Verras je klanten door uitmuntende service met Field Service Lightning

Heeft jouw organisatie mensen ‘in het veld’ die bijvoorbeeld reparaties of onderhoud uitvoeren? Worstel je met het voldoen aan klantverwachtingen, klanttevredenheid of met verouderde software? Dan is dit een blog voor jou. In dit blog laat ik je kennismaken met Field Service Lightning (FSL), een product in het Salesforce portfolio. Ook neem ik je kort mee langs de voordelen die FSL jouw organisatie te bieden heeft.

Wat is Field Service Lightning?

Field Service Lightning is een oplossing die je helpt bij:

  1. Het bijhouden van werkorders voor preventieve en ad-hoc servicewerkzaamheden;
  2. Het inplannen van werkorders voor uitvoering van de werkzaamheden;
  3. Het uitvoeren van de werkzaamheden door de veldmedewerker, bijvoorbeeld de monteur.

FSL ligt hiermee in het verlengde van Service Cloud.

Field Service-software en taakmanagement op locatie van Service ...

Werkzaamheden bijhouden en volgen met werkorders

Een werkorder is een taak die ingepland kan worden om bijvoorbeeld een storing te verhelpen. Het bestaat uit een kortbondige probleemomschrijving en aanleiding van het probleem of routineopdracht. Een werkorder is een belangrijk onderdeel van de service die we aan klanten leveren. Op de werkorder staat veel informatie waar de monteur zich in kan verdiepen en het probleem beter kan diagnosticeren, waarna hij overgaat tot reparatie of het uitvoeren van routinecontroles. In een vervolgblog ga ik dieper in op alle mogelijkheden met werkorders (Work Orders in FSL termen).

Werkzaamheden eenvoudig toewijzen en (automatisch) inplannen

Binnen Field Service Lightning hebben we veel te maken met werkorders en serviceafspraken. Degene die verantwoordelijk is voor deze onderdelen is de planner. De planner houdt zich continu bezig met het inplannen van werkorders door middel van service afspraken. Hij overlegt met de klant en werkt samen met de monteurs om een werkorder zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Het is belangrijk dat de informatiestroom continu is voor de planner. FSL helpt daarbij.

In een vervolgblog ga ik dieper in op de vele voordelen en mogelijkheden van plannen met FSL.

Makkelijk op locatie werken en toegang tot de juiste informatie met de mobiele app

De Field Service app is het centrale punt voor de monteur. Hij zal hier alle serviceafspraken en werkorders afhandelen. Van servicerapport tot inventarisbeheer. En gelukkig, net zoals de desktopomgeving van FSL is dit aanpasbaar voor je persoonlijke processen. In een vervolgblog ga ik ook dieper in op de ins-en-outs van de FSL mobiele app.

Tot slot

In deze blog heb ik je kort laten kennismaken met Field Service Lightning. In mijn volgende blogs ga ik dieper in op de drie pijlers van FSL: werkorder, (automatisch) plannen en de mobiele app.

Bij Growteq kunnen we je helpen met het verzorgen van de implementatie en optimalisatie van Field Service Lightning voor jouw organisatie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Illustraties van Salesforce.com ©

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!