Salesforce Inbox: Boost je productiviteit

Iedereen die zich bezighoudt met sales herkent zich in het vele schakelen tussen je inbox en het CRM systeem. E-mails wil je loggen bij de juiste opportunity in het CRM en leiden tot taken die je ook wilt vastleggen in het CRM. Om bepaalde e-mail te beantwoorden heb je inzicht in het CRM nodig. Het vele schakelen en alle handelingen om informatie te verwerken kosten tijd, tijd die je beter kunt besteden. In deze blog vind je het antwoord op de vraag hoe dit efficiënter en beter kan. Deze blog gaat over Salesforce Inbox; een tool van Salesforce die je helpt om productiever te zijn. De tijd die je hiermee wint kun je weer besteden aan activiteiten die er echt toe doen. Meer deals sluiten in minder tijd: wie wil dat nou niet?

Salesforce Inbox

Salesforce Inbox is dé tool die de data in Salesforce CRM op een intelligente manier verbindt aan je inbox en agenda. Op die manier heb je alle data op één plek beschikbaar. Door de intelligentie die in Inbox is ingebouwd, wordt alle relevante data naast een geselecteerde e-mail getoond. Je conversaties worden geanalyseerd en middels de plugin is het eenvoudig om door te klikken naar de gerelateerde data en wijzigingen door te voeren of activiteiten aan te relateren. Dit betekent bijvoorbeeld het aanmaken van taken en het opslaan van een e-mail aan het relevante record in je Salesforce omgeving.

In Inbox is ook e-mail tracking geïntegreerd. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in wanneer en hoe vaak een e-mail door een ontvanger is geopend. Aan de hand daarvan krijg je slimme notificaties om de juiste energie en effort te steken in de belangrijkste deals en conversaties. Deze helpen je om geen opportunities te missen, en relevante informatie direct in Salesforce op te slaan of bij te werken.
Daarnaast is het mogelijk om e-mailsjablonen op te zetten, zodat je verschillende vooraf gedefinieerde sjablonen kunt gebruiken voor het beantwoorden van een e-mail. Verder kun je shortcuts maken; korte berichtjes die je kunt gebruiken om snel te kunnen antwoorden.

Beschikbaarheid invoegen

Een andere krachtige functionaliteit betreft het in een email kunnen invoegen van je beschikbaarheid voor een bijeenkomst. Waar je voorheen een aantal keer moest mailen of bellen om een moment af te stemmen voor een meeting, kun je nu eenvoudig je beschikbaarheid delen in een e-mail. De ontvanger kan met een klik zijn keuze bevestigen waarna de afspraak direct in de agenda’s verschijnt. En het mooiste: wanneer je agenda verandert, verandert je beschikbaarheid mee, zodat je geen dubbele afspraken maakt.
Inbox ondersteunt je ook bij je werkzaamheden door follow-up acties voor te stellen. Zo kun je een taak laten maken wanneer een reactie op een e-mail uitblijft. Op die manier wordt ook de kans op het missen van een afspraak of het terugkomen hierop behoorlijk verkleind.

Samenwerken

Ook samenwerken in teams gaat eenvoudiger met bovengenoemde voordelen. Het vinden van een moment voor een meeting waarop iedereen beschikbaar is, wordt eenvoudiger door bovengenoemde functionaliteiten. Middels een paar klikken kun je de juiste collega’s uitnodigen voor een meeting. Je kunt ook de beschikbaarheid van collega’s zien en dit delen met je klant. Ook is het eenvoudig om een afspraak voor een collega te maken en zijn of haar beschikbaarheid te delen met een klant. Wanneer de klant vervolgens een van de gedeelde tijdstippen selecteert, wordt de afspraak in de juiste agenda gemaakt en de collega automatisch en op de hoogte gesteld, alsof ze de afspraak zelf hebben gemaakt.

Tot nu toe is dit de meest krachtige connector tussen e-mail, agenda en Salesforce die wij gezien hebben.Minder schakelen tussen je inbox en Salesforce CRM. Meer inzicht en snel informatie toevoegen aan het CRM helpen je productiever te zijn. Minder tijd besteden aan administratieve handelingen en meer tijd besteden aan waardevolle activiteiten. Salesforce Inbox is beschikbaar voor Outlook en GMail. Ook voor iOS en Android zijn apps beschikbaar.

Wilt u meer informatie over de voordelen en het gebruik van Salesforce Inbox? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u er graag alles over.

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet. Bijvoorbeeld, meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Bovendien hebben ze een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ze ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen. Het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften. Ook zullen ze u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!