Actualiseer je klantenbestand door een koppeling met de KvK

In uw Salesforce-omgeving heeft u inmiddels een aanzienlijk aantal klanten, dat elke dag blijft groeien. Het is een uitdaging om al deze adresgegevens up-to-date te houden. Zoals u wellicht al hebt gelezen in een vorige blogpost, zijn we onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie. We zijn erg blij met onze nieuwe plek en de extra ruimte die het biedt. Maar vandaag wil ik even stilstaan bij het werk dat op de achtergrond plaatsvindt. We hebben tientallen adreswijzigingen verwerkt en veel van onze relaties hebben hun gegevens bijgewerkt.

Volgens het CBS verhuizen Nederlanders gemiddeld zeven keer in hun leven. Voor bedrijven geldt dat jaarlijks ongeveer 6% van hen een wijziging in hun adresgegevens heeft. Stel je eens voor hoe geweldig het zou zijn als dit proces automatisch zou kunnen worden bijgewerkt. Welke mogelijkheden zijn er om gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) op te halen?

Ontdek hoe u uw Salesforce-gegevens actueel kunt houden en de mogelijkheid heeft om gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) te verkrijgen.

1. Handmatig gegevens ophalen via de KvK-website

Om handmatig gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) op te halen, kunt u terecht op de website www.kvk.nl. Hier kunt u op bedrijfsnaam zoeken en worden alle bekende inschrijvingen weergegeven. U krijgt toegang tot de volgende gegevens: juridische naam van het bedrijf, KvK-nummer (een uitstekend kenmerk om duplicaten te voorkomen), vestigingsnummer, straatnaam met huisnummer, postcode, woonplaats en de officiële link naar de website van het bedrijf. Deze gegevens kunt u eenvoudig overnemen in uw eigen administratie.

2. Handelsregister Dataservice

Een andere optie is gebruikmaken van de Handelsregister Dataservice, waarmee gegevens direct uit het KvK-register kunnen worden overgenomen naar uw eigen administratie. De Kamer van Koophandel benadrukt de volgende voordelen:

  • U weet met wie u zaken doet.
  • De gegevens blijven actueel, waardoor u tijd bespaart, fouten voorkomt en kosten kunt besparen.
  • U kunt snel interessante prospects herkennen.
  • U kunt uw processen optimaliseren door klanten een unieke “Customer Experience” te bieden. Bijvoorbeeld, klanten kunnen gemakkelijk een offerte aanvragen omdat ze niet alles zelf hoeven in te vullen. De prijs per data-opvraging bedraagt ongeveer €2. Voor meer details verwijzen we u naar de tarieven op de website van de KvK en de bijbehorende video.

 

3. De Salesforce-app van Company.info

Met de Salesforce-app van Company.info kunt u bedrijfsgegevens rechtstreeks opvragen vanuit uw Salesforce-omgeving. Vaak is het invullen van een postcode, huisnummer of KvK-nummer voldoende om de overige gegevens op te halen. Met een abonnement op deze service betaalt u een vast bedrag per jaar en krijgt u een tegoed voor data-opvragingen. Naast de gegevens van de KvK heeft Company.info ook informatie over financiële prestaties, vastgoed en voertuigen.

Waarom een KvK koppeling?

Het hebben van een KvK-koppeling biedt direct inzicht in actuele adresgegevens van uw klanten. Het invoeren en aanpassen van adressen kost minder tijd, waardoor u efficiënter kunt werken. Door uw klantenbestand uniform en up-to-date te houden, creëert u een betrouwbare database. Dit leidt tot betere klantrelaties en verbeterde communicatie.

Conclusie

Het actueel houden van adresgegevens in uw Salesforce-omgeving kan een uitdaging zijn, vooral als uw klantenbestand blijft groeien. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) op te halen en uw administratie up-to-date te houden. Of het nu gaat om handmatig ophalen via de KvK-website, gebruikmaken van de Handelsregister Dataservice of het benutten van de Salesforce-app van Company.info, een KvK-koppeling biedt u direct toegang tot actuele en betrouwbare adresgegevens. Profiteer van de voordelen van een KvK-koppeling en maak uw bedrijfsprocessen efficiënter, bespaar tijd en minimaliseer fouten. Houd uw klantenbestand uniform en up-to-date voor een betere klantervaring en succesvolle zakelijke relaties.

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met Salesforce. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!