, zodat er een mooi 360 graden beeld gepresenteerd kan worden in een overzichtelijk Power BI dashboard.

Power Apps

Heel vaak krijgen wij de vraag: “Mooi die inzichten in Power BI, maar hoe combineer ik deze inzichten met achtergrondinformatie? Waar kan ik eventuele toelichtingen invoeren? En kan ik in mijn dashboard ook mijn prognoses aanpassen? Ik wil heel graag scenarioplanning uitvoeren in mijn dashboard aan hand van de inzichten, etc.”

Daar hebben we een mooi antwoord op: Power Apps!
Power Apps is een toepassing binnen het Power Platform waarmee met heel weinig (tot geen) code een applicatie ontwikkeld kan worden om je bedrijfsproces te ondersteunen.

Met Power Apps kan je op een eenvoudige wijze een formulier ontwerpen die vervolgens door medewerkers gebruikt kan worden om gegevens in te voeren en/of te wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan de projectmanager die wekelijks zijn onder handen werk evaluatie dient in te voeren. Met Power Apps is dit eenvoudig te realiseren. Geen gedoe meer met ingewikkelde berekeningen in Excel, maar geef de medewerkers toegang tot een Power App die gebruikt kan worden op een telefoon. En dit is nog maar één voorbeeld. De mogelijkheden zijn legio.
Growteq denkt hier graag met je mee.

Enkele voorbeelden van toepassingen van Power Apps zijn:

 • Scenarioplanning
  Loopt het contract met de energieleverancier binnenkort af?
  Met een Power App model kan je snel een analyse maken wat het effect is op de totale kostprijs.
 • Projectverantwoording
  Zojuist al even genoemd. Een OHW-app waarin de projectmanagers periodiek de voortgang, uitgaven en eventuele andere registraties kunnen doorvoeren
 • Financiële prognoses
  Snel de financiële prognose van een afdeling, periode bijstellen? Geen probleem met een Power App
 • Werkplek registratie
  Geef de medewerker een handige tool om zijn/haar aanwezigheid te registreren.
 • En zo zijn er tal van voorbeelden…
  Staat
  je voorbeeld er niet tussen? Neem gerust contact op we denken graag mee!

Power BI & Power Apps: start nu!

Power BI en Power Apps zijn als afzonderlijke tools goed in te zetten in elke organisatie.
Het wordt nog krachtiger als deze samen worden gecombineerd. Wat is er mooier om de aanpassingen die gedaan worden door middel van Power Apps te presenteren met de actuele cijfers en te delen met de betreffende doelgroep in de organisatie?

Een krachtige visualisatie, als in het financiële dashboard de aangepaste forecast (vanuit Power Apps) getoond wordt (in Power BI) naast de actuele waarden.
Een prachtig instrument als er gestuurd wordt op projectresultaat; Het OHW getoond naast de voorcalculatie.

Power BI? Power Apps? Niet meer weg te denken!

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over dit onderwerp? Of ben je benieuwd naar een demo? Neem dan contact met ons op en we komen graag langs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!