Hoe Trailhead je gratis helpt bij de adoptie van Salesforce CRM

Trailhead – Klanten die van start gaan met Salesforce krijgen van ons een goede training die de basisconcepten van Salesforce uitlegt en uiteraard ingaat op de specifieke scenario’s van de klant en eindgebruikers. Dat is nodig en zorgt voor een goede basis om met Salesforce te gaan werken. Vaak ontstaat er later echter vraag naar additionele of alternatieve training. Dat gebeurt bijvoorbeeld als er nieuwe Salesforce functionaliteit gebruikt wordt, of wanneer er nieuwe medewerkers met Salesforce gaan werken. Natuurlijk is het dan het beste om middels een training de relevante mensen weer bij te spijkeren. Dat doen we als consultants graag en we vinden het een uitdaging om een zo goed mogelijke training neer te zetten en eventuele vragen direct te beantwoorden.
Zo’n directe training is echter niet altijd mogelijk. Soms is een training lastig te organiseren door afstand, agenda’s of budget.

The Fun Way to Learn Salesforce

Wat dan heel nuttig is, is het inzetten van de interactieve online trainingen die Salesforce aanbiedt onder de naam Trailhead. Trailhead is heel erg goed nieuws voor jou en jouw organisatie. Alle trainingen in Trailhead zijn namelijk gratis en gebruikers volgen de trainingen waar ze maar willen, wanneer ze maar willen.

Modules zijn laagdrempelig opgezet, en kennis wordt direct getoetst door korte quizjes en praktische opdrachten. Die opdrachten maak je in een echte Salesforce omgeving waar automatisch wordt gecontroleerd of je de opdrachten goed hebt gemaakt. Elke goed uitgevoerde opdracht levert punten op en op je account kun je als gebruiker precies bijhouden welke modules je hebt gehad, welke onderwerpen je goed in bent, en waar je de vorige keer gebleven was.
Er zijn op het moment meer dan 200 modules beschikbaar in Trailhead, en dat betekent dat het niet altijd makkelijk is om het overzicht te houden. Om die problemen tegen te gaan heeft Salesforce modules opgedeeld in paden, de zogenaamde Trails. Dit zijn series met opeenvolgende modules rondom een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld een Trail voor het bijhouden van Opportunities, voor het opvolgen van Leads, Lightning, of het gebruiken van rapportage en dashboards. Voor meer diepgang heb je de praktische Projects of zelfs de uitdagende Superbadges.
Daar houdt het echter niet op.

Trailmixes

Met zogenaamde Trailmixes is het mogelijk om als organisatie zelf een aantal relevante modules bundelen en die vervolgens als Trail aanbieden aan jullie medewerkers. Op die manier maak je voor je medewerkers een Trail met modules die precies aansluiten op de uitdagingen die op dat moment relevant zijn in jouw organisatie.
Daar helpen we graag bij, want wij hebben inmiddels de meeste van de 200 modules wel gezien, en kunnen dus voor jullie een Trail samenstellen die helemaal past bij wat jullie als organisatie of medewerkers op dit moment nodig hebt.
Als bonus zorgen we dan ook direct dat jullie van alle medewerkers kunnen volgen welke modules ze voltooid hebben, hoeveel punten ze al hebben verzameld en waar ze staan ten opzichte van hun collega’s. Gewoon direct in je bestaande Salesforce omgeving. Zodat middels rapportages en dashboards mensen extra gemotiveerd worden om hun best te doen.

Training op Maat

In één zin krijg je dus hoogwaardige training, speciaal voor wat jouw organisatie op dit moment nodig heeft, middels laagdrempelige en praktisch studiemateriaal, waar vaardigheden automatisch getoetst worden in een echte Salesforce omgeving. Daarbij hebben je medewerkers ook nog eens inzicht in hun eigen prestaties en kun je voor een beetje competitie alle medewerkers ranken op hoe goed ze het doen. En dat helemaal gratis!
Klinkt goed? Neem dan even contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!