Tracking van werkorders in Field Service Lightning

In een voorgaande blog hebben we je kennis laten maken met Field Service Lightning. In dit vervolg verdiepen we ons verder in Field Service en richten we ons op het onderdeel werkorders.

Een werkorder bevat alle informatie voor een monteur om onderhoud uit te voeren of een storing te verhelpen. Er gaan een aantal stappen aan vooraf voordat een werkorder toegewezen kan worden aan een monteur.

Allereerst moet een werkorder aangemaakt worden in Field Service Lightning. Werkorders kunnen op verschillende manieren gegenereerd worden. Hierbij is onderscheid te maken tussen twee verschillende typen werkorders:

  • Periodiek onderhoud
  • Storingen of ad hoc service

Voor periodiek onderhoud wordt een contract opgesteld tussen de klant en de serviceorganisatie. In dit servicecontract wordt vastgelegd welke producten onderhouden worden. Binnen het contract wordt een onderhoudsplan opgesteld voor het periodieke onderhoud. Het voordeel hiervan is dat het systeem automatisch werkorders kan genereren. In het onderhoudsplan koppel je vervolgens de producten waar het plan voor geldt. Het kan namelijk voorkomen dat bijvoorbeeld het ene product iedere maand en een ander product slechts één keer per jaar onderhouden moet worden. Dit resulteert in twee verschillende onderhoudsplannen. Daarnaast ligt op het plan vast voor welke periode (start- en einddatum) en met welke frequentie (dagen, weken, maanden of jaren) de werkorders gegenereerd moeten worden.

Details van het Onderhoudsplan

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een klant een storing meldt. In dat geval maakt een medewerker handmatig een werkorder aan in Salesforce. Als een organisatie gebruik maakt van Service Cloud kan een medewerker een case (support ticket) aanmaken en vanaf daar direct een werkorder en service afspraak inplannen.

Support Case met functionaliteit voor het boeken van een afspraak

Een werkorder bevat alle gegevens en gerelateerde data die een monteur nodig heeft bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Om het Field Service proces meer te standaardiseren kunnen werktypes ingezet worden. De kans is namelijk groot dat een monteur dezelfde taken uitvoert voor meerdere klanten. Op het werktype kun je vastleggen welke vaardigheden en serviceonderdelen vereist zijn om de werkzaamheden te voltooien.

Type werk

Details en gerelateerde data van een werkorder

Bovenstaande afbeelding geeft de details van een werkorder weer in de desktop weergave. Een monteur opent de werkorder meestal vanaf een mobiel apparaat. De mobiele app heeft een intuïtieve interface die gericht is op de werkzaamheden van de monteur. Zodra de werkorder klaar staat moet deze ingeplant worden en zal er een afspraak gemaakt worden met de klant. Het (automatisch) plannen en de mobiele app zullen in de volgende blogs van deze serie uitgebreid toegelicht worden.

Heb je na het lezen van deze blog vragen over werkorders of kunnen we je helpen met de implementatie of optimalisatie van Field Service Lightning? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

1 reactie. Leave new

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!